reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny. Dołączam do grupy [emoji5] właśnie zaczęłam 14 tc. Termin mam na 4.12. W tym roku kończę 40 więc trochę się boję choć to moj drogi dzidziuś (synek kończy 7lat) jestem już po badaniach prentalnych i wszystie parametry ok choć namawiają mnie na Nifty z uwagi na wiek i zwiekszone ryzyka wad. Czy któraś z Was miała już te badania lub będzie miała?

Witaj [emoji3590]
Też mam 40 lat, 22 czerwca prenatalne i boję się diabelnie. Ale myślę, że Nifty dopiero jeśli USG wyjdzie nieprawidłowe.

Jeżeli u Ciebie jest ok to nie wiem dlaczego namawia ktoś Ciebie na tak drogie badanie? Chyba, że genetyk... żeby tak na wszelki wypadek.

reklama
Witaj [emoji3590]
Też mam 40 lat, 22 czerwca prenatalne i boję się diabelnie. Ale myślę, że Nifty dopiero jeśli USG wyjdzie nieprawidłowe.

Jeżeli u Ciebie jest ok to nie wiem dlaczego namawia ktoś Ciebie na tak drogie badanie? Chyba, że genetyk... żeby tak na wszelki wypadek.
Czekam jeszcze na wyniki Pappa, mają być za ok tydzień. Myślę że jak wyjdą ok to nie będę robić dodatkowych badań. Ale jakieś ziarnko niepewności Pani dr we mnie zasiala😩

Cześć dziewczyny. Dołączam do grupy ☺ właśnie zaczęłam 14 tc. Termin mam na 4.12. W tym roku kończę 40 więc trochę się boję choć to moj drogi dzidziuś (synek kończy 7lat) jestem już po badaniach prentalnych i wszystie parametry ok choć namawiają mnie na Nifty z uwagi na wiek i zwiekszone ryzyka wad. Czy któraś z Was miała już te badania lub będzie miała?
Witam mamy ten sam termin na 4 grudnia :) niestety co do nifty nie pomogę my robiliśmy usg plus PAPPA

@Ilsia @Rubi89 gratuluję udanych wizyt :)
@Słoneczko92 @Monia0909 witam w grudniówkowym gronie i życzę spokojnych książkowych ciąż :)

Ja już po USG piersi , wszystko okej, okazało się że ten wymacany guzek to powiększony gruczoł mlekowy, znaczy się cycki szykują się do produkcji 😁 kamień z serca! Ale wymiotowałam w aucie w trakcie jazdy, więc dobrze że mąż prowadził, teraz wzięłam te paskudne krople przeciwwymiotne. Nie lubię ich brać bo Die boje ze na tak wczesnym etapie będą mieć zły wpływ na dzidzię :( to prawie sam alkohol jest :(

@Ilsia @Rubi89 gratuluję udanych wizyt :)
@Słoneczko92 @Monia0909 witam w grudniówkowym gronie i życzę spokojnych książkowych ciąż :)

Ja już po USG piersi , wszystko okej, okazało się że ten wymacany guzek to powiększony gruczoł mlekowy, znaczy się cycki szykują się do produkcji 😁 kamień z serca! Ale wymiotowałam w aucie w trakcie jazdy, więc dobrze że mąż prowadził, teraz wzięłam te paskudne krople przeciwwymiotne. Nie lubię ich brać bo Die boje ze na tak wczesnym etapie będą mieć zły wpływ na dzidzię :( to prawie sam alkohol jest :(
Super ze usg prawidłowe 😁❤️ No przekichane masz z tymi Mdłościami współczuje bardzo :( chodź myśle ze jak lekarz je przepisał to nie powinny zagrażać maleństwu 😘

Po dłuższym siedzeniu na dupie i użalaniu się nad swoim losem zebrałam się z tej kanapy i postanowiłam że zrobię ciasto z truskawkami bo miałam resztkę a nie chcialam żeby zgniły no i wszystko sobie szykuje truskawki pokroiłam i co się okazało mam resztkę mamo pszennej użyłam kukurydzianej myślicie ze będzie ok?
Mysle, ze bedzie ok, moze bardziej sypkie, bo kukurydziana nie ma glutenu. Ale smaczne na pewno bedzie 😊👍

Co do prenatalnych, to ja mialam badanie krwi w poniedzialek, usg bede miec 5.06 a potem wizyte 8.06 i pewnie na tej wizycie mi wszystko powiedza. Tak mysle, bo tak naprawde to nie mam pojecia jak to tutaj dziala.

W przyszlym tygodniu jak bede miec wiecej czasu to tez bym chciala juz wyjsc do ludzi, chociaz do parku, spotkac sie z kims i zeby corcia sie spotkala z kolegami 😊

Witam nowe mamusie 😊

Super ze usg prawidłowe 😁❤ No przekichane masz z tymi Mdłościami współczuje bardzo :( chodź myśle ze jak lekarz je przepisał to nie powinny zagrażać maleństwu 😘
Wiem, ale w ulotce jest dosyć kategorycznie napisane żeby nie stosować w ciąży i nie stosować przy niedoczynności tarczycy :( chyba już więcej nie będę ich brać :( dzisiaj był trzeci raz jak wzięłam 1/4 dawki dziennej przepisanej przez lekarza i chyba z uwagi na mój spokój psychiczny nie wezmę więcej.

Wiem, ale w ulotce jest dosyć kategorycznie napisane żeby nie stosować w ciąży i nie stosować przy niedoczynności tarczycy :( chyba już więcej nie będę ich brać :( dzisiaj był trzeci raz jak wzięłam 1/4 dawki dziennej przepisanej przez lekarza i chyba z uwagi na mój spokój psychiczny nie wezmę więcej.

A próbowałaś może krople Anaketon?
Są bezpiecznie dla kobiet w ciąży, mi przy nudnościach pomogły, a synkowi przy wymiotach

Załączniki

• Screenshot_20200529-150938.jpg
    Screenshot_20200529-150938.jpg
    250,8 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Do góry