reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A odnośnie pierwszeństwa w punktach pobrań krwi, też ostatnio miałam taką sytuację, że przyszłam i przede mną było ponad 20 osób w kolejce i na pytanie czy mogę wejść pierwsza wszyscy byli bardzo zgodni, że NIE. Dopiero gdy stanęłam na końcu kolejki pani powiedziała, że mam wchodzić, bo mam do tego prawo i faktycznie w środku pani pielęgniarka mi powiedziała, że jest ustawa, która mówi o tym, ze kobiety w ciąży mają m.in. w tego typu miejscach bezwzględne pierwszeństwo, a że wiadomo, że ludziom w kolejce to nie na rękę to nie przepuszczą. Następnym razem bez pytania mam wchodzić pierwsza. :)
Niestety o tym że nie mam pierwszeństwa poinformowała mnie pielęgniarka z laboratorium.. inaczej miałabym w nosie co ludzie mówią bo naprawdę źle się czułam.

reklama
Hej ja mam prenatalne 18.06. jak to jest wyniki są od razu ? Kuzynka też była w Bydgoszczy w szpitalu miejskim na prenatalnych i opowiadała że jedzie się raz na USG i potem dają skierowanie na inny dzień na następne badania .
W zależności co robisz jak samo usg no to na bierząco lekarz wszystko Ci opisuje i dostajesz potem wydruk natomiast jak robisz dodatkowo test PAPPA to jest pobranie krwi i na nie się troszkę czeka np u mnie około tygodnia i mi pobierali krew od razu po usg ale są dziewczyny które robią test PAPPA przed usg albo po :)

Hej ja mam prenatalne 18.06. jak to jest wyniki są od razu ? Kuzynka też była w Bydgoszczy w szpitalu miejskim na prenatalnych i opowiadała że jedzie się raz na USG i potem dają skierowanie na inny dzień na następne badania .
Ja też mam18.06. Przy pierwszej ciąży miałam wszystko na miejscu jednego dnia i byłam w 11 tyg.i na dzień dobry nie widział lekarz kości nosowej a po tygodniu telefon, ze wyniki złe i mam się zjawić. W drugiej ciąży w innym miejscu też i usg i krew na miejscu i informacja, ze jak będzie coś nie tak to dzwonią w ciągu 2 tygodni. Wtedy bylam w 12 tyg. i 5 dni. Teraz będę w 12tyg, i 3 dni. Stresik jest.

Niestety o tym że nie mam pierwszeństwa poinformowała mnie pielęgniarka z laboratorium.. inaczej miałabym w nosie co ludzie mówią bo naprawdę źle się czułam.
Ja jakbym się znalazła na Twoim miejscu to bym się wyklucala nawet z pielęgniarka i prosiła o rozmowę z kierownikiem. To jest w ustawie masz prawo iść pierwsza czy jej się to podoba czy nie

Cześć dziewczyny:) ja już po prenatalnych u nas wszystko wyszło dobrze, dzidzia cała i zdrowa:) chciałam podpytać o płeć, ale lekarz powiedział, że na tym etapie to jak wróżyć z fusów.. Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które jeszcze dziś mają wizytę:)
Super [emoji3590] najważniejsze, ze dzidzia zdrowa

Ja też mam18.06. Przy pierwszej ciąży miałam wszystko na miejscu jednego dnia i byłam w 11 tyg.i na dzień dobry nie widział lekarz kości nosowej a po tygodniu telefon, ze wyniki złe i mam się zjawić. W drugiej ciąży w innym miejscu też i usg i krew na miejscu i informacja, ze jak będzie coś nie tak to dzwonią w ciągu 2 tygodni. Wtedy bylam w 12 tyg. i 5 dni. Teraz będę w 12tyg, i 3 dni. Stresik jest.
I jak wyszły im wyniki zle to dziecko urodziło się zdrowe ? Niepotrzebny stres ?

Cześć dziewczyny. Dołączam do grupy ☺ właśnie zaczęłam 14 tc. Termin mam na 4.12. W tym roku kończę 40 więc trochę się boję choć to moj drogi dzidziuś (synek kończy 7lat) jestem już po badaniach prentalnych i wszystie parametry ok choć namawiają mnie na Nifty z uwagi na wiek i zwiekszone ryzyka wad. Czy któraś z Was miała już te badania lub będzie miała?

reklama
I jak wyszły im wyniki zle to dziecko urodziło się zdrowe ? Niepotrzebny stres ?
Kość nosowa była widoczna (poszłam w stresie do innego lekarza płacąc za badania) ale Amelka miała wiele wad (nóżki, serduszko, przełyk) Część wad wyszła dopiero po urodzeniu. 5 operacji nie pomogło. Córcia zmarła po 4 miesiącach walki.

Do góry