reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Witajcie kobietki 😁 ja dziś w końcu ten dzień wyczekany po miesiącu jadę zobaczyć moje malenstwo 😍❤ Wizyta na 14 prenatalne i PAPPA a potem z wynikami jadę do mojego gina. Już od rana myśle tylko o tym.... trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze a krwiak żeby się zmniejszył 🙏🏼✊🏻✊🏻
@Martini kciuki✊ życzę cudownego spotkania z bąbelkiem😍

@Akuku czekam czekam na twoje usg😁 teoria była taka ,że im wyższe hcg i szybki jego wzrost tym wymioty i mdłości większe,ale to jak widać nie jest regułą, także możemy się spodziewać wszystkiego😁

reklama
Haha mój mąż też ma takie pomysły, ale policzył że akurat bardziej opłaca się kupić niż zrobić mini łóżeczko 😉 też czasami się obawiam jak to wyjdzie ale mój na szczęście już się trochę takimi rzeczami zajmuje 🙂 na pewno będzie robił przewijak, ale to małe przedsięwzięcie 😀
Przy okazji tego tematu poczułam chęć pochwalenia się Wam jaką mi piękna toaletkę zrobił (tj. nadstawkę na biurko/toaletkę z Ikei) 😍

Pięknie !!! Brawo ☺️🥰

Witajcie kobietki [emoji16] ja dziś w końcu ten dzień wyczekany po miesiącu jadę zobaczyć moje malenstwo [emoji7][emoji3590] Wizyta na 14 prenatalne i PAPPA a potem z wynikami jadę do mojego gina. Już od rana myśle tylko o tym.... trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze a krwiak żeby się zmniejszył [emoji1374][emoji1307][emoji1307]
Ale Ci zazdroszczę [emoji4] i na pewno będzie dobrze [emoji3590]

Hej Dziewczyny... Mnie źle przeczucia nie omijają... A dzisaj ból blizny i straszny ból podbrzusza i jakby uczucie parcie na dół... Nie wiem co się dzieje w żadnej ciąży czegoś takiego nie miałam... Czekam na konsultacje telefoniczna z lekarzem...
Dobrze, że się konsultujesz. Trzymamy kciuki kochana [emoji3590]

Ja prenatalne mam dzień wcześniej
No to będziemy się wspierać... bo rozumiem co przechodzisz...A jak dzieciątko z pierwszej ciąży?
Fakt...uważam, że w tym wieku trochę inaczej się podchodzi do wielu spraw (nie ubliżając nikomu oczywiście) ;)
Mamy dzieci chyba w podobnym wieku, synek w lipcu będzie mieć 2 latka. Obecnie mamy już dużo mniej specjalistów, z wcześniactwa wyszedł obronną ręką, wiadomo nie jest idealnie, dalej jesteśmy pod opieką różnych specjalistów, chodzimy na fizjoterapię, cały czas ma niewielkie problemy z napięciem mięśniowym po lewej stronie, zaczyna mi krzywić nóżkę niestety zaczęło się to pogłębiać w momencie pandemii bo nie chce ćwiczyc ze mną w domu. Po za tym bardzo dobrze sobie radzi, nikt mi nie chce wierzyć że to wcześniak, jeszcze po tylu przejściach. W piątej dobie po porodzie prawie go straciliśmy, nigdy nie zapomnę jak jechał siny na OIOM :( ja mam prenatalne dzień wcześniej 17.06

Jestem w trzeciej ciąży i nigdy ani razu nie było wymiotów :-) za to zawsze sie sprawdzało jedno .... pociąg do słodyczy 😆z Amelką wcinałam na potęgę prince-pola, z Maksiem snickersy a teraz cukierki czekoladowe...😜
Oj słodycze mogłam jeść tonami! A dziś jestem u mamy i kupiła mi moje ulubione kinder czekoladki i wiecie co...nie miałam na nie ochoty! Ale zjadłam jednego tak dla "smaku" i wcale tego smaku już nie poczułam... :p

Dziewczyny, które biorą heparyne w zastrzykach (clexane, neoparin etc) czy którejś zrobił się kiedyś taki odczyn? Wydaje mi się, że musiało pójść w naczynko i zrobi się z tego krwiak :/ jest twarde pod skodem...a najgorzej, że się powiększa i boli jak cholera :/

Ps proszę nie patrzeć na tą sierść na brzuchu, która mi ostatnio wysypało 😂

Załączniki

• received_2291463941150158.jpeg
    received_2291463941150158.jpeg
    332,2 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja dzisiaj pospalam.. Mam takie spanie w tej ciąży, ze szok.. Wstalam 9:30 [emoji23] i chetnie bym poszla nadal.. :D a tu pranie.. Obiad [emoji23]
Samo sie nie zrobi :D

Macie tak, ze teraz jestescie mniej produktywne? Ja potrafilam o 8 jechac do pracy.. Konczyc o 18.. Jechac na zakupy.. Wracac.. Gotować obiad o 20 na nastepny dzien i jeszcze ogladac film, nastawiać pranie albo prasowac w trakcie filmu.. A teraz? Tylko bym leżała...
Szczytem dla mnie jest zrobienie obiadu, wstawienie prania (reszta niech wiesza) i lekkie ogarnięcie garów...
I to wszystko rozłożone na raty, z polegiwaniem pomiędzy...

Dzisiaj poszlam do sklepu co mam go pod nosem...i przesadzilam z zakupami. Niby moze w sumie 5kg ale jak nioslam to czułam jak mi się naciągalo wszystko.

Teraz leżę...

Do góry