reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Daj linka do poduchy 😍
Ja wzięłam cytrynową i jest identyko jak na zdjęciu :) aczkolwiek trochę długo na nią czekałam ale ta informacja jest w ofercie więc się po prostu uzbroilam w cierpliwość :)

reklama
Ja za równy tydzień wizyta i też nie mogę się doczekać 🙈 jeju od poprzedniej wizyty minęły 3 tygodnie i 2 dni, a ten tydzień będzie się dłużył chyba jeszcze bardziej 😅

Jaki powód? Hmm od 28 tygodnia Moje córce się spieszyło już na świat była nisko w kanale rodnym i miałam już rozwarcie na 2cm. Pierwszy pobyt w szpitalu i sterydy na płuca po tyg wyszłam z szpitala z nakazem leżenia bo nic się nie działo. W 32 tyg wrocilam do szpitala na obserwacje po 3 dniach wróciłam z nowu do domu a w 36tyg nagle mi się zaczęły sączyć wody i nagle cc. U mnie najprawdopodobniej powodem była nie wydolna szyjka przez wcześniejszy zabieg łyżeczkowania. Zaleceń na razie brak lecz lekarz coś wspominal że najprawoddodobniej beda mi zakładać pessar. Z którego tyg masz Malucha?
28 tc chociaż według moich obliczeń powinno być już 29. U mnie prawdopodobnie zawiniła jakaś infekcja/ stan zapalny którego nie było widać w badaniach ( w wypisie mam powód nieznany) zawsze miałam wszystkie wyniki idealne. 5 dni mialam wstrzymany porod, podane sterydy, w między czasie odeszły mi wszystkie wody, to co się uzupełniało zaraz ze mnie wylatywało :/ też miałam CC, przestałam reagować na atybiotyki i wzrosło mi crp. Teraz będę miała zlecane crp od ginekologa i robione częstsze wymazy żeby kontrolować czy nie ma jakiejś infekcji.

Myslalam ze moj maluszek sie tak chowa ze nie moge go od soboty na detektorze wylapac w sensie dzwieku bo tetno lapalo po czym dzis wpadlam na to dlaczego tak bylo. Uzywalam zlych sluchawek [emoji23][emoji23][emoji23] i zalozylam oryginalne od zestawu i od razu slyszalam bicie nawet nie musialam specjalnie szukac i dociskac detektora...a nie powiem mialam stresa troche czemu nie slychac [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Wlasnie wyruszam w droge do lekarza. Godzina przede mna...
Trzymam kciuki [emoji3590]

Ja jutro zaczynam 9 tydz.. 😲 chyba najbardziej stresujący dla mnie czas... Biorąc pod uwagę, że poprzednia ciąża zatrzymała się właśnie na tym etapie.. Za tydz w piątek usg.. Czekam jak na zbawienie 😍
Kochana jutro zaczynasz dziesiąty :) będziesz miała skończone 9t i do tego doliczane kolejne dni czyli to będzie trwający 10ty tydzień ciąży :) dziesiąty trwa od 9t0d do 9t6d :)

Dziś się bejbis tak mocno poruszył że aż mnie obudził ze snu :o szok jaka już silna dzidziunia.

Pojutrze już pojutrze usg.. A ten czas tak wolno mi leci.
Ja nie wiem kochana jak czas przy piątce dzieci może wolno lecieć haha 😂 ale to już już :) ciekawe co tam u Ciebie :) chyba z nas najdłużej czekałaś na USG? Który to tydzień i dzień będzie?

Kochana jutro zaczynasz dziesiąty :) będziesz miała skończone 9t i do tego doliczane kolejne dni czyli to będzie trwający 10ty tydzień ciąży :) dziesiąty trwa od 9t0d do 9t6d :)
Ooo a ja byłam święcie przekonana, że 9 😂 no cóż...zawsze ta matematyka była mi nie po drodze hahahaha tak czy siak tym bardziej czekam na przyszło piątkowe usg :D

reklama
Do góry