reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Daj linka do poduchy 😍
Ja wzięłam cytrynową i jest identyko jak na zdjęciu :) aczkolwiek trochę długo na nią czekałam ale ta informacja jest w ofercie więc się po prostu uzbroilam w cierpliwość :)

reklama
Ja za równy tydzień wizyta i też nie mogę się doczekać 🙈 jeju od poprzedniej wizyty minęły 3 tygodnie i 2 dni, a ten tydzień będzie się dłużył chyba jeszcze bardziej 😅

Jaki powód? Hmm od 28 tygodnia Moje córce się spieszyło już na świat była nisko w kanale rodnym i miałam już rozwarcie na 2cm. Pierwszy pobyt w szpitalu i sterydy na płuca po tyg wyszłam z szpitala z nakazem leżenia bo nic się nie działo. W 32 tyg wrocilam do szpitala na obserwacje po 3 dniach wróciłam z nowu do domu a w 36tyg nagle mi się zaczęły sączyć wody i nagle cc. U mnie najprawdopodobniej powodem była nie wydolna szyjka przez wcześniejszy zabieg łyżeczkowania. Zaleceń na razie brak lecz lekarz coś wspominal że najprawoddodobniej beda mi zakładać pessar. Z którego tyg masz Malucha?
28 tc chociaż według moich obliczeń powinno być już 29. U mnie prawdopodobnie zawiniła jakaś infekcja/ stan zapalny którego nie było widać w badaniach ( w wypisie mam powód nieznany) zawsze miałam wszystkie wyniki idealne. 5 dni mialam wstrzymany porod, podane sterydy, w między czasie odeszły mi wszystkie wody, to co się uzupełniało zaraz ze mnie wylatywało :/ też miałam CC, przestałam reagować na atybiotyki i wzrosło mi crp. Teraz będę miała zlecane crp od ginekologa i robione częstsze wymazy żeby kontrolować czy nie ma jakiejś infekcji.

Myslalam ze moj maluszek sie tak chowa ze nie moge go od soboty na detektorze wylapac w sensie dzwieku bo tetno lapalo po czym dzis wpadlam na to dlaczego tak bylo. Uzywalam zlych sluchawek [emoji23][emoji23][emoji23] i zalozylam oryginalne od zestawu i od razu slyszalam bicie nawet nie musialam specjalnie szukac i dociskac detektora...a nie powiem mialam stresa troche czemu nie slychac [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Wlasnie wyruszam w droge do lekarza. Godzina przede mna...
Trzymam kciuki [emoji3590]

Ja jutro zaczynam 9 tydz.. 😲 chyba najbardziej stresujący dla mnie czas... Biorąc pod uwagę, że poprzednia ciąża zatrzymała się właśnie na tym etapie.. Za tydz w piątek usg.. Czekam jak na zbawienie 😍
Kochana jutro zaczynasz dziesiąty :) będziesz miała skończone 9t i do tego doliczane kolejne dni czyli to będzie trwający 10ty tydzień ciąży :) dziesiąty trwa od 9t0d do 9t6d :)

Dziś się bejbis tak mocno poruszył że aż mnie obudził ze snu :o szok jaka już silna dzidziunia.

Pojutrze już pojutrze usg.. A ten czas tak wolno mi leci.
Ja nie wiem kochana jak czas przy piątce dzieci może wolno lecieć haha 😂 ale to już już :) ciekawe co tam u Ciebie :) chyba z nas najdłużej czekałaś na USG? Który to tydzień i dzień będzie?

Kochana jutro zaczynasz dziesiąty :) będziesz miała skończone 9t i do tego doliczane kolejne dni czyli to będzie trwający 10ty tydzień ciąży :) dziesiąty trwa od 9t0d do 9t6d :)
Ooo a ja byłam święcie przekonana, że 9 😂 no cóż...zawsze ta matematyka była mi nie po drodze hahahaha tak czy siak tym bardziej czekam na przyszło piątkowe usg :D

reklama
Do góry