Akuku
Fanka BB :)
Współczuję Wam dziewczyny...
Tak się cieszyłam, że takie atrakcje miałam przez tydzień tylko...a tu dupa... znowu wróciło.
Cały czas mnie mdli i juz glowa zaczęła boleć...
Tez się cieszyłam że już lepiej.. i znowu wróciły
Dziewczyny, w którym dniu ciąży jesteście umówione na usg prenatalne. Ja byłam na 28 maja (pierwszy z terminów jakie wyznaczył mi lekarz), ale to wypadało 11 + 4 (według okresu, a według usg ciąża jest 4 dni młodsza). Przełożyłam badanie na tydzień później - 12 + 4 (usg 12 + 0). Poczekam tydzień dłużej, ale jakoś spokojniejsza jestem, że wtedy już bobas powinien być odpowiedniej wielkości.
U mnie będzie 12+3 wg miesiaczki.
Ja juz po konsulatacji z nową terapeutką. Ale super kobieta. W ogole full profesjonalizm. Nie ma porownania z tą co wczesniej mialam. Duzo lepiej sie czuje ale wciaz czekam na wyniki z dziekanatu jednak w duzo wiekszym spokoju. To byla dopiero rozmowa wstepna a mi juz lepiej
Co do detektora tetna mama mi mowi teraz ze to nie jest za dobre bo brzucha nie powinno sie w ciazy dotykac. Jej pamietam ze w ciazy jak sie tylko dotknelo od razu twardnial i ponolewal. I teraz juz nie wiem takie zle jest to ze raz na kilka dni dla spokoju sie pojezdzi tym po brzuchu? Bo moja mama mowila tak jakbym jakąs zbrodnie popelnila jak kupilam detektor...
Super że konsultacja pomogła. Co do dotykania brzucha A skurczy to tylko jak komuś się np skraca szybka albo ma przedwczesne skurcze. J np w ostatniej ciazy mialam skurcze braxtona hicksa codziennie po kilka godzin ktore byly regularne I wracały się do co 3 minuty po czym mijały... mi.o glaskania brzucha.. zabawy z fikajaca Ami nie zaczelam rodzic mimo że już bardzo chciałam.
Dziewczyny te z Mdłościami itd co jecie ? Ja już nie mam pomysłu, toleruje tylko kromkę chleba z serkiem topionym....
U mnie dziwnie jest bo mam mdlosci u raz mimo mdlosci moge jesc I wręcz mi smakuje A raz nie wchodzi nic.. albo zjem bo głodna A za chwilę mdli I odrzuca od tego co zjadłam.. albo nie mogą wachac jak się gotuje Ale zjeść już zjem że smakiem.
Kciuki za wizytujace dziś!
7 dni do usg Uuu 7 Już tylko /aż 7 !!!
Dziś mi się nie udało znaleźć serduszka znowu.. A wczoraj tylko przełożyłam I już pukalo.. bejbis się w chowanego bawi.