reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Boze zaraz mam dzwonic do dziekanatu czy maja wyniki z tego programu plagiatowego. Tak sie denerwuje ze mi sie rece trzesa, cala sie poce a serce mi zaraz wyskoczy 😭😭😭 w zyciu chyba nie czulam takiego okropnego stresu po prostu tragedia jakas. Pozniej na szczescie mam konsultacje z nowa psychoterapeutką mam nadzieje ze jakos przez tą godzine ogarniemy troche moje nerwy bo poprostu nie dam rady. Ide zaparzyc melisy xhociaz i tak pewnie nic nie da.
Musisz jakas ogaranac nerwy chodź wiem ze to trudne teraz jeszcze hormony .... ale dla Ciebie i dziecka to nic dobrego takie nerwy. Trzeba być dobrej myśli i ważne ze wiesz ze napisałaś sama itd wiec nie masz sobie samej nic do zarzucenia. Dobrze, ze masz ta konsultacje oby Ci pomogła ✊🏻☺️

reklama
Jeszcze chciałabym zadać pytanie tym, które mają detektor w którym dniu dokładnie wykryłyscie bicie serduszka ?

Ja sobie obiecałam, że dziś już do niego oraz jutro nie zajrzę !
emoji85.png

Nawet mój pies dziś jak wyciągnęłam z szafki to westchnął i sobie pewnie pomyślał, że o esuuu znowu xd
Ja w 9+5 ale dlugo mi zeszlo zanim znalazlam. Potem tez mowilam, ze odstawie ten detektor, ale wczoraj na noc sie skusilam. Bylo bardzo slychac lozysko, natomiast dzidzie to tak ze 3 sekundy udalo mi sie wylapac 😉
Zazdroszczę fryzjera, ja dopiero w czerwcu 😭 A później planujesz farbować, czy odpuszczasz w ciąży? Bo właśnie się zastanawiam, jak z tym farbowaniem, tym bardziej, że ja się robię zawsze na prawie blond, czyli rozjaśniacz 🤔
Ja juz mam straszne odrosty i niestety tez siwe wlosy mi wychodza 😒 a nie chce farbowac teraz, przynajmniej do drugiego trymestru.

Piernik u mnie z tymi komarami to na odwrot - od kiedy jestem z m to tylko jego gryza 😂

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj ✊😘

Musisz jakas ogaranac nerwy chodź wiem ze to trudne teraz jeszcze hormony .... ale dla Ciebie i dziecka to nic dobrego takie nerwy. Trzeba być dobrej myśli i ważne ze wiesz ze napisałaś sama itd wiec nie masz sobie samej nic do zarzucenia. Dobrze, ze masz ta konsultacje oby Ci pomogła ✊🏻☺️
Tak sama napisalam ale wczesniej tez no a wyszlo jako plagiat. Teraz wyzmienialam wszystko co mi podkreslilo wiec licze ze nie wyjdzie nic. Ogolnie nie wiem czy to mozliwe ze wyszlo jako plagiat dlatego ze skopiowalam z czyjejs pracy cytat z ksiazki a nie przepisalam go? Cytaty z ksiazek sa dozwolone z tym ze mi sie pisac nie chcialo juz i dalam kopiuj wklej 🤦‍♀️ nie wiem moze to jakis zakodowal program...juz mnie nic nie zaskoczy. Teraz kazde slowo przepisalam sama bez zqdnego kopiuj wklej dla bezpieczenstwa ale mimo ze wiem ze sama to robilam. Nawet co wiecej z narzeczonym siedzielismy i pisalismy ankiety to i tak mimo to wszystko nie moge sobie dac rady ze stresem. Ten program mają w szkole taki glupi ze boje sie ze i tak cos wyjdzie. Wykresow nie mialo prawa podkreslic a wyszlo ze nie moje takze...to mnie najbardziej stresuje ze znowu robilam tyle godzin wykresy a moze sie zaznaczą😭😭😭 nie radze sobie z tymi nerwami w tym semestrze. Zostal tylko miesiac do konca tych studiow ale mnie wykoncza chyba zanim sie skoncza 😭😭😭😭

Dawaj znać ! Teraz już na pewno będzie dobrze:-)

Ja to sama w domku wrzuciłam sobie w antyplagiat, jak tam gdzieś się powtórzył podobny ciąg słów to zamieniłam i jak już miałam wszystko Oki to oddawałam już prawie na luzie:-)

Boze zaraz mam dzwonic do dziekanatu czy maja wyniki z tego programu plagiatowego. Tak sie denerwuje ze mi sie rece trzesa, cala sie poce a serce mi zaraz wyskoczy [emoji24][emoji24][emoji24] w zyciu chyba nie czulam takiego okropnego stresu po prostu tragedia jakas. Pozniej na szczescie mam konsultacje z nowa psychoterapeutką mam nadzieje ze jakos przez tą godzine ogarniemy troche moje nerwy bo poprostu nie dam rady. Ide zaparzyc melisy xhociaz i tak pewnie nic nie da.

Dawaj znać ! Teraz już na pewno będzie dobrze:-)

Ja to sama w domku wrzuciłam sobie w antyplagiat, jak tam gdzieś się powtórzył podobny ciąg słów to zamieniłam i jak już miałam wszystko Oki to oddawałam już prawie na luzie:-)
Wlasnie specjalnie kupilam najnowszy antyplagiat zeby tamta prace sprawdzic co mi podkreslilo i wyszlo wszystko w porzadku, moja kolezanka wrzucala i tez wszystko dobrze i jej w szkole wyszlo ok a mi takie pier**ły. Dzwonilam teraz do dziekanatu to musialam wyslac na inny email i maja sprawdzic i wyslac mi wyniki emailem. Dziekanat do 16 wiec pewnie max do tej godziny bedzie wynik. Tak sie boje ze zaraz wyjde z siebie chyba. Za duzo stresu kosztuja mnie te studia dobrze ze to juz koniec. Obiecalam sobie ze nigsy wiecej zadnej szkoly, magisterke tez odpuszczam. To nie jest dla mnie zbyt wszystko przezywam i tylko sie dołuje i jestem nie do zycia jak nadchodzi miesiac sesji czy cos. Kazdy mowi ze sie denerwuje i w to wierze ale dla osoby z nerwicą to jest naprawde stres nie do przezycia 😭. 5 minut i zaczynam psychoterapie. Oby ta kobieta mi pomogla. Polecila mi ja dziewczyna z jednej z ciazowych grup ze dzieki niej wyszla z wieloletniej nerwicy. Generalnie tyle mi ta dziewvzyna wsparcia dala, zawsze moge do niej napisac i mnie pocieszy bo dobrze wie jak sie czuje. Trzymajcie kciuki zebym dzis na zawal nie zeszla

Mam nadzieję że moich wymiotów nie było słychać w trakcie lekcji online synka [emoji85] Dzisiaj jest naprawdę źle [emoji3525] za stara jestem na takie atrakcje ciążowe [emoji24]
Współczuje :( ja tez myślała ze już super a ciagle mnie mdli odbija się i hamuje się tylko przed [emoji1785]... naprawdę mam nadzieje ze z 2 trymestrze znikną te objawy :/ u mnie jeszcze tydzień ....
Współczuję Wam dziewczyny...
Tak się cieszyłam, że takie atrakcje miałam przez tydzień tylko...a tu dupa... znowu wróciło.
Cały czas mnie mdli i juz glowa zaczęła boleć...

Dziewczyny, w którym dniu ciąży jesteście umówione na usg prenatalne. Ja byłam na 28 maja (pierwszy z terminów jakie wyznaczył mi lekarz), ale to wypadało 11 + 4 (według okresu, a według usg ciąża jest 4 dni młodsza). Przełożyłam badanie na tydzień później - 12 + 4 (usg 12 + 0). Poczekam tydzień dłużej, ale jakoś spokojniejsza jestem, że wtedy już bobas powinien być odpowiedniej wielkości.

reklama
9+3 ale ciężko było znaleźć, myślę że lepiej poczekać kilka dni bo to frustrujące jak się nic nie moze wyszukać a dzidzia musi podrosnąć 😊
Próbowałam dzisiaj ale nie udało mi się jeszcze wyłapać. Pewnie mój tłuszczyk sporo wytłumia 🙃
Wczoraj słyszałam na wizycie więc na razie podchodzę do tego na spokojnie.

Do góry