reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja bym poszła, w zagrożonych ciazach czesto robią usg A gdyby było tak szkodliwe to szczególnie w zagrożonych by ograniczał

Przecież nigdzie nie napisalam że znalazłaś swoje tętno:) jeśli obliczylas I jest 168 to na pewno bejbis. Chyba wstawialas filmik I mowilam że znalazłaś bejbisia :D

Niee, ja wstawiłam zdjęcie tylko z aplikacji, że chyba znalazłam. Tyle, że wczoraj prawie nic nie słyszałam więc nie wiem, być możliwe że czasem łapało moje tętno, a pokazywało około 140. Bo dzisiaj ewidentnie dzidzie słyszałam, a pokazywało cały czas około 155 i jak obliczyłam to było 3 razy 28 uderzeń przez te 10 sekund.

reklama
Niee, ja wstawiłam zdjęcie tylko z aplikacji, że chyba znalazłam. Tyle, że wczoraj prawie nic nie słyszałam więc nie wiem, być możliwe że czasem łapało moje tętno, a pokazywało około 140. Bo dzisiaj ewidentnie dzidzie słyszałam, a pokazywało cały czas około 155 i jak obliczyłam to było 3 razy 28 uderzeń przez te 10 sekund.

Ok To jak słyszysz dzidzia to to to. Jeśli tylko wyskakują cyfry A nie slyszysz to zwyczajnie maszynka wariuje.
U mnie też często pokazuje jakiś pomiar mimo że nie słyszę A znowu jak dziś słyszałam to się kreski pokazały naprzemiennie z 140 A na pewno jest wiecej niz 140 :)

Póki co na szybko bo dopiero wyszłam i muszę wrócić do domu.

Słyszałam serducho, coś niesamowitego 🥰
Dzidziul ma 2,6 cm 9+3
Dostałam zwolnienie bo mam krwiaka 2,5 cm więc teraz dużo odpoczynku i zero seksu 😢

Focia dla Cioć w załączniku
Cudnie! Gratuluję ślicznej dzidzi :) krwiaka nie zazdroszczę, ja też mam :/ ale wchłonie się nam! Musi :)

A jakie witaminki w ogole bierzecie w ciąży ? Ja biore Prenatal uno a teraz duo z DHA. Dodatkowo przepisał mi żelazo sorbifer (2x1 dziennie). Czy suplementujecie dodatkowo kwas foliowy?

A jakie witaminki w ogole bierzecie w ciąży ? Ja biore Prenatal uno a teraz duo z DHA. Dodatkowo przepisał mi żelazo sorbifer (2x1 dziennie). Czy suplementujecie dodatkowo kwas foliowy?

W Prenatal Uno jest 800 mg, to chyba wystarczająco :) Ja też biorę, plus to co z jedzenia, bo o tym też trzeba pamiętać, że zawsze coś tam tego kwasu jest;)

Ja po wizycie :) lekarz bardzo miły, rzeczowy, konkretny, zbadał mi wszystko co się dało i zrobił na szybko jeszcze USG przez brzuch i był dzidziuś z serduszkiem bijącym 😍 cytologię mi pobrał i skierowal na USG cycków a w ogóle to podkreślił żeby za bardzo nie badać ich w ciąży zwłaszcza sutków bo się skurcze robią w macicy. Przepisał też inne leki przeciwwymiotne, mam nadzieję że te dostanę :) a teraz wsuwam loda waniliowego z polewą karmelową 🤩 zaraz się zaczną wieczorne mdłości więc chwila przyjemności dla mnie ;)

Ja biorę DuphaVit Pregna (w składzie DHA, foliany, jod, wit. D i żelazo). Dodatkowo gin kazała brać Neomag Forte i witaminę D (mimo tego że jest w suplemencie to dodatkowo mam też brać bo zapotrzebowanie na nią jest podobno duże).

Póki co jeszcze Pregna Start, ale zaraz zmieniam też na jakieś z DHA . Nie trzeba dodatkowo kwasu foliowego bo w kazdych witaminach dla ciężarnych chyba jest w składzie.

reklama
Do góry