reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Jedziemy do Krakowa na weekend rocznicowy ;) głównie w planach ojcowski park narodowy ale zobaczymy co i jak ;)

Mnie dzisiaj albo jutro po południu tez czekają solidne porządki. Ale będę się tym martwić później :D

Też niebawem mamy rocznicę i też planuję męża gdzieś wyciągnąć, ale na razie brak pomysłu 😁 Pewnie tradycyjnie uderzymy w góry, nie wiem jeszcze tylko które :)

reklama
Ja mam kota z ludzkim imieniem ale absolutnie nie podoba mi się u ludzi więc bezpieczne było.

W sumie jak tyle lat minęło to nie wiem, jak uważasz :D pytanie kto pamięta. U nas ten psiak jest na każdym spotkaniu rodzinnym więc nie wyobrażam sobie, że siedzimy przy wigilijnym stole i ktoś woła Kubuś i nie wiadomo czy do psa czy do mojego dziecka :D
Raczej pamietaja wszyscy :) dostalismy tego psa od dziadkow, ktorzy tak go nazwali i juz zostalo :) zobaczymy do grudnia jeszcze kupa czasu 😆

Boże dziewczyny wy cos zrobiłyście a ja leżę jak Kłoda w łóżku z migrena 🤦‍♀️ wszystko robi za mnie Mąż a mi głupio bo ja bardzo lubię dbać o dom i w ogóle ale dzisaj ledwo się nawet wykąpałam ☹️

Boże dziewczyny wy cos zrobiłyście a ja leżę jak Kłoda w łóżku z migrena 🤦‍♀️ wszystko robi za mnie Mąż a mi głupio bo ja bardzo lubię dbać o dom i w ogóle ale dzisaj ledwo się nawet wykąpałam ☹

Kochana,chyba żadna z nas w takim stanie jak Ty nie kiwnęłaby palcem ;) Odpoczywaj ile wlezie, porządki nie zając, a i mąż może się wykazać :)

To jak są takie objawy to rośnie matko ja nic nie wiem a to endzie moje 3 dziecko co ciąża to inaczej

Ja też czasem mam wrażenie że wiem że nic nie wiem :p, każda ciąża inna

Dziewczyny znalazłam serduszko dziś też i słyszałam już wyraźnie. Aplikacja pokazywała tętno około 155, ale obliczyłam sama to wyszło mi 168. @Akuku nie wiem czy dobrze obliczyłam w sumie. Na 10 sekund liczba uderzeń razy 6?

Tak wlasnie liczę.

Ja z synem robie lekcje.. zaraz mam w planach wstawić oszukane gołąbki.

Dziś poczułam taki mocniejszy ruch na dole na wysokości pępka.. jejku zaczyna się na maxa.

Później spróbuje znaleźć filmiki z Amelka na 3 dni przed porodem chyba.. jejku myslalam że mi brzuch wyrwie

Boże dziewczyny wy cos zrobiłyście a ja leżę jak Kłoda w łóżku z migrena 🤦‍♀️ wszystko robi za mnie Mąż a mi głupio bo ja bardzo lubię dbać o dom i w ogóle ale dzisaj ledwo się nawet wykąpałam ☹
Ja tez nic nie zrobiłam , nawet się nie wykapalam bo od rana kroplówki kapią , jak się skończą to może podniosę się do łazienki ...

Dziewczyny znalazłam serduszko dziś też i słyszałam już wyraźnie. Aplikacja pokazywała tętno około 155, ale obliczyłam sama to wyszło mi 168. @Akuku nie wiem czy dobrze obliczyłam w sumie. Na 10 sekund liczba uderzeń razy 6?

Pomiar tętna nie musi być koniecznie nieprawidłowy jak zasugerowała @Akuku.
Nie wiem czy zauważyłyście u lekarza, że tętno dzidziusia nie jest w 100% równe - ja na pierwszym pomiarze (z wykresu) miałam 168, na drugim 166 i lekarz uśrednił do 167 ud/min.
Zaznaczę, że oba wykresy były krótsze niż minutowe.

Też niebawem mamy rocznicę i też planuję męża gdzieś wyciągnąć, ale na razie brak pomysłu 😁 Pewnie tradycyjnie uderzymy w góry, nie wiem jeszcze tylko które :)
No właśnie u nas ta końcówka maja i czerwiec to zawsze był najdłuższy urlop zagraniczny. No a teraz dupa, zostało świętowanie weekendem ;p a ze do Krakowa mamy sentyment to tak tam wracamy co jakiś czas ;)

reklama
Pomiar tętna nie musi być koniecznie nieprawidłowy jak zasugerowała @Akuku.
Nie wiem czy zauważyłyście u lekarza, że tętno dzidziusia nie jest w 100% równe - ja na pierwszym pomiarze (z wykresu) miałam 168, na drugim 166 i lekarz uśrednił do 167 ud/min.
Zaznaczę, że oba wykresy były krótsze niż minutowe.

Ja jeszcze u lekarza nie słyszałam serduszka, pewnie dopiero teraz puści 😉

Do góry