reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jedziemy do Krakowa na weekend rocznicowy ;) głównie w planach ojcowski park narodowy ale zobaczymy co i jak ;)

Mnie dzisiaj albo jutro po południu tez czekają solidne porządki. Ale będę się tym martwić później :D

Też niebawem mamy rocznicę i też planuję męża gdzieś wyciągnąć, ale na razie brak pomysłu 😁 Pewnie tradycyjnie uderzymy w góry, nie wiem jeszcze tylko które :)

reklama
Ja mam kota z ludzkim imieniem ale absolutnie nie podoba mi się u ludzi więc bezpieczne było.

W sumie jak tyle lat minęło to nie wiem, jak uważasz :D pytanie kto pamięta. U nas ten psiak jest na każdym spotkaniu rodzinnym więc nie wyobrażam sobie, że siedzimy przy wigilijnym stole i ktoś woła Kubuś i nie wiadomo czy do psa czy do mojego dziecka :D
Raczej pamietaja wszyscy :) dostalismy tego psa od dziadkow, ktorzy tak go nazwali i juz zostalo :) zobaczymy do grudnia jeszcze kupa czasu 😆

Boże dziewczyny wy cos zrobiłyście a ja leżę jak Kłoda w łóżku z migrena 🤦‍♀️ wszystko robi za mnie Mąż a mi głupio bo ja bardzo lubię dbać o dom i w ogóle ale dzisaj ledwo się nawet wykąpałam ☹️

Boże dziewczyny wy cos zrobiłyście a ja leżę jak Kłoda w łóżku z migrena 🤦‍♀️ wszystko robi za mnie Mąż a mi głupio bo ja bardzo lubię dbać o dom i w ogóle ale dzisaj ledwo się nawet wykąpałam ☹

Kochana,chyba żadna z nas w takim stanie jak Ty nie kiwnęłaby palcem ;) Odpoczywaj ile wlezie, porządki nie zając, a i mąż może się wykazać :)

To jak są takie objawy to rośnie matko ja nic nie wiem a to endzie moje 3 dziecko co ciąża to inaczej

Ja też czasem mam wrażenie że wiem że nic nie wiem :p, każda ciąża inna

Dziewczyny znalazłam serduszko dziś też i słyszałam już wyraźnie. Aplikacja pokazywała tętno około 155, ale obliczyłam sama to wyszło mi 168. @Akuku nie wiem czy dobrze obliczyłam w sumie. Na 10 sekund liczba uderzeń razy 6?

Tak wlasnie liczę.

Ja z synem robie lekcje.. zaraz mam w planach wstawić oszukane gołąbki.

Dziś poczułam taki mocniejszy ruch na dole na wysokości pępka.. jejku zaczyna się na maxa.

Później spróbuje znaleźć filmiki z Amelka na 3 dni przed porodem chyba.. jejku myslalam że mi brzuch wyrwie

Boże dziewczyny wy cos zrobiłyście a ja leżę jak Kłoda w łóżku z migrena 🤦‍♀️ wszystko robi za mnie Mąż a mi głupio bo ja bardzo lubię dbać o dom i w ogóle ale dzisaj ledwo się nawet wykąpałam ☹
Ja tez nic nie zrobiłam , nawet się nie wykapalam bo od rana kroplówki kapią , jak się skończą to może podniosę się do łazienki ...

Dziewczyny znalazłam serduszko dziś też i słyszałam już wyraźnie. Aplikacja pokazywała tętno około 155, ale obliczyłam sama to wyszło mi 168. @Akuku nie wiem czy dobrze obliczyłam w sumie. Na 10 sekund liczba uderzeń razy 6?

Pomiar tętna nie musi być koniecznie nieprawidłowy jak zasugerowała @Akuku.
Nie wiem czy zauważyłyście u lekarza, że tętno dzidziusia nie jest w 100% równe - ja na pierwszym pomiarze (z wykresu) miałam 168, na drugim 166 i lekarz uśrednił do 167 ud/min.
Zaznaczę, że oba wykresy były krótsze niż minutowe.

Też niebawem mamy rocznicę i też planuję męża gdzieś wyciągnąć, ale na razie brak pomysłu 😁 Pewnie tradycyjnie uderzymy w góry, nie wiem jeszcze tylko które :)
No właśnie u nas ta końcówka maja i czerwiec to zawsze był najdłuższy urlop zagraniczny. No a teraz dupa, zostało świętowanie weekendem ;p a ze do Krakowa mamy sentyment to tak tam wracamy co jakiś czas ;)

reklama
Pomiar tętna nie musi być koniecznie nieprawidłowy jak zasugerowała @Akuku.
Nie wiem czy zauważyłyście u lekarza, że tętno dzidziusia nie jest w 100% równe - ja na pierwszym pomiarze (z wykresu) miałam 168, na drugim 166 i lekarz uśrednił do 167 ud/min.
Zaznaczę, że oba wykresy były krótsze niż minutowe.

Ja jeszcze u lekarza nie słyszałam serduszka, pewnie dopiero teraz puści 😉

Do góry