reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja mam bardziej napady zimna niż gorąca. W salonie jak leżę muszę mieć koc a dziś nawet skarpety zimowe frotowe założyłam 😂 co do imion mieliśmy już wybrane dawno Wiktoria i Kacper ☺️ Ja od 2 dni naprawdę czuje się super w porównaniu z tym co było to jest bajka. Wiadomo jak biorę tabletki to mam odruchy ... i rano tez muszę szybko zjeść a biore na pusty żołądek letrox wiec ciężko nie raz jest ale już apetyt mi wraca nawet po raz 1 od miesiąca wczoraj zrobiłam sama gyrosa z frytkami i mi nie śmierdziało mięso 😜

reklama
Ja mam dokladnie tak samo. A jak przeciągnę ten głód (bo np. nie chce mi się wstawać) to już wiem, ze mimo ze zjem, to cały dzień już będzie do d. No i ciagle jestem nienażarta, jak na razie schudłam 3 kilo, ale z dzidzia wszystko dobrze. A dobry masz cukier? Mi wyszedł na granicy normy, ale ja brałam przed ciąża metformine i w ciąży do niej wróciłam i badając cukier jest Ok, a ultra ścisłej diety cukrzycowej nie mam.
Jutro dopiero ide na badania...chyba zrobia mi tez cukier...powinni tak mysle. Ja schudlam tez 3kg, bylo 2 mniej ale wczoraj patrze na wage i znowu kilo w dol, az wolalam chłopa zeby sie zwazyl bo nie wiem czy oszukuje czy o co chodzi

Akuku a wiesz ze ja tez mualam wrazenie ruchow? Nie bylam pewna i nie pisalam ale po twoim poscie juz wiem ze to byly one :) takie plumkanie na dole :)

Mialam dwa razy taki napad pod prysznicem, myslalam ze zemdleje, ostatnim razem ledwo sie ubralam i wyszlam z lazienki, lezalam na lozku z 15 minut i dochodzilam do siebie...

Mnie sie podoba Jakub, coreczka tez mowi ze jak bedzie braciszek to bedzie Kubus. Z tym, ze wlasnie 10 lat temu mialam psa Kubusia no i nie wiem, czy tak nie glupio wlasnie :)

Mnie dla dziewczynki podoba sie Anastazja :) a ze mamy krotkie nazwisko to by pasowalo. Pierwsza corcia ma na imie Natalia i szczerze nowiaz zadne imie nie podoba mi sie tak bardzo jak to :)
Ja mam kota z ludzkim imieniem ale absolutnie nie podoba mi się u ludzi więc bezpieczne było.

W sumie jak tyle lat minęło to nie wiem, jak uważasz :D pytanie kto pamięta. U nas ten psiak jest na każdym spotkaniu rodzinnym więc nie wyobrażam sobie, że siedzimy przy wigilijnym stole i ktoś woła Kubuś i nie wiadomo czy do psa czy do mojego dziecka :D

Co do napadow zimna i goraca to ja tez mam, raz tak raz tak, chodze w bluzkach na ramiaczkach a na to bluza polarowa, zebym mogla szybko zmienic 😅
Na brzuchu jeszcze moge spac, no chyba, ze mam wzdecia to wtedy nie.
Na temat imion z m jeszcze nie rozmawialismy, na pewno stwierdzi, ze za wczesnie. Natomiast mi sie podoba dla dziewczynki Stella, ale wczoraj m z corka wybierali imie dla lalki i razem stwierdzili, ze Stella to dla psa i ze jemu sie podoba Noemí. Corka ma Susanna Sofía. Jeszcze Stefanía mi sie podoba, ogolnie imiona na S 😁

Jutro dopiero ide na badania...chyba zrobia mi tez cukier...powinni tak mysle. Ja schudlam tez 3kg, bylo 2 mniej ale wczoraj patrze na wage i znowu kilo w dol, az wolalam chłopa zeby sie zwazyl bo nie wiem czy oszukuje czy o co chodzi
Różnie to bywa, moja znajoma niedawno urodziła i w ciąży przytyła 5 kilo, chociaż ogólnie bardzo wychudła przez dietę cukrzycowa. Nie martw się. I zamień przekąskę na coś innego, banan to słaby pomysł, w szczególności ten dojrzały, bo powoduje szybki wyrzut insuliny do krwi, cukier zaczyna spadać i tak w kółko, przez co znowu jesteś głodna.

Hej ! Kurcze rzadko tu bywam, bo praca a po pracy śpię [emoji85][emoji85] wczoraj byłam u lekarza , było USG , serduszko ładnie bije , zarodek ma 1,45 cm ,równy 8 tydzień się zaczął także mała fasolka [emoji3059][emoji3059] plamienia ustały i mam nadzieję że tak zostanie[emoji123]cały czas biorę luteinę dopochwowo, jutro mnie czekają badania na czczo , nie wiem jak to wytrzyma [emoji1787][emoji1787]
Bardzo się cieszymy [emoji3590]

Ja mam kota z ludzkim imieniem ale absolutnie nie podoba mi się u ludzi więc bezpieczne było.

W sumie jak tyle lat minęło to nie wiem, jak uważasz :D pytanie kto pamięta. U nas ten psiak jest na każdym spotkaniu rodzinnym więc nie wyobrażam sobie, że siedzimy przy wigilijnym stole i ktoś woła Kubuś i nie wiadomo czy do psa czy do mojego dziecka :D

My mieliśmy kota Leona, bardzo chciałam dać tak synkowi na imię, ale mąż sobie nie potrafi tego wyobrazić i za żadne skarby nie daje się przekonać 😂 A imię mi się mega podoba 😍

Dzień dobry 😀 ja dopiero wstałam🤫 pierwszy raz od początku ciąży czuje się wyspana 😁 trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a na deser wrzucam wczorajsze zdjęcie mojego szkraba 😘😍
Dobra rączka 😁

Załączniki

• IMG_20200521_111619.jpg
    IMG_20200521_111619.jpg
    793,4 KB · Wyświetleń: 89
U mnie dziewczynka bedzie Aleksandra, albo Zosia.. Ale raczej Ola. :) na chlopca nie mamy pojęcia... Mam 7 bratankow i te najlepsze imiona juz zajęte [emoji23] wiec bedziemy myslec.. Podoba nam sie Filip, ale znowu bliscy znajomi maja roczniaka tak :D ewentualnie Mikołaj jak się 6go urodzi. :)
No i na pewno dzieci na drugie imię będą miały moje albo meza imie :) zawsze tak chcialam :) troche dlugie będzie Aleksandra Magdalena [emoji23] ale trudno :D

Ktora zamawialas? :D
Mikołaj to super imię [emoji3059] i świetne chłopaki z nich - jeden taki 15 latek o 6.00 przyniósł mi śniadanie do łóżka [emoji3590]

reklama
Różnie to bywa, moja znajoma niedawno urodziła i w ciąży przytyła 5 kilo, chociaż ogólnie bardzo wychudła przez dietę cukrzycowa. Nie martw się. I zamień przekąskę na coś innego, banan to słaby pomysł, w szczególności ten dojrzały, bo powoduje szybki wyrzut insuliny do krwi, cukier zaczyna spadać i tak w kółko, przez co znowu jesteś głodna.
Ogolnie bananow nie lubie, ale to bylo najszybsze co moglam zjesc 😅

Do góry