reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

A masz właśnie zel ? I który tydzień ? Ja robiłam w 10 tc i znazlam po środku niziutko pod brzuszkiem trzeba mocniej przycisnąć. Ale tez 3 razy szukałam najpierw za nim doszłam co i jak :) trzymam kciuki ☺️
Wlasnie...a jak sie mocniej nacisnie to moze to glupie ze tak mysle ale nic sie zlego nie stanie? 😂 jakos boje sie w ogole brzucha nawet dotknąć.

reklama
Ja już po wizycie musiałam wszystko zdać relacje teraz pora na was 😁 bobas szalał na początku USG tak że nie dało się do złapać. Dopiero po chwili się uspokoił 😁 mamy już 6 cm i według tego ciąża starsza o tydzień niż z OM 😯 wszystko i malucha w porządku ładnie rośnie, wszystko pokazał poza tym co ma między nogami 😂 także jestem szczęśliwa 😍
Gratuluję udanej wizyty :) świetnie że bąbel zdrowo rośnie :)

Ja wiem, ja też fiksuję.

Bo wszystko czym mogłam się pocieszać niektórym dziewczynom nie pomogło (np sobie się pocieszałam, że mam objawy wciąż a przy poronieniu zatrzymanym ustały ale to żadna gwarancja).
Jakoś musimy wytrzymać do piątku. Ale im bliżej tym więcej myśli się kłębi u mnie.

Mam to samo. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona i podświadomie czuję, że będzie ale po wczorajszym, smutnym wtorku zeschizowałam. Dziś rano kupiłam detektor tętna płodu, paczka już w drodze.

Tak piszecie dziewczyny, że Wam się ciuszki podobają i się powstrzymujecie ostatkiem sił przed zakupem ;) a ja właśnie przejrzałam wszystkie znane mi stronki sklepów z dziecięcymi ubrankami i nic mi się nie podoba :( wszystko jest jakieś blade, nijakie, szarobure albo w kolorze ulanego mleka, względnie z dodatkiem jasnego różu lub jasnego błękitu. Ale mi wybór! Ja uwielbiam ubranka intensywnie kolorowe, żywe, kontrastowe! Wiecie gdzie takie znajdę? Podrzuccie nazwy sklepów albo linki.

Oby...bede sobie tak wmawiac 😂 zel powinien przyjsc jakos w przyszlym tygodniu pewnie bo dalej wszystko jest z opoznieniem ale przysięgam do wizyty za 9 dni moj detektor tetna lezy schowany w pudelku i nawet go nie tykam bo sie bede nakręcac tylko.

Mam pytanie do was kochane. Uzywam ogolnie 2 oliwek do nawilzania, maslo do ciala albo balsam i wierzcie lub nie moja skora na brzuchu zwlaszcza po bokach jest sucha jak wiór, mam wrazenie ze zaraz sie posypie. Co jest takiego fest nawilzajacego bo smaruje i smaruje a skora ciagle sucha. Zamowilam teraz jakies masło i olejek z migdalow z jakiejs firmy mama bee czy cos. Jak to nie pomoze to kupie cos innego. Co macie do polecenia.

Kochana a jak u Ciebie z piciem wody? Miałam podobnie jeszcze przed ciążą, smarowałam się a wciąż byłam sucha jak wiór... wyszło, że za mało piję wody (bo kawa, herbata odwadnia a soki i różne napije to nie to samo co woda).

Kochana a jak u Ciebie z piciem wody? Miałam podobnie jeszcze przed ciążą, smarowałam się a wciąż byłam sucha jak wiór... wyszło, że za mało piję wody (bo kawa, herbata odwadnia a soki i różne napije to nie to samo co woda).
Pije jakos 1.5l/2l wody dziennie. Jak na mnie to naprawde duzo bo przed ciaza nie moglam sie zmusic zeby chociaz 1l wypic albo 0.5l

A slyszalas na nich chociaz swoje tetno? Bo nwm czy to wina tego ze nie mam zelu do usg czy detektora ze slysze jedynie straszny szum a na youtube jak patrzylam to tak nie maja 🤷‍♀️
Ja w moim tez w wiekszosci slyszalam taki szum, na wyswietlaczu sie pokazywaly liczby miedzy 70 a 150, ale zeby uslyszec wyraznie tetno chociaz moje to tylko chwilami i musialam mocno dociskac, naprawde tam gdzie mi sie udalo w koncu uslyszec serduszko to musialam mocno przyciskac, dlatego tez poki co poczekam i narazie nie bede uzywac, bo sie troche boje. Wczesniej nie mowilam mojemu m, ze kupilam ten detektor, bo on czasem sceptycznie podchodzi do takich rzeczy, ale dzis rano mu pokazalam to nagranie co Wam wczoraj wrzucilam i az sie wzruszyl ❤️ i nawet probowal ucho do brzucha przystawiac, zeby cos uslyszec, ale mi mowie ze za wczesnie 😂

Ja w moim tez w wiekszosci slyszalam taki szum, na wyswietlaczu sie pokazywaly liczby miedzy 70 a 150, ale zeby uslyszec wyraznie tetno chociaz moje to tylko chwilami i musialam mocno dociskac, naprawde tam gdzie mi sie udalo w koncu uslyszec serduszko to musialam mocno przyciskac, dlatego tez poki co poczekam i narazie nie bede uzywac, bo sie troche boje. Wczesniej nie mowilam mojemu m, ze kupilam ten detektor, bo on czasem sceptycznie podchodzi do takich rzeczy, ale dzis rano mu pokazalam to nagranie co Wam wczoraj wrzucilam i az sie wzruszyl ❤️ i nawet probowal ucho do brzucha przystawiac, zeby cos uslyszec, ale mi mowie ze za wczesnie 😂
Moj tez sceptyczny raczej do takich rzeczy ale wie ze jesli ma mnie to uspokoic...(co w zasadzie narazie jedynie zestresowalo 😅) to sie zgodzil.

Ja już po wizycie musiałam wszystko zdać relacje teraz pora na was [emoji16] bobas szalał na początku USG tak że nie dało się do złapać. Dopiero po chwili się uspokoił [emoji16] mamy już 6 cm i według tego ciąża starsza o tydzień niż z OM [emoji54] wszystko i malucha w porządku ładnie rośnie, wszystko pokazał poza tym co ma między nogami [emoji23] także jestem szczęśliwa [emoji7]
Super [emoji7] bardzo się cieszę

reklama
Mam to samo. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona i podświadomie czuję, że będzie ale po wczorajszym, smutnym wtorku zeschizowałam. Dziś rano kupiłam detektor tętna płodu, paczka już w drodze.
Ja na razie czekam, mam zamiar kupić ale jest jeszcze na tyle wcześnie (9+3), ze boje się ze bym się bardziej zestresowała jakbym nic nie znalazła ;)

a w ogóle przed chwila do mnie zadzwonili z luxmedu i mi przełożyliwizytę z 19.40 na 19. Dalej w piątek ;)
I bardzo mnie to cieszy bo pewnie i tak wejdę o tej samej porze (ta pani ma dłuższe wizyty niż luxmed przewidział) ale przynajmniej nie jestem ostatnia. A miałam taka wizje, ze się przedłuża, przedłuża i zapraszają mnie na inny termin jednak :D

Do góry