reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Myślę, że to może mieć znaczenie 😊
Oby...bede sobie tak wmawiac 😂 zel powinien przyjsc jakos w przyszlym tygodniu pewnie bo dalej wszystko jest z opoznieniem ale przysięgam do wizyty za 9 dni moj detektor tetna lezy schowany w pudelku i nawet go nie tykam bo sie bede nakręcac tylko.

Mam pytanie do was kochane. Uzywam ogolnie 2 oliwek do nawilzania, maslo do ciala albo balsam i wierzcie lub nie moja skora na brzuchu zwlaszcza po bokach jest sucha jak wiór, mam wrazenie ze zaraz sie posypie. Co jest takiego fest nawilzajacego bo smaruje i smaruje a skora ciagle sucha. Zamowilam teraz jakies masło i olejek z migdalow z jakiejs firmy mama bee czy cos. Jak to nie pomoze to kupie cos innego. Co macie do polecenia.

reklama
A właśnie może ze nie masz żelu do usg u mnie był w zestawie zel.
No nie mam nie mam gapa jestem i byl zestaw z zelem i bez i wzielam ten bez, zorientowalam sie jak zaplacilam 😅 ale myslalam ze oliwka da rade bo widzialam gdzies na youtube ze na oliwce babka jezdziła. Juz w zel sie zaopatrzylam, dotrze w nastepnym tygodniu 😊

No nie mam nie mam gapa jestem i byl zestaw z zelem i bez i wzielam ten bez, zorientowalam sie jak zaplacilam 😅 ale myslalam ze oliwka da rade bo widzialam gdzies na youtube ze na oliwce babka jezdziła. Juz w zel sie zaopatrzylam, dotrze w nastepnym tygodniu 😊
Ja też jeszcze nie znalazłam tętna ale liczę, że to dlatego że jest jeszcze za wcześnie. Będę próbować co kilka dni aż się uda ☺

Według mnie powinnaś jak najszybciej przyjąć kroplówkę. Zrobisz jak uważasz, wiem że wizyta w szpitalu to ostatnia rzecz, jakiej każda z nas by teraz chciała, ale to chyba zbyt poważne, żeby czekać na poprawę...
Z miłą chęcią pojechała bym na szpital ale powtarzam Mój jedyny szpital w mieście jeys zakaźny musiała bym się dostać autobusem do Katowic a pod opieką mam córkę... Mąż stara się wziąść przepustkę i czekam

Z miłą chęcią pojechała bym na szpital ale powtarzam Mój jedyny szpital w mieście jeys zakaźny musiała bym się dostać autobusem do Katowic a pod opieką mam córkę... Mąż stara się wziąść przepustkę i czekam

Czasami podają kroplówki w przychodni rodzinnej, może tam spróbuj?

Oj, jak mnie korci już coś zamówić 😂 Ale czekam, bo z tych neutralnych rzeczy mało co mi się podoba 😁

Mnie pobolewa podbrzusze, zaczynam się stresować przed wizytą :( Nie wiem, czy takie bóle to coś normalnego, chwilowe w okolicy kości łonowej, jak przy okresie... Mózg mi się chyba lasuje 😕

Mnie cały czas boli podbrzusz3 I plecy jak na okres i mocniej.. Ale serduszko bije wiec chyba wsio ok.

Jutro ide na badania a wizyte mam w przyszly piatek. Umieram z niecierpliwosci czy wszystko jest w porzadku 😭 dzis 10+2 cos nie umiem znalezc tetna na tym detektorze. Chyba swoje wychwytuje. Tylko w 1 miejscu w ogole cokolwiek slychac reszta to szum 🤷‍♀️ sa 3 opcje.
1 opcja jest jeszcze za wczesnie i nie wykrywa
2 opcja zle to robie
3 opcja i najgorsza ze cos jest nie tak i dlatego nie znajduje.
Co prawda na detektorze udaje mi sie pod brzuchem wykryc tetno 160/170 ale nie slychac nic oprócz szumu i nie wiem czy te wartosci sa miarodajne czy nie... moglam go kupic dopiero po nastepnej wizycie bo teraz sie niepokoje bo nie wiem ktora z opcji jest prawdziwa.

Wczoraj wyszlam 1 raz w sukience w tym roku na doslownie godzinke, bylismy zalatwic cos na miescie no i wstapilismy do starbucksa i na kebaba. W tym czasie zdąrzyły ugryzc mnie 2 komary 😒. Od wczoraj prawie nie mam juz mdlosci za to ciagle jestem glodna ale jakby moj zaladek sie skurczyl takie mam odczucie. W takim sensie ze czuje meega głód a zjem 2 gryzy i juz taki pełny jakby miał pęknąć. Kłucia więzadeł są, piersi leciutko bolesne przy ugniataniu jak od poczatku ciazy...genrtalnie wiem ze objawy nic nie mowią ale nie wiem co o tym wszystkim myslec, tyle ostatnio sie zlego czyta. Bardzo wspolczuje dziewczyną z wczoraj. Nic im nie napisalam bo mialam strasznie ciezki dzien. Ale jest mi naprawde przykro.
Ja tym detektorem co Ty masz to nawet w połowie ciazy nie umiałam znaleźć. Nie martw się na zapas.

reklama
Do góry