reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Drugi dzien mnie meczy ból głowy. Nie migrenowy, nic strasznego ale taki upierdliwy cały czas...

dzisiaj dla odmiany mój mąż był na badaniach krwi, poszłam z nim bo on średnio kłucie znosi. Wejść do luxmedu nie mogłam ale obok smyk... z trudem niczego nie kupiłam ale pare rzeczy sobie zapisałam, w drugim trymestrze po to wrócę ^^

Oj, jak mnie korci już coś zamówić 😂 Ale czekam, bo z tych neutralnych rzeczy mało co mi się podoba 😁

Mnie pobolewa podbrzusze, zaczynam się stresować przed wizytą :( Nie wiem, czy takie bóle to coś normalnego, chwilowe w okolicy kości łonowej, jak przy okresie... Mózg mi się chyba lasuje 😕

reklama
Bodziaki z superbohaterami, star wars itp. 🤣
Nawet jak będzie dziewczynka będzie nosić jak mamusia t-shirt z superbohaterem i spódnica 🤣🤣🤣

Mój Boże, jakbym siebie słyszała 😂 Mój bratanek ma pełno ubranek od nas z Batmanem i wszystkimi Avengersami, bratowa ostatnio robiła porządki i kazałam jej to zostawić, niezależnie od płci będę w to moje dziecko ubierać i koniec xD

Mój Boże, jakbym siebie słyszała 😂 Mój bratanek ma pełno ubranek od nas z Batmanem i wszystkimi Avengersami, bratowa ostatnio robiła porządki i kazałam jej to zostawić, niezależnie od płci będę w to moje dziecko ubierać i koniec xD
Dobrze, ze nie tylko ja taka :D ale ja serio jak tylko gdzieś tak do sklepu/na spacer to często wybieram t-shirt z nadrukiem, wciąż nosze trampki... do pracy czy na jakies spotkania, imprezy to wiadomo inaczej ale tak to nie wyrosłam.
dzisiaj byłam właśnie w mojej ulubionej koszulce z batmanem.

a tym podbrzuszem się nie stresuj, dopóki nie jest to taki silny kłujący ból to moja lekarka mówiła ze normalne. Wszystko się powiększa, rozciąga i może być takie uczucie właśnie jak na okres.

Dobrze, ze nie tylko ja taka :D ale ja serio jak tylko gdzieś tak do sklepu/na spacer to często wybieram t-shirt z nadrukiem, wciąż nosze trampki... do pracy czy na jakies spotkania, imprezy to wiadomo inaczej ale tak to nie wyrosłam.
dzisiaj byłam właśnie w mojej ulubionej koszulce z batmanem.

a tym podbrzuszem się nie stresuj, dopóki nie jest to taki silny kłujący ból to moja lekarka mówiła ze normalne. Wszystko się powiększa, rozciąga i może być takie uczucie właśnie jak na okres.

Kochana, ja mam cały zestaw koszulek z House'a 😁

Staram się nie stresować, ale tyle się tutaj naczytałam, że zaczynam chyba fiksować... Im bliżej wizyty, tym bardziej 🙄

Kochana, ja mam cały zestaw koszulek z House'a 😁

Staram się nie stresować, ale tyle się tutaj naczytałam, że zaczynam chyba fiksować... Im bliżej wizyty, tym bardziej 🙄

Ja wiem, ja też fiksuję.

Bo wszystko czym mogłam się pocieszać niektórym dziewczynom nie pomogło (np sobie się pocieszałam, że mam objawy wciąż a przy poronieniu zatrzymanym ustały ale to żadna gwarancja).
Jakoś musimy wytrzymać do piątku. Ale im bliżej tym więcej myśli się kłębi u mnie.

Ja cały czas sie nakręcam, że coś jest nie tak, zamiast się cieszyć. Nie potrafię odpuścić i po prostu pomyśleć, ze będzie dobrze 😐 ostatnia wizytę miałam 29 kwietnia, wiec to szmat czasu dla mnie. Jutro w końcu prenatalne. Nie wiem jak ja wytrzymam w pracy caly dzien 😜

Jutro ide na badania a wizyte mam w przyszly piatek. Umieram z niecierpliwosci czy wszystko jest w porzadku 😭 dzis 10+2 cos nie umiem znalezc tetna na tym detektorze. Chyba swoje wychwytuje. Tylko w 1 miejscu w ogole cokolwiek slychac reszta to szum 🤷‍♀️ sa 3 opcje.
1 opcja jest jeszcze za wczesnie i nie wykrywa
2 opcja zle to robie
3 opcja i najgorsza ze cos jest nie tak i dlatego nie znajduje.
Co prawda na detektorze udaje mi sie pod brzuchem wykryc tetno 160/170 ale nie slychac nic oprócz szumu i nie wiem czy te wartosci sa miarodajne czy nie... moglam go kupic dopiero po nastepnej wizycie bo teraz sie niepokoje bo nie wiem ktora z opcji jest prawdziwa.

Wczoraj wyszlam 1 raz w sukience w tym roku na doslownie godzinke, bylismy zalatwic cos na miescie no i wstapilismy do starbucksa i na kebaba. W tym czasie zdąrzyły ugryzc mnie 2 komary 😒. Od wczoraj prawie nie mam juz mdlosci za to ciagle jestem glodna ale jakby moj zaladek sie skurczyl takie mam odczucie. W takim sensie ze czuje meega głód a zjem 2 gryzy i juz taki pełny jakby miał pęknąć. Kłucia więzadeł są, piersi leciutko bolesne przy ugniataniu jak od poczatku ciazy...genrtalnie wiem ze objawy nic nie mowią ale nie wiem co o tym wszystkim myslec, tyle ostatnio sie zlego czyta. Bardzo wspolczuje dziewczyną z wczoraj. Nic im nie napisalam bo mialam strasznie ciezki dzien. Ale jest mi naprawde przykro.

Ja cały czas sie nakręcam, że coś jest nie tak, zamiast się cieszyć. Nie potrafię odpuścić i po prostu pomyśleć, ze będzie dobrze 😐 ostatnia wizytę miałam 29 kwietnia, wiec to szmat czasu dla mnie. Jutro w końcu prenatalne. Nie wiem jak ja wytrzymam w pracy caly dzien 😜
Trzymam kciuki 👍🏻 Koniecznie daj znać jutro po wizycie!

reklama
Jutro ide na badania a wizyte mam w przyszly piatek. Umieram z niecierpliwosci czy wszystko jest w porzadku 😭 dzis 10+2 cos nie umiem znalezc tetna na tym detektorze. Chyba swoje wychwytuje. Tylko w 1 miejscu w ogole cokolwiek slychac reszta to szum 🤷‍♀️ sa 3 opcje.
1 opcja jest jeszcze za wczesnie i nie wykrywa
2 opcja zle to robie
3 opcja i najgorsza ze cos jest nie tak i dlatego nie znajduje.
Co prawda na detektorze udaje mi sie pod brzuchem wykryc tetno 160/170 ale nie slychac nic oprócz szumu i nie wiem czy te wartosci sa miarodajne czy nie... moglam go kupic dopiero po nastepnej wizycie bo teraz sie niepokoje bo nie wiem ktora z opcji jest prawdziwa.

Wczoraj wyszlam 1 raz w sukience w tym roku na doslownie godzinke, bylismy zalatwic cos na miescie no i wstapilismy do starbucksa i na kebaba. W tym czasie zdąrzyły ugryzc mnie 2 komary 😒. Od wczoraj prawie nie mam juz mdlosci za to ciagle jestem glodna ale jakby moj zaladek sie skurczyl takie mam odczucie. W takim sensie ze czuje meega głód a zjem 2 gryzy i juz taki pełny jakby miał pęknąć. Kłucia więzadeł są, piersi leciutko bolesne przy ugniataniu jak od poczatku ciazy...genrtalnie wiem ze objawy nic nie mowią ale nie wiem co o tym wszystkim myslec, tyle ostatnio sie zlego czyta. Bardzo wspolczuje dziewczyną z wczoraj. Nic im nie napisalam bo mialam strasznie ciezki dzien. Ale jest mi naprawde przykro.

Myślę, że może szukasz nie w tym miejscu co powinnaś. Pisałam ostatnio z dziewczyną, która ma ten detektor i polecała mi go, bo znalazła serduszko już jakoś w 9/10 tygodniu 😊😊 dlatego ja dziś też będę go miała, czekam jeszcze na żel do usg i będziemy szukać 😍

Do góry