reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja jestem dopiero w 9 tygodniu . Z wizyty tak zadowolona mlody lekarz konkretny nie rozgaduje sie zbytnio jest tam jeszcze dwóch innych ginekologow tez dobre opinie . Co do prenatalnych dostane od niego skierowanie w 11 tygodniu do szpitala w którym bede rodzic ze wzgledu na wiek .
Napisałam priv ☺

Hej :) Po prawie 2 miesiącach czytania forum w końcu zebrałam się żeby się przywitać :D aktualnie 10t+5/11t+0, zdania są podzielone. To moja 3 ciąża, mam córkę z 11.2018, a w 05.2019 poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie szło poprawnie :) Czytałam forum praktycznie od początku ale dopiero trochę odżywam po złym samopoczuciu i postanowiłam się odezwać ;)

Witaj:) fajnie,że dołączyłaś ☺

@Asia Kasia U mnie też jakby objawy ustępują,ale hcg nie rośnie juz tak szybko,wszystko zaczyna się stabilizować, więc może to dlatego,będziemy czuły się coraz lepiej :) ja dzisiaj 9+6 😃i coraz bliżej do bezpieczniejszego okresu dla ciąży

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was przerwała na kilka dni przyjmowanie luteiny, a potem wróciła do tego? Dałabym sobie reke uciąć, że mam jeszcze blister, a tu rano zaglądam i zonk... Mój gin dopiero w środę przyjmuje, a rodzinny dupek nie chce przepisać... Dodam, że nie mam plamień , miałam tylko trzydniowe na początku, gdzieś w 4 tygodniu, lekarz przepisał luteinę profilaktycznie. No i nie wiem, co zrobić :/

Hej dziewczyny, ja wlasnie szykuje sie na wizyte :) ciekawe czy bede miala usg czy tylko wypisze mi kwit albo i nie i do widzenia :)
Trzymam Kciuki by zrobił usg.

A ja wstałam o 5 rano pełna Energi nic mnie nie boli nie mdli mnie wysprzatalam już cały dom 🤷‍♀️ i teraz usiadlam i zdałam. Sobie sprawę że nie czuję się w ciąży.... Ja chyba oszaleje do wizyty.... Mam. Źle przeczucia ze historia się powtórzy

Moim zdanie wstawianie o 5 rano pełnym energii to już objaw :D chyba że przed ciąża wlasnie tak było u Cb :D
Nie martw się, będzie dobrze.

Przyszedl mi detektor tetna. I nie jestem pewna czy cos wylapalam. 2 razy pojawily sie takie wartosci jak na zdjeciu bo 130/140 to bylo wszedzie wiec pewnie moje. Raz skoczylo 180 po czym spadlo do 176 i nie wiem czy to nie byloby za wysokie jak na malca 🤔 spojrzcie na screeny. Nie wiedzialam jak wstawic nagranie 😂 150/160 kilka razy podłapało ale nie uchwycilam na nagraniu bo nie wlaczylam...dodam ze dzis 10+0 powiedzxie co o tym sadzicie

Nie wiem jak tu wstawić filmik, ja użyłam Youtube I tak przestalam filmik Ale jako prywatny do obejrzenia z linkiem. Spróbuj może tak.
Bo sumie wartości nic nie mówią.. mi pokazuje 140 a jest moje tętno.. także na to nie patrzę.

Trzymam Kciuki by zrobił usg.

Moim zdanie wstawianie o 5 rano pełnym energii to już objaw :D chyba że przed ciąża wlasnie tak było u Cb :D
Nie martw się, będzie dobrze.

Nie wiem jak tu wstawić filmik, ja użyłam Youtube I tak przestalam filmik Ale jako prywatny do obejrzenia z linkiem. Spróbuj może tak.
Bo sumie wartości nic nie mówią.. mi pokazuje 140 a jest moje tętno.. także na to nie patrzę.
Nie da sie za posrednictwem youtube...tylko facebook albo twitter 🤔😔 no ale powyzej 150 to chyba raczej nie bylo juz moje bo wylapalam urywkami kilka razy w tym samym miejscu..sama nie wiem bede probowac za kilka dni bo jest dosc wczesnie to nic dziwnego ze sie ciezko na dluzej doszukac

Dziewczyny, czy któraś z Was przerwała na kilka dni przyjmowanie luteiny, a potem wróciła do tego? Dałabym sobie reke uciąć, że mam jeszcze blister, a tu rano zaglądam i zonk... Mój gin dopiero w środę przyjmuje, a rodzinny dupek nie chce przepisać... Dodam, że nie mam plamień , miałam tylko trzydniowe na początku, gdzieś w 4 tygodniu, lekarz przepisał luteinę profilaktycznie. No i nie wiem, co zrobić :/
W którym jesteś tygodniu? I ile brałaś tej luteiny? Brałaś jeszcze jakiś progesteron?

A może jakas teleporada i e-recepta? Ja mam nawet opcje „czatu” i z tego tez receptę dostałam wiec warto spróbować.
Akurat luteiny nie biorę, wydaje się, ze jak profilaktycznie to powinno być spoko ale z drugiej strony jednak ten poziom spadnie. Myśle, ze dobrze byłoby jakby się jakiś lekarz wypowiedział.

Przyszedl mi detektor tetna. I nie jestem pewna czy cos wylapalam. 2 razy pojawily sie takie wartosci jak na zdjeciu bo 130/140 to bylo wszedzie wiec pewnie moje. Raz skoczylo 180 po czym spadlo do 176 i nie wiem czy to nie byloby za wysokie jak na malca 🤔 spojrzcie na screeny. Nie wiedzialam jak wstawic nagranie 😂 150/160 kilka razy podłapało ale nie uchwycilam na nagraniu bo nie wlaczylam...dodam ze dzis 10+0 powiedzxie co o tym sadzicie
Ja nasłuchuje odgłosy. Jak natrafiam na dzidzie to bije równomiernie serduszko nie da się tego pomylic z dźwiękiem żyły np naszej. Co do moich tętnic jakiś to na maxie miałam koło 90 swoje a jak już w tle słyszałam bicie serca i przybliżałam i czekałam to wzrastało ładnie i świeciło na zielono, że to dziecko. Z Twoich zdjęć ciężko mi coś odczytać bo jak np wzielam do góry sondę po znalezieniu dzidzi i wartość była 160 np to ona się chwilowo utrzymywała mimo iż sonda była w powietrzu. Wiec najlepiej jest jak nasłuchujesz dźwięku bicia serca. Ja dzidzie znalazłam i jest ciagle w tym samym miejscu pod pępkiem ale nisko na wysokości bioder gdzieś.

reklama
Do góry