reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny!

O 7.30 zaliczyłam morfologię - nie pamietam kiedy ostatnio oddałam tyle krwi (6 czy 7 fiolek), to była jakaś pijawka a nie laborantka ;)

Teraz czekam na wizytę kwalifikacyjną do badań prenatalnych.
Ściskam Was wszystkie serdecznie.
Miałam tak samo a mój mąż brutalnie zażartował: ktoś będzie miał czarninę na obiad... albo kaszankę zrobi [emoji81][emoji1787]

reklama
A ja już po. Poszło błyskawica. Tez tych fiołek kilka ale w porównaniu z jednostka krwi to w sumie niedużo. Spodziewałam się, ze będę dłużej.
No to pol godziny i będę jeść. Idę do męża do pracy ze smakołykami ;)

@Asia Kasia a Ty nie miałaś już wizyty z serduszkiem? I tez się nie denerwowałas przed a się okazało, ze ok? Tzn jeśli się mylę to wybacz.
Nie ma sensu się nakręcać ale jeśli naprawdę bardzo się denerwujesz to najlepiej zapisać się wcześniej na wizytę ;)

A ja już po. Poszło błyskawica. Tez tych fiołek kilka ale w porównaniu z jednostka krwi to w sumie niedużo. Spodziewałam się, ze będę dłużej.
No to pol godziny i będę jeść. Idę do męża do pracy ze smakołykami ;)

@Asia Kasia a Ty nie miałaś już wizyty z serduszkiem? I tez się nie denerwowałas przed a się okazało, ze ok? Tzn jeśli się mylę to wybacz.
Nie ma sensu się nakręcać ale jeśli naprawdę bardzo się denerwujesz to najlepiej zapisać się wcześniej na wizytę ;)
Pewnie ze miałam ale źle doświadczenia wracają...

Ja też dzisiaj 9+1. ;) Jutro o 16 mam wizytę.

Spokojnie. Od początku nie mam praktycznie żadnych objawów, a już widziałam zarodek z serduszkiem. To nie ma absolutnie żadnego znaczenia w kontekście powodzenia ciąży, czy rzygasz jak kot czy czujesz się świetnie.

Zazdroszczę wizyty już jutro! Nie wiem jak do piątkowego wieczora wytrzymam :D

Cześć laski! Kciuki za wszystkie dziś wizytujące ✊ Właśnie tak się zastanawiam, jak to będzie u mnie z badaniami krwi, na czczo rano strasznie mi się kręci w głowie i mam bardzo niskie ciśnienie , a u nas kilometrowe kolejki do pobrań 🙈 Chyba czas skorzystać z przywileju ciężarówki...
Zazdroszczę wizyty już jutro! Nie wiem jak do piątkowego wieczora wytrzymam :D

Dopiero co pisałyśmy, że jeszcze dwa tygodnie, a tu już tylko 4 dni 😁 Chociaż mnie też nosi coraz bardziej...

Tak Ci apka mówi??? To wszystko przede mną [emoji23] wy wszystkie tak późno robicie badania a ja miałam w 6 tyg. Nie wiem czy to dobrze [emoji848]
Dzien dobry!

Za godzinę mam badania krwi, dopiero potem mogę wziac euthyrox, wiec najwcześniej zjem za lekko ponad 1,5h

Coś czuje, ze jak ostatnio nie miałam problemów z mdłościami to mnie dopadną dziś. Nie pomaga straszenie w aplikacji, ze ten nowy zaczęty tydzień ma być najgorszy w temacie dolegliwości.
Dziś 9+1
Wizyta w piątek. Jak ja wytrzymam :D

Kurczę Wy tak piszecie o tych kolejkach a ja dziś celowo poszłam wcześniej żeby chwile posiedzieć przed badaniem glukozy a i tak weszłam prawie z miejsca.
Ale i tak teraz jeszcze wyczekuje aż będę mogła zjeść po euthyroxie.

Ale jak najbardziej z przywileju trzeba korzystać. Chyba każda z nas wpuszczała kiedyś w kolejkę kobiety w ciąży wiec trZeva odebrać swoje ;p

Przyszedl mi detektor tetna. I nie jestem pewna czy cos wylapalam. 2 razy pojawily sie takie wartosci jak na zdjeciu bo 130/140 to bylo wszedzie wiec pewnie moje. Raz skoczylo 180 po czym spadlo do 176 i nie wiem czy to nie byloby za wysokie jak na malca 🤔 spojrzcie na screeny. Nie wiedzialam jak wstawic nagranie 😂 150/160 kilka razy podłapało ale nie uchwycilam na nagraniu bo nie wlaczylam...dodam ze dzis 10+0 powiedzxie co o tym sadzicie

Załączniki

• Screenshot_20200518-094721_AngelSounds.jpg
    Screenshot_20200518-094721_AngelSounds.jpg
    138 KB · Wyświetleń: 68
  • Screenshot_20200518-094726_AngelSounds.jpg
    Screenshot_20200518-094726_AngelSounds.jpg
    140,1 KB · Wyświetleń: 64
  • Screenshot_20200518-094727_AngelSounds.jpg
    Screenshot_20200518-094727_AngelSounds.jpg
    139,3 KB · Wyświetleń: 65
  • Screenshot_20200518-094728_AngelSounds.jpg
    Screenshot_20200518-094728_AngelSounds.jpg
    140,6 KB · Wyświetleń: 62
  • Screenshot_20200518-094729_AngelSounds.jpg
    Screenshot_20200518-094729_AngelSounds.jpg
    139,3 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak Ci apka mówi??? To wszystko przede mną [emoji23] wy wszystkie tak późno robicie badania a ja miałam w 6 tyg. Nie wiem czy to dobrze [emoji848]
No tak mnie nastraszyla ale nie jest na razie złe mimo głodu ;)
Ja te skierowania miałam od dawna ale ze i tak wizyta pozno to wolałam pójść teraz to akurat tsh i t4 mogłam nowe zrobić. A tak to musiałabym dwa razy iść.

reklama
Do góry