reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Pisalysmy tu ostatnio o kluciu w pachwinach itp...a klucie w ..... odbycie ktoras ma? 🙈🙊 przepraszam za doslownosc, glupia sprawa ale doswiadczylam tego w ciazy juz dobre kilka razy i nie wiem to tez zmiany hormonalne, rozciaganie sie wszystkie czy to normalne? W sensie ma moze ktoras?

Ja mam problem, ale z hemoroidami :/ Miałam od jakiegoś czasu, a teraz jest coraz gorzej i nie chcę nawet myśleć, co będzie dalej 😬 I czasem też mnie tak kłuje :/

reklama
Ja też ok 8 tygodnia miałam plamienia i bardzo bolesne skurcze, które. Oczywiście wariowałam i przepłakałam cały dzień myśląc o najgorszym. Lekarz stwierdził, że to nic poważnego. Przyczyną mogła być oczyszczająca się macica bo plamienia pojawiły się mniej więcej w terminie spodziewanej @. Więc u Ciebie może być podoba sytuacja. Meliska i do wyrka odpoczywać😊trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 💓
Tak u mnie tez byl brazowy sluz jeden raz w 8+3 i lekki bol jak na okres, i narazie sie to nie powtorzylo. Trzymam kciuki!

Nie przejmuj się praca. Teraz najważniejsze jest dziecko 🙂

O matko jak Ty urodziłaś taka duża core sn 😱

Używam tych samych ale wiem, że są składniki których się powinno unikać w ciąży. Poczytaj na blogu srokao ona jest dobra w tej tematyce ;)

Podwojne gratulacje 😍 co do objawów to często jest tak, że raz są raz ich nie ma i nie świadczy to o niczym złym, także głowa do góry, będzie dobrze :)

Serio łatwo się przepona ten adapter? Ja co chwilę siedzę w aucie w innym miejscu i musiałabym go przenosic więc potrzebuje jakiś taki, który łatwo się przekłada.
Ja gdzieś znalazłam na necie taki, gdzie trzeba przekładać pas pod siedzeniem itp to nie wiem czy byłabym w stanie przed każdą jazda nurkować pod siedzeniem z brzuchem i kombinowac jak to zapiąć...

Odpoczywaj jak najwięcej. Daj znać co lekarz powie.

Tutaj jest pokazane jak się zapina - wersja z pasem, który zapinasz z tyłu fotela (nie pod nim) i wtedy możesz na siedzeniu kierowcy lub pasażera to mieć (ja taki miałam i mi wystarczał) i jest nowa wersja z isofixem (musisz sprawdzić czy Twój samochód je ma) i wtedy tylko robisz klik w isofixa i nigdzie się nie schylasz i możesz wtedy we wszystkich siedzeniach w aucie to wpiąć. Tam dalej jest też pokazany crushtest ciężarnej z pasem zapiętym przez brzuch i z adapterem. Kolosalna różnica. Wiem że te adaptery można też za dużo mniejszą kwotę wypożyczyć w niektórych sklepach z akcesoriami dziecięcymi (chyba MamaiJa i Akpol kiedyś miały taką usługę). Jeśli jeździcie autem, bardzo Wam sugeruje mieć taki adapter.

Ja mam problem, ale z hemoroidami :/ Miałam od jakiegoś czasu, a teraz jest coraz gorzej i nie chcę nawet myśleć, co będzie dalej 😬 I czasem też mnie tak kłuje :/
Wlasnie ja nie mam hemoroidow. Mialam w styczniu kolonoskopie i ostatnio jeszcze ginekolog obczajał co wam pisalam ze mi palca wsadzil zeby sie upewnic 🙈 boze to bylo strasznie krepujace 😂😂😂 niby czytalam nawet tu na forum ze takie kłucia sie zdarzaja i moze tak byc i zeby sie nie przejmowac a z drugiej strony zastanawia mnie co jest tego w takim razie powodem...tam mi sie chyba nic nie naciąga 😂😂😂 ale jak zakłuje z nienacka to aż mnie w pół z zaskoczenia zegnie 😅😆

Tutaj jest pokazane jak się zapina - wersja z pasem, który zapinasz z tyłu fotela (nie pod nim) i wtedy możesz na siedzeniu kierowcy lub pasażera to mieć (ja taki miałam i mi wystarczał) i jest nowa wersja z isofixem (musisz sprawdzić czy Twój samochód je ma) i wtedy tylko robisz klik w isofixa i nigdzie się nie schylasz i możesz wtedy we wszystkich siedzeniach w aucie to wpiąć. Tam dalej jest też pokazany crushtest ciężarnej z pasem zapiętym przez brzuch i z adapterem. Kolosalna różnica. Wiem że te adaptery można też za dużo mniejszą kwotę wypożyczyć w niektórych sklepach z akcesoriami dziecięcymi (chyba MamaiJa i Akpol kiedyś miały taką usługę). Jeśli jeździcie autem, bardzo Wam sugeruje mieć taki adapter.
Również posiadam tej marki kupowałam on linę w smyku. Polecam :)

Szybko dostałaś chorobowe w zusie ? Ja jestem od 7 marca na zwolnieniu. Szef mi zapłacił marne grosze w maju i czekam nadal na kasę z ZUSu. Nie wiem jeszcze jak długo
Ja jestem od pierwszego kwietnia.. Wiec w sumie dopiero w czerwcu powinnam dostać za maj z zusu.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Niby ma być 100%.
A co do szefa.. To ja też mam z tym problem przez korona.. Czekam jeszcze na cala jedną wypłatę. Ma byc z opóźnieniem :/

reklama
Obiad wjechał 😁😁
IMG_20200516_163136_418.jpg

Do góry