reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Kurcze teraz 8h przerwy w jedzeniu to sie wydaje jak wiecznosc 😂 moj wlasnie grzeje mi dokładke łazanek bo sie okazalo ze pierwsza porcja nie zaspokoiła mojego głodu 😅
Mmm łazanki... jej musze zrobić A tak mi brakuje sił.

Ja mam tak głupie sny ostatnio, że nie odpoczywam spiąć I ciągle jestem zmeczona..

U nas to samo z kapustą 😂 a co do wydziwiania to wlasnie jak bylam dzieckiem zawsze odwijalam golabki z tego liscia i jadlam sam srodek, potem jak sprobowalam tych bez zawijania tak kapusta w srosku moze byc 😅

Moje dzieci ogólnie wszystko jeszcze.. Ale to co robię i jest rzadko to muszą stekac.. Zresztą jak zawijam to tak dużo tego liścia jest, ja lubie. Ale jak od dziecka i bigosu I wszystko :) starszaki zjedliby normalnie A maluchy pewnie dla zasady by marudzily.. Zresztą Emil usiadł I mowi nie wygląda apetycznie Ale może dobrze smakuje :o na szczescie posmakowala I dobre haha

No mnie też juz zaczyna ssać...masakra..jadlam 2 godziny temu

Jejku ja zjadłam obiad koło 16.30-17 o 19 jadłam znowu te gołąbki... jest 21.50 zjadłam loda.. I zjadłabym jeszcze te gołąbki.. Ale zostawię na jutro na obiad :D nie Bede musiała gotować :p
Najgorsze jest to że jestem głodna i jak nie zjem zle.. jak zjem też źle..
Niezależnie co zrobie męczą mnie wieczorem mdlosci lub/i zgaga.
Ja w żadnej ciazy zgaga nie mialam.. z Ami (w ostatniej cizzy) zdarzyło się kilka razy może.. A teraz już na tak wczesnym etapie.

Wgl. Miałam pisać że w ostatniej ciazy w 10t5d poczułam pierwsze ruchy - na początku myslalam że jelita, ale były codziennie w tym samym mniej więcej miejscu, do tego z dnia na dzień coraz mocniej.. W 14 tyg już pod reka czulam.

Mmm łazanki... jej musze zrobić A tak mi brakuje sił.

Ja mam tak głupie sny ostatnio, że nie odpoczywam spiąć I ciągle jestem zmeczona..
Pisalam wlasnie ze 2 tyg temu ze mam takie sny ze tez odpoczac nie moge spiac 😂 no i dalej bez zmian. Wczoraj rano jak sie obudzilam to bylam w szoku co za glupoty mi sie snia. Ze terroryzowala mnie babajaga i ją zadzgalam nozem i ucieklam łapiąc stopa i naprawde czulam jakbym biegla wtedy potem ze jestem z rodziną nad jakims morzem w domku i znowu terroryzowaly nas wrózki i musialam bronic z tatą mame i brata 😂😂😂 tragedia az mi ciezko uwierzyc...i to wlasnie same jakies takie same bardzo emocjonujące sny. Okropne 😅🤣

Na glukoze lepiej dłużej nie jeść. Jak o 22 zjadłam kanapki z serem i keczupem to mi wyszło 97, a przy kolejnym badaniu od 19 zero jedzenia to już 82. Ciekawe jak jutro wyjdzie [emoji848]
@EvilDesiree o której masz pobranie krwi ? Jak o 8 to do północy możesz coś zjeść:D
W uk nie trzeba być na czczo do badań krwi :D ahh to uk.

Pisalam wlasnie ze 2 tyg temu ze mam takie sny ze tez odpoczac nie moge spiac 😂 no i dalej bez zmian. Wczoraj rano jak sie obudzilam to bylam w szoku co za glupoty mi sie snia. Ze terroryzowala mnie babajaga i ją zadzgalam nozem i ucieklam łapiąc stopa i naprawde czulam jakbym biegla wtedy potem ze jestem z rodziną nad jakims morzem w domku i znowu terroryzowaly nas wrózki i musialam bronic z tatą mame i brata 😂😂😂 tragedia az mi ciezko uwierzyc...i to wlasnie same jakies takie same bardzo emocjonujące sny. Okropne 😅🤣
To mi się snia bardziej realne sny.

1. Wczoraj że myślimy w centrum handlowym w sklepie jak media Markt, pracował w nim nasz dobry znajomy (nie pracuje w takim sklepie) no i mój m stwierdził że swój Samsung s 10 czy 9 ? Nie wiem jakie mamy.. wymieni na s7 bo co mu za różnica.. I stracił na tym 2000f bo cena za abonament nie spadła.. haha I dodatkowo byly jakies głośniki w przecenie że 150 na 75f I pytam tego kolego czy to naprawdę przecena czy normalna cena.. tylko chwyt.. A on na to " jak Ci cena odpowiada to co za roznica"

2. Z dziś w nocy.. bylam u lekarza i ona powiedziała, że nie bylam i nie jestem ciazy.. Wgl coś ze, moje jamniki łącza się z jajnikami mojej mamy ? I że ona już po menopauzie to ja w ciazy być nie mogę:D haha

3. Z drzemki dzien.. snilo mi się że zrobiłam te gołąbki dziś, I moja mama w kuchni mylą blat i zaczęła wyśmiewać że się nie nameczylam przy tym obiedzie.. A ja że wkurzona to mówienie ciągnik bo będzie z tego klutnia" no i coś moja mama pod nosem mnie od "kurew" wyzwala :o potem coś bylam wkurzona i jakby kazała jej się pakować, ale wiedziałam że nie ma teraz jak się wynieść bo korona.. I w między czasie w pokoju synów latał szerszen, m mial to złapać I jak otworzył drzwi to spadł mi na ramię.. I wtedy się tak przestraszylam że się obudziłam... jaka ulga że to był sen :o

Na glukoze lepiej dłużej nie jeść. Jak o 22 zjadłam kanapki z serem i keczupem to mi wyszło 97, a przy kolejnym badaniu od 19 zero jedzenia to już 82. Ciekawe jak jutro wyjdzie [emoji848]
Niby tak ale skoro np ja z reguły jem o tej porze to te będą bardziej wiarygodne. Wiadomo że jak nie zjem od 19 to wyjdą lepsze Ale nie ma to sensu jeśli nie Bede tego stosować na codzień.

To mi się snia bardziej realne sny.

1. Wczoraj że myślimy w centrum handlowym w sklepie jak media Markt, pracował w nim nasz dobry znajomy (nie pracuje w takim sklepie) no i mój m stwierdził że swój Samsung s 10 czy 9 ? Nie wiem jakie mamy.. wymieni na s7 bo co mu za różnica.. I stracił na tym 2000f bo cena za abonament nie spadła.. haha I dodatkowo byly jakies głośniki w przecenie że 150 na 75f I pytam tego kolego czy to naprawdę przecena czy normalna cena.. tylko chwyt.. A on na to " jak Ci cena odpowiada to co za roznica"

2. Z dziś w nocy.. bylam u lekarza i ona powiedziała, że nie bylam i nie jestem ciazy.. Wgl coś ze, moje jamniki łącza się z jajnikami mojej mamy ? I że ona już po menopauzie to ja w ciazy być nie mogę:D haha

3. Z drzemki dzien.. snilo mi się że zrobiłam te gołąbki dziś, I moja mama w kuchni mylą blat i zaczęła wyśmiewać że się nie nameczylam przy tym obiedzie.. A ja że wkurzona to mówienie ciągnik bo będzie z tego klutnia" no i coś moja mama pod nosem mnie od "kurew" wyzwala :o potem coś bylam wkurzona i jakby kazała jej się pakować, ale wiedziałam że nie ma teraz jak się wynieść bo korona.. I w między czasie w pokoju synów latał szerszen, m mial to złapać I jak otworzył drzwi to spadł mi na ramię.. I wtedy się tak przestraszylam że się obudziłam... jaka ulga że to był sen :o
Strach pomyslec co tej nocy bedzie sie dziac w naszych glowach 😂😂😂
Ps. Jamniki mnie rozwalily 🤣

reklama
Strach pomyslec co tej nocy bedzie sie dziac w naszych glowach 😂😂😂
Ps. Jamniki mnie rozwalily 🤣

To prawda jednej nocy potrafię się kłócić z m.. potem sexy .. potem jakieś inne historie.. potrafię wstać wkurzona bo już w śnie mnie denerwują wszyscy haha

A jeszcze co do golabkow.. to jeden minus. Trzeba smażyć I trochę mi się rozwalaly. Nie wiem czy nie zrobię w formie zapiekanki, wyłożyć na blachę I zalać sosem.. bez smażenia. Nie lubię dlugo smażyć.. a tego troche bylo. Plus taki że ryzu nie trzeba gotować :D jeden garnek mniej I mniej czekania.

Do góry