reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Juz drugi raz mi sie co takiego zdarzylo jak dzis. Wyszlam z narzeczonym na zakupy i nagle w jednej chwili czuje ze mi sie kreci w glowie i mi slabo a jednoczesnie dopada straszny glod tak jakby mi cukier spadl nie wiem. Podobne uczucie no i przy tych ladach co sa sery miesa itp facet zamowil mi bulke ze sznyclem i ukrylam sie miedzy regalami zeby szybko wziac pare gryzow (ukrylam sie bo do jutra zakaz jest zdejmowania maski i jedzenia w miejscu publicznym) i doslownie po chwili mi sie juz polepszylo. Ostatnio mialam w nocy ze sie z takim uczuciem obudzilam i tez musialam zjesc. Oczywiscie za bulke zaplacilam przy kasie [emoji23][emoji23][emoji23]
Chyba faktycznie spadek cukru.
A miałaś już badany?

reklama
Dokładnie mam to samo. Tez mnie znów zaczęło mdlic drugi dzień i właśnie takie ciągniecie kłucie dziwne uczucie. Nie jest to ból ze się zwijam z bólu tylko tak ciągnie. Jestem po raz pierwszy w ciąży i jeszcze mam krwiaka i trochę się martwię czy to czasem nie ten krwiak ale oby to było powiększanie się tam wszystkiego 😜✊🏻🙏🏼
Dobrze czytać takie coś od kogoś kto jest na tym samym etapie, bo na wszystkich stronach internetowych, w książkach, praktycznie wszędzie ból brzucha na każdym etapie ciąży definiowany jest jako niepokojący. I to tylko dokłada zmartwień. A jak się okazuje to większość dziewczyn zmaga się z takimi bólami.
To damy radę :)

Ja mam też od paru dni takie bardziej rozpychanie i takie jak na okres coś podobnego w odczuciu,
Jest mi przykro jak dziewczyny nie mają dobrych wieści... strasznie się nakręcam wtedy i mało udzielam, i przy tym strasznie martwię się....
Czasami się zastanawiam czy zrobić sobie wolne od forum , by głowa trochę wyluzowała, ale jestem ciekawa jak wizyty,
Tez właśnie tak mam wiec jest już nas 4 z podobnymi objawami i tygodniami wiec oby to było ze wszystko rośnie w nas w środku. Ja mam krwiaka i już 2 tyg nie byłam na usg i dopiero za 2 tyg ma wizytę i wariuje... czytam o dziewczynach i martwię się bardzo. Zamówiłam ten detektor tętna płodu ma niby jutro przyjść wiec obym znalazła serduszko i się uspokoiła.

Chyba faktycznie spadek cukru.
A miałaś już badany?
Nie badalam jeszcze. Nie wiem w ktorym tygodniu lekarz zleca badanie. Ale np zauwazylam ze jak zjem jakies slodycze w wiekszej ilosci znaczy nie ze nie wiadomo ile to np mam kołatania serca, bole glowy i zle sie czuje...za tydzien ide na badania ale nie rozczytam sie co lekarz mi zalecil jak nie bedzie badanai cukru to mu o tym powiem na wizycie.

Tez właśnie tak mam wiec jest już nas 4 z podobnymi objawami i tygodniami wiec oby to było ze wszystko rośnie w nas w środku. Ja mam krwiaka i już 2 tyg nie byłam na usg i dopiero za 2 tyg ma wizytę i wariuje... czytam o dziewczynach i martwię się bardzo. Zamówiłam ten detektor tętna płodu ma niby jutro przyjść wiec obym znalazła serduszko i się uspokoiła.
Ja tez wizyta po 4 tygodniach od ostatniej...stres straszny 😰 tez czekam na swok detektor tetna. Ale jednak to ciagniecie w pachwinach, pobolewanie piersi, bole glowy, sennosc i mdłości jakos mnie uspokajają...tak sobie wmawiam przynajmniej ze to dobrze.

No ja też mam krwiaka , też się zastanawiam nad tym detektorem, mam wizytę na NFZ we wtorek , i wtedy prenatalne tak jak Ty [emoji6] A właśnie kiedy idziesz na test papa z krwi ?

No ja też mam krwiaka , też się zastanawiam nad tym detektorem, mam wizytę na NFZ we wtorek , i wtedy prenatalne tak jak Ty [emoji6] A właśnie kiedy idziesz na test papa z krwi ?
Ja prywatnie wizyty. I usg i test PAPPA mam w jednym dniu 28 maja i później wizytę u mojego wiec kupa czasu jeszcze :/ tylko raczej wyniki z pappa chyba nie będę mieć od razu bo to krew. Muszę zadzwonić do kliniki w której mi robią i dopytać bo kazali mi na usg i test w tym samym dniu zrobić.

reklama
Ja tez wizyta po 4 tygodniach od ostatniej...stres straszny 😰 tez czekam na swok detektor tetna. Ale jednak to ciagniecie w pachwinach, pobolewanie piersi, bole glowy, sennosc i mdłości jakos mnie uspokajają...tak sobie wmawiam przynajmniej ze to dobrze.
Tak tez się łudzę ze te mdłości i ciągniecie to może jednak dobry znak ale jak tu koleżanka miała wszystkie objawy a serduszku i tak już nie biło to aż ciarki człowieka przechodzą czy aby na pewno jest okej... oby ten detektor przyszedł jak najszybciej i rozwija nasze obawy ❤️🙏🏼

Do góry