kasiaaaaaa
Fanka BB :)
Kurde ile wy wydajecie na te badaniaNo ja też już po krwi i też uboższa o 345zł
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurde ile wy wydajecie na te badaniaNo ja też już po krwi i też uboższa o 345zł
Podobno tsh w pierszym trymestrze może tak skakać i być lekko poniżej normy i wgl normy dla kobiet w ciąży są inne. Mamaginekolog podaje takie:
TSH I trymestr 0,009-3.18 mIU/l
TSH II trymestr 0,05-3,44 mIU/l
TSH III trymestr 0,11-3,52 mIU/l
Ale skoro jak czytałam idziesz do endokrynologa to oprócz podstawowego tsh zrób sobie jeszcze ft3 i ft4 to też jakieś oznaczniki tarczycowe są. Mój lekarz nic mi nie odpisał na temat tego wyniku myślę że za dwa tyg jak skończę pierwszy trymestr powtórzę tsh i wtedy dopiero do endokrynologa pójdę.
Hej dziewczyny, ja widzę, że wy już wszystkie po badaniach krwi i posiewów itp.
Ja nawet jeszcze badania krwi nie miałam a to już 11 +4 [emoji5] badanie krwi mi zrobią w ten sam dzień co będą pobierać krew do NIPT, a posiewu w ogóle nie robią jeśli nie ma żadnych infekcji...
Mój tak samo, powiedział że jak wyjdzie powyżej 2.5 to natychmiast się mam zgłosićMoja ginekolog uważa, że TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2.5 ponieważ może powodować poronienia. I dlatego też mam zbadać tarczycę.
Poprawione