Ja też się witam. Dziewczyny z krwiakami- jakie macie ich wielkości i gdzie są umiejscowione? Wczytałam się wczoraj w opis usg i mój krwiaka ma 33x9 mm. i jest przy kanale szyjki macicy..Boje się, że zagraża dziecku...
reklama
kasiaaaaaa
Fanka BB :)
W 12 tc i 2 dni albo 1 bo tam.roznica jest jednego.Dnia miedzy ginekologiem.a usgDaj znać jak po prenatalnych. W którym tygodniu bobas miał 6 cm?! Jej, mój ostatnio 227 mm
kasiaaaaaa
Mam wypisane na karcie razem z tymi.zdjeciamiOj chyba jeszcze nie [emoji6]
kasiaaaaaa
W ogole powiedziała ze bedzie wysoki chlopczyk to.chyba po mamusi bo ja mam jak na dziewczyne duzo bo az 174
W 12 tc i 2 dni albo 1 bo tam.roznica jest jednego.Dnia miedzy ginekologiem.a usg
O kurcze, to ja byłam ostatnio 9+2. Teraz za tydzień będzie 12+2. Nie myślałam, że za tyle czasu urośnie już około dwukrotnie super
kasiaaaaaa
My tez bylismy w szoku. Zobaczysz jaka.dzidzia bedzie duza juz ! to.jest wspaniale uczucie ❤O kurcze, to ja byłam ostatnio 9+2. Teraz za tydzień będzie 12+2. Nie myślałam, że za tyle czasu urośnie już około dwukrotnie super
Nic nie jest przesadzone w pierwszej ciąży ostatnie 3 miesiące leżałem z 3 cm rozwarciem, urodziłam po terminie, w drugiej na przełomie 3/4 miesiąca znowu zaczęła mi się skracac szyjka ale po miesiącu na luteinie i względnym oszczędzaniu (czyli opiece nad dwulatkiem sytuacja przestała się pogarszac i uznaliśmy z lekarzem że taki mój urok, podobno około 15 procent kobiety ma tendencję do delikatnego skracania się szyjki, ale bez jej niewydolności. Urodziłam w 38 tc przyjezdzajac do szpitala z 3 cm rozwarciem i skurczami co 2,5 minuty.Dziękuję bardzo. Wiem,że jak będę się stosować do zaleceń to jakoś dociułam do grudnia,ale marzyło mi się,że może chociaż moja druga i ostatnia ciąża będzie z tych mniej problemowych. Że będę mogła się swobodnie poruszać i cieszyć ciąża bez ograniczeń,tym bardziej że z 3 latkiem ciężej mieć dużo odpoczynku niż przy pierwszej ciąży.
Więc może u Ciebie też będzie ok, bierz zapobiegawczo magnez i gdy czujesz napinanie brzucha spróbuj położyć się choć na chwilę w tej ciąży póki co czuje bardzo rzadko tylko delikatne klucia, ale wydaje mi się że czasami stawia mi się brzuszek.
Lilijanka85
Kochana chodzi mi o 227 mm, chyba pomyłka albo brak przecinka [emoji6]Mam wypisane na karcie razem z tymi.zdjeciami
Podobno tsh w pierszym trymestrze może tak skakać i być lekko poniżej normy i wgl normy dla kobiet w ciąży są inne. Mamaginekolog podaje takie:Nigdy nie miałam złych wyników. Dopiero teraz... Zobacz załącznik 976166
TSH I trymestr 0,009-3.18 mIU/l
TSH II trymestr 0,05-3,44 mIU/l
TSH III trymestr 0,11-3,52 mIU/l
Ale skoro jak czytałam idziesz do endokrynologa to oprócz podstawowego tsh zrób sobie jeszcze ft3 i ft4 to też jakieś oznaczniki tarczycowe są. Mój lekarz nic mi nie odpisał na temat tego wyniku myślę że za dwa tyg jak skończę pierwszy trymestr powtórzę tsh i wtedy dopiero do endokrynologa pójdę.
reklama
zielonoruda
Kochana chodzi mi o 227 mm, chyba pomyłka albo brak przecinka [emoji6]
227mm to 2.27 cm - to jest ok rozmiar jak na ten czas.