reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Dzień dobry dziewczyny
Tak się zastanawiałam, jak czesto macie teraz wizyty? Mi ustalono tak co mięsc , z tym ,że na kolejnej nie będzie wykonywać mi USG.
Dopiero za 2 miesiące, będzie to 18 tydzień. Pewnie wtedy poznamy płeć malenstwa. Wiem ,że część z Was ma wykonywane usg ,co wizytę, myślicie że to nie jest szkodliwe. Mogę dokupić 4 badania usg, tylko zastanawiam się czy jest to konieczne?
Czytałam ostatnio o tych badaniach genetycznych na które mam termin. Nie są to badania PAPPA lecz NIPT, czy któraś z Was miała takie badania wykonywane?
Paati śliczny bobas [emoji173]

Dzień dobry [emoji6] w Polsce mieszkasz czy za granicą?
Co do usg, ja mieszkam w Holandii i ogólnie są przewidziane 4 USG jeśli chce więcej to muszę sobie dodatkowo zapłacić.
Natomiast co do badań, to to usg połówkowe jest robione u nas za darmo, natomiast to badanie w Polsce nazywane PAPPA tu się nazywa NIOT albo combinatietesten, są dwa do wyboru, NIPT podobno bardziej dokładny, cenowo około 180 euro [emoji4][emoji4]

reklama
Dzień dobry dziewczyny
Tak się zastanawiałam, jak czesto macie teraz wizyty? Mi ustalono tak co mięsc , z tym ,że na kolejnej nie będzie wykonywać mi USG.
Dopiero za 2 miesiące, będzie to 18 tydzień. Pewnie wtedy poznamy płeć malenstwa. Wiem ,że część z Was ma wykonywane usg ,co wizytę, myślicie że to nie jest szkodliwe. Mogę dokupić 4 badania usg, tylko zastanawiam się czy jest to konieczne?
Czytałam ostatnio o tych badaniach genetycznych na które mam termin. Nie są to badania PAPPA lecz NIPT, czy któraś z Was miała takie badania wykonywane?
Paati śliczny bobas [emoji173]

NIPT są jeszcze dokładniejsze z tego co mi wiadomo i maja szerszy diagram uszkodzeń chromosomów itd / nawet płeć na 100% podają, bo to już jest z krwi badanie, ale są dużo droższe :/

Ja takiego badania tez nie miałam ale brzmi przerazajaco tez myslalam.na poczatku ze to cytologia :p aaa ja dzis nerwy od.rana megaa bo dzis to usg. Jeszcze.o 2 sie obudzilam.i mega bylo.mi.nie.dobrze lewa reka.mi zretwiala chyba mam za.malo magnezu albo.potasu

reklama
Do góry