reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Dzień dobry dziewczyny
Tak się zastanawiałam, jak czesto macie teraz wizyty? Mi ustalono tak co mięsc , z tym ,że na kolejnej nie będzie wykonywać mi USG.
Dopiero za 2 miesiące, będzie to 18 tydzień. Pewnie wtedy poznamy płeć malenstwa. Wiem ,że część z Was ma wykonywane usg ,co wizytę, myślicie że to nie jest szkodliwe. Mogę dokupić 4 badania usg, tylko zastanawiam się czy jest to konieczne?
Czytałam ostatnio o tych badaniach genetycznych na które mam termin. Nie są to badania PAPPA lecz NIPT, czy któraś z Was miała takie badania wykonywane?
Paati śliczny bobas ❤

Ja mam wizyty co 3 tygodnie na razie. Ufam lekarzowi, ma bardzo dobre opinie. Skoro uważa że można robić USG co wizytę, to jej wierzę :)

reklama
Ja mam usg co 2 tygodnie póki co i narazie się to nie zmieni przez kolejne 2 wizyty. Lekarz mówił, że nie robiłby nic szkodliwego dzidzi, to też nie słuchałam serduszka bo mówił, że to jest bardziej niebezpieczne niż usg :) Czemu już nie powiedział [emoji14]
Ja dziś sobie robie prawie wolne, jade na jedne ćwiczenia tylko. W czwartek idę znowu na krew, a w poniedziałek się umówiłam na czystość pochwy :/ Mam nadzieje że to ostatnie badania na najbliższy czas
Ejjj co to za badanie? Sory ale pewnie wiem tylko jest 7 rano :)

Muszę porozmawiać o tym z moją ginekolog. Może warto skorzystać z tych dodatkowych badań usg. Czy którą z Was bedzie mieć nagranie z usg, zastanawiam się, w którym tygodniu ciąży wykonać taką pamiątkę ?

Tak piszą w necie:
Czystość pochwy to jedno z częściej wykonywanych badań ginekologicznych. Jest to badanie laboratoryjne, podczas którego za pomocą mikroskopu ocenia się rozmaz z pochwy. W zależności od ilości korzystnych i szkodliwych bakterii, wyróżnia się cztery stopnie czystości pochwy.
Ocena stopnii czystości pochwywskazuje na to, czy pacjentka cierpi na infekcję bakteryjną, grzybiczą czy też problemem jest rzęsistkowica.
Aaa to cytologia chyba ale nazwa....

Muszę porozmawiać o tym z moją ginekolog. Może warto skorzystać z tych dodatkowych badań usg. Czy którą z Was bedzie mieć nagranie z usg, zastanawiam się, w którym tygodniu ciąży wykonać taką pamiątkę ?
Ja zdecydowałam, że zrobie sobie pamiątkę fotki i nagranie 3D ale to zdecydowanie po 20 tc, a raczej bliżej końca

Aaa to cytologia chyba ale nazwa....
To tak jak ta moja lekarka wczoraj odkleja sie trofoblast.... Ze co sie odkleja? No kosmowka no to juz zrozumialam ale ten trofoblast to padlam. Tak samo jak nazwala te nastawianie macicy swoimi lekarskimi wytycznymi to ja oczy jak 5zl ale wytlumaczyla mi na nasze.

reklama
Nagrania nie bede robic bo przy zadnej corze nie robilam a zdjęcia 3d to na każdym prenatalnym dostane takze pamiatke bede miala

Do góry