reklama
martuśka0103
Fanka BB :)
Ja mam pieska pudla miniaturkę rozpieszczoną jak nie wiem hahah ale jest taka kochana uwielbia sie przytulać nie wiem czy cos czuje ale lezy ze mną i mordkę kladzie na brzuchsynek miał roczek jak ją kupiliśmy ja to psiara jestem kocham wszystkie psiaki i nie wyobrazam sobie zeby nie mieć psa❤
martuśka0103
Ja mam pieska pudla miniaturkę rozpieszczoną jak nie wiem hahah ale jest taka kochana uwielbia sie przytulać nie wiem czy cos czuje ale lezy ze mną i mordkę kladzie na brzuchsynek miał roczek jak ją kupiliśmy ja to psiara jestem kocham wszystkie psiaki i nie wyobrazam sobie zeby nie mieć psa❤
martuśka0103
Prześliczna ❤Moja❤
Z naszym bigielkiem to bedzie kłopot, bo jest dominujący i straszny przytulak. Może być zazdrosny o dzidzię. Bliżej porodu poczytamy co z nim zrobić, żeby było Ok w miarę. Podobno pieska nie może być w domu, kiedy dziecko przyjeżdża ze szpitala. Dopiero jak już jest dzidzia to wprowadza się psa, żeby znał swoje miejsce.
kasiaaaaaa
Tez właśnie o.tym slyszalam podobno tak sie robi bo pies wtedy od razu wyczuwa ze to czlonek rodziny i ze jest tu juz na stale.Z naszym bigielkiem to bedzie kłopot, bo jest dominujący i straszny przytulak. Może być zazdrosny o dzidzię. Bliżej porodu poczytamy co z nim zrobić, żeby było Ok w miarę. Podobno pieska nie może być w domu, kiedy dziecko przyjeżdża ze szpitala. Dopiero jak już jest dzidzia to wprowadza się psa, żeby znał swoje miejsce.
KarolinaMagdalena
Hej wszystkim. Parę dni mnie nie było przez natłok ogromny w pracy i już nie wiem co i jak u Was. Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić ja dziś znowu byłam u lekarza, ale tym razem prywatnie bo wizytę już miałam prędzej umówioną. Wszystko dobrze, zarówno z Om i usg wychodzi 8tc +5dn, dzidzia się ruszała, serduszko biło. Ale mam problem odnośnie lekarzy. I na NFZ i prywatnie lekarze mi bardzo odpowiadają, obie Panie są bardzo miłe (ta prywatnie może ciut cieplejsza) no ale... Mam założone 2 karty ciąży bo nie powiedziałam im o sobie. I nie wiem sama jak z tego wybrnąć to po pierwsze a po drugie nie wiem czy prowadzić ciążę podwójnie czy np tylko na NFZ. W tym prywatnym gabinecie Pani doktor była bardziej otwarta, więcej tłumaczyła no i miała lepszy sprzęt usg. Sama nie wiem co robić.
Też się zastanawiam nad tym mam już założoną kartę ciąży u lekarza na NFZ ale w poniedziałek idę do innego prywatnie bo chcę sprawdzić czy wszystko okej z fasolą i czy krwiak mi się nie powiększa zresztą mój ginekolog NFZ ma słaby sprzęt i jakoś chcę sprawdzić co tam się dzieje na lepszym sprzęcie. I nie wiem czy mówić temu prywatnemu że mam już kartę ciąży czy pozwolic mu założyć nową.Hej wszystkim. Parę dni mnie nie było przez natłok ogromny w pracy i już nie wiem co i jak u Was. Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić ja dziś znowu byłam u lekarza, ale tym razem prywatnie bo wizytę już miałam prędzej umówioną. Wszystko dobrze, zarówno z Om i usg wychodzi 8tc +5dn, dzidzia się ruszała, serduszko biło. Ale mam problem odnośnie lekarzy. I na NFZ i prywatnie lekarze mi bardzo odpowiadają, obie Panie są bardzo miłe (ta prywatnie może ciut cieplejsza) no ale... Mam założone 2 karty ciąży bo nie powiedziałam im o sobie. I nie wiem sama jak z tego wybrnąć to po pierwsze a po drugie nie wiem czy prowadzić ciążę podwójnie czy np tylko na NFZ. W tym prywatnym gabinecie Pani doktor była bardziej otwarta, więcej tłumaczyła no i miała lepszy sprzęt usg. Sama nie wiem co robić.
reklama
Ja idę we wtorek na genetyczne badanie i konsultację do innego lekarza i zamierzam mu powiedzieć, że ciąże prowadzę u innego, mam u niego kartę ciąży itd. Być może zmienię lekarza na tego drugiego, jeszcze nie wiem jak to bedzie, czy wszystko bedzie Ok itd., ale chyba będę mówiła jednemu i drugiemu co i jak. Zresztą do tego pierwszego idę na wizytę w sobotę i będę chciała skierowanie na badania genetyczne, bo z racji wieku przysługuje mi refundacja ale muszę mieć skierowanie.