reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Z tej euforii i pośpiechu na dzisiejszej wizycie nie wyłapałam, że prawdopodobnie mam przegrodę w macicy. I teraz tak zaczęłam o tym czytać w necie i jestem załamana. Ryzyko poronienia przy tej wadzie znacząco wzrasta, zwłaszcza w II i III trymestrze. Miałyście moze do czynienia z tym problemem?

reklama
Też tak słyszałam. Ja dostałam od kuzynki przepis na przeziębienie żeby zaparzyć starty korzeń imbiru i dodać miód i dużo cytryny. Dodatkowo ssać ten imbir, jej pomogło, nie zaszkodziło. Na kilku stronach jest na tak, na innych, że nie można w I trymestrze... Ja odpuściłam:)
O rety ja nie wiedzialam.o tym.imbirze kubel.wody z miodem tez pije i cytryna ale u mnie srednio dziala :/

Hej! Też mnie dręczy katar od kilku dni i początkowo gardło w nocy. Pije 3-4x dziennie wielki kubeł ciepłej wody z dużą ilością miodu i cytryny. Imbiru ponoć nie można w 1 trymestrze, więc ja nie ryzykowalam, ale są różne szkoły. Do tego płukanie gardła woda z solą i dzisiaj kupiłam krople dla kobiet w ciazy do psikania do nosa+zaparzona herbata miętowa w garnku i inhalacje pod ręcznikiem tak ok 10 min. Dzisiaj już dużo lepiej po tych wszystkich zabiegach! Życzę powrotu do zdrowia
A jesli moge spytac to jakie te krople kuppilas do nosa ?

Hmm...w ten szkodliwy wpływ imbiru jakoś nie wierzę. Jako suplement przyjmuje Prenatal Uno (polecane przed ciążą i do 12 tyg ciąży)...myślicie, że dodawali by tam jako składnik imbir gdyby był aż tak szkodliwy ? o_O

Dokładnie. Ja odstawilam.kawe i oczywiscie leki przeciwbolowe itp. Sery plesniowe alkohol tunczyka surowe ryby typu sushi i herbaty. I pare innych rzeczy ale winogrono jadlam imbir tez

Dzień dobry kochane mamuśki :D
Piłam herbaty ze świeżym imbirem przed miesiączką na zmniejszenie objawów. Macie rację, że w Internecie jest zbyt wiele sprzecznych informacji . Właściwie nie wiadomo co zrobić :oops:

reklama
Ja myślę że nie ma co przesadzać :D czekolada w tabliczce ma tyle kofeiny co filiżanka kawy (a filiżankę podobno wolno). Tylko kto zje cała tabliczkę? :D dwie kostki na pewno nam nie zaszkodzą ;) A winogrona trzeba ograniczać z uwagi na duże ilość cukrów, które w ciazy też nie są wskazane. Tylko że znowu - myślę, że jak ktoś nie kasuje po 2 kg winogron dziennie to jest ok :D te surowe i niepasteryzowane to wiadomo, bo to nawet w śladowych ilościach może doprowadzić do salmonellozy czy toksoplazmozy ale reszta bez przesady ani w jedna ani w druga, bo zwariować można :p

Do góry