reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Kobitki zrobiłam test no i po około 8minutach (na teście napisane wynik do 5min) pojawiła się bardzo blada ale widoczna druga kreska. No i teraz teoretycznie wynik nie ważny ale praktycznie jakby nic nie było to i za rok ta druga kreska by się nie pojawiła. No i teraz jest sens robić jutro drugi czy za dwa trzy dni.
No i jeszcze sprawa wygląda tak że jeśli liczyć tak jak miałam zawsze cykle 28dni to termin@ jest dziś. Ale licząc ostatnie opóźnienie to za 3 dni a jeśli liczyć średnia cyklu z ostatniego roku to w piątek..... I bądź tu mądry.... A owu najprawdopodobniej miałam 06.04.
No to tyle, tylko nie pomyślcie o mnie teraz ze jakąś nawiedzona jestem ha ha :-)

Ja w 24 dc miałam mega bladziocha (czułość testu 10), ale w kolejnych dwóch dniach nic.
Więc raczej u mnie nici tym razem.
I wszystkie objawy niby ciążowe minęły już.

Dzień dobry
Przeczytałam niemal całe 160 stron
Dziś kupiłam test,miałam zrobić ale poczekam do rana,okres miałam dostać wczoraj/dzisiaj licząc najdłuższe cykle
Mam niedoczynność tarczycy i ostatnio przy ładnych wynikach trochę się skróciły z 31 do 29 więc nawet jestem już po terminie
Jestem chyba najstarsza z was bo mam 39 lat
Powiedzcie mi jak u was z dźwiganiem ciężkich rzeczy? U mnie w pracy dźwigamy a chciałam poczekać z chwaleniem się

Cieszę się że nie jestem sama. :). Moja wada jest to że lubię jesc i czasem nie mialam umiaru. Obawiam się że w ciąży mogę zbytnio sobie pozwolić na jedzenie za dwoje :/
Też lubię :) ja się tylko boje żeby na początku chociaż ta wagę trzymać żeby nie zjechać bo i tak mam teraz niedowage.. Właśnie lody zjadlam i znów niedobrze... Mój mąż się śmieje jak ty już masz takie zachcianki to co to będzie później :)

reklama
Witam Was ;)
Ja też grudniowa - z tego co sobie wyliczyłam ;p Za mną pierwsza wizyta u gin co prawda w zaledwie 4 tyg i 3 dniu tc ale gin od razu zlokalizowała małą kropeczkę i zleciła badania. Więcej pewnie dowiem się i zobaczę na kolejnej wizycie za dwa tygodnie. To moja pierwsza ciąża i jestem bardzo podekscytowana. Ogólnie czuję się całkiem niezle, dokucza mi na razie senność i zmęczenie, a dzisiaj obudziłam się z koszmarnymi zakwasami na udach jakbym ostro ćwiczyła a nic takiego nie miało miejsca, czy któraś z Was też miała podobnie? Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! ;)

Do góry