Mnie też wszystko razi prądem.Hahaha ja mam to samo zastanawialam.sie o.co chodzi ale widze ze to chyba normalne w ciazy
reklama
brak..wyobraźni
Fanka BB :)
Aguśka gratulacje!
Ja nie biore ani kwasu ani zadnych witamin. Czekam na wizyte u gin.
Kwas foliowy powinno się brać już przed staraniami o ciąże wiec nie zaszkodzi, a jest bardzo potrzebny
Z pożywienia tyle nie wyciągniemy, a i ponoć (taki kiedyś znalazłam artykuł, ze suplementowany lepiej jest przyswajalny i w większej ilości niż z pożywienia)
brak..wyobraźni
Ja w każdej ciazy brałam od początku witaminy dla kobiet w ciazy, kwas foliowy już dużo wcześniej przed staraniami .
Teraz biorę dodatkowo wit C (1000) i D (1000 w kapsułce z olejem, bo jest lepiej przyswajalna) i cytrynian magnezu
Teraz biorę dodatkowo wit C (1000) i D (1000 w kapsułce z olejem, bo jest lepiej przyswajalna) i cytrynian magnezu
kasiaaaaaa
To mozna witamine c ?Ja w każdej ciazy brałam od początku witaminy dla kobiet w ciazy, kwas foliowy już dużo wcześniej przed staraniami .
MamaWiktora2012
Skoro tak to jutro kupie kwas foliowy. Mi endokrynolog mowił, zeby łykać jod w ciazy ale moja gin mi wczesniej o tym nie wspominala
brak..wyobraźni
To mozna witamine c ?
A dlaczego nie ?
Np . Link do: Raport Klennera: witamina C w planowaniu i przebiegu ciąży | Anna BEE
W komentarzach podane odniesienie do artykułu jeżeli to istotne ..
MamaWiktora2012
Ja w pierwszej ciazy nie brałam kwasu. Od 6tc bralam jakies wit, chyba Falvit mama. Lekarka mowila, ze to wystarczy
brak..wyobraźni
Takie pytanie z ciekawości...
Ile macie lat? Sporo tu osób po 30-tce?
Ja mam 32(zaraz 33).
[emoji51] 35 w tym roku [emoji847]
Amur
Bd miala 26Takie pytanie z ciekawości...
Ile macie lat? Sporo tu osób po 30-tce?
Ja mam 32(zaraz 33).
reklama
brak..wyobraźni
Skoro tak to jutro kupie kwas foliowy. Mi endokrynolog mowił, zeby łykać jod w ciazy ale moja gin mi wczesniej o tym nie wspominala
Problemy z tarczyca ?
Warto na temat jodu porozmawiać z gin czy dawka nie będzie za duża np