reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Byłam dziś na wizycie. Wg gin to 5+0 na dzień dzisiejszy jest "pęcherzyk ciążowy o regularnym obrysie i okrągłym kształcie. GS=7mm". W sumie trochę żałuję że poszłam tak wcześnie bo nic mnie to nie uspokoiło. Mam przyjść za 2 tyg. Ta gin jakoś mi nie podchodzi ale termin do innej mam dopiero na 06.05 tj ponad 3 tyg. Niby to tylko albo aż 10 dni różnicy. :/. Muszę też zrobić obciążenie glukoza bo mam za wysoki cukier pff

Ale tam jest już D. To znaczy że za mało i trzeba dodawać czy masz jakieś szczególne potrzeby? :)
Z tego co pamietam tam jest tylko 80 jednostek, wiec bardzo mało. Mam zrobić badania w kierunku niedoboru witamin, w tym D, chociaż ja ją dosyć regularnie biorę, więc pewnie będzie Ok. W każdym razie w polskich warunkach syntetyczna witamina D jest wskazana.
No i to też lekarz zalecił, żeby dodatkowo brać witaminę D.

Ostatnia edycja:
Ej dziewczyny takie może głupie pytanie, czy którąś z was wszystko ostatnio kopie prądem? :D mam tak od jakiegoś tygodnia, dzisiaj już oberwalam od lampy, zlewu i głośnika. I tak się zastanawiam czy to może być coś związanego z ciążą? Wcześniej tak nie miałam. Mąż mówi, że urodzę suberbohatera jakiegoś :D

Ej dziewczyny takie może głupie pytanie, czy którąś z was wszystko ostatnio kopie prądem? :D mam tak od jakiegoś tygodnia, dzisiaj już oberwalam od lampy, zlewu i głośnika. I tak się zastanawiam czy to może być coś związanego z ciążą? Wcześniej tak nie miałam. Mąż mówi, że urodzę suberbohatera jakiegoś :D
Mam podobnie od 3 tyg. Ostatnio rzadziej. Wydawało mi się że to wina przepięć elektrycznych w pracy. No ale nie wiem :p

Od 10 dni, czuje się bardzo dobrze tylko nie wiem czy to zasługa tabletek [emoji14] na początku ciąży byłam bardzo zmęczona i po tym wiedziałam, że coś jest na rzeczy :) A teraz jest już ok. A u Ciebie jak skutki?
Biore dop 2 dzien, wczesniej bralam ovulomed max niby tez ma witaminy kwas fol. Itp ale jednak nie znalazlam czy w ciazy mozna go brac i kupilam typowo dla ciezarnych. Siostra bierze pregna plus? Tak sie to nazywa ale cenowo jes drozszy a i sklad mam wrazenie ubozszy. Ja sie dzis dobrze czuje mam lekkie mdlosci ale nie wymiotuje, zdarzaja mi sie zawroty glowy. Smak lekko świeruje ulubione frytki maja dziwny smak [emoji52] kolaczyki z serem tez mi nie smakuja maja jakis dziwny smak inny njz zawsze... zupy tez nie potrafie doprawic [emoji23] taka lekka zgaga sie pojawia ale poza tym ok choc poce sie i mecze. Mam nadzieje ze to bd blizniacza ciaza wiec czekam na srode i wizyteeee a jak Ty sie czujesz kochana?

Ja biorę folik i witaminy z wellnessa z astaksantyne i Omega 3.

W pierwszej i drugiej ciąży brałam tylko folik przez 3 miesiące a potem już żadnych witamin nie bralalam.

reklama
Do góry