reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Byłam dziś na wizycie. Wg gin to 5+0 na dzień dzisiejszy jest "pęcherzyk ciążowy o regularnym obrysie i okrągłym kształcie. GS=7mm". W sumie trochę żałuję że poszłam tak wcześnie bo nic mnie to nie uspokoiło. Mam przyjść za 2 tyg. Ta gin jakoś mi nie podchodzi ale termin do innej mam dopiero na 06.05 tj ponad 3 tyg. Niby to tylko albo aż 10 dni różnicy. :/. Muszę też zrobić obciążenie glukoza bo mam za wysoki cukier pff

Ale tam jest już D. To znaczy że za mało i trzeba dodawać czy masz jakieś szczególne potrzeby? :)
Z tego co pamietam tam jest tylko 80 jednostek, wiec bardzo mało. Mam zrobić badania w kierunku niedoboru witamin, w tym D, chociaż ja ją dosyć regularnie biorę, więc pewnie będzie Ok. W każdym razie w polskich warunkach syntetyczna witamina D jest wskazana.
No i to też lekarz zalecił, żeby dodatkowo brać witaminę D.

Ostatnia edycja:
Ej dziewczyny takie może głupie pytanie, czy którąś z was wszystko ostatnio kopie prądem? :D mam tak od jakiegoś tygodnia, dzisiaj już oberwalam od lampy, zlewu i głośnika. I tak się zastanawiam czy to może być coś związanego z ciążą? Wcześniej tak nie miałam. Mąż mówi, że urodzę suberbohatera jakiegoś :D

Ej dziewczyny takie może głupie pytanie, czy którąś z was wszystko ostatnio kopie prądem? :D mam tak od jakiegoś tygodnia, dzisiaj już oberwalam od lampy, zlewu i głośnika. I tak się zastanawiam czy to może być coś związanego z ciążą? Wcześniej tak nie miałam. Mąż mówi, że urodzę suberbohatera jakiegoś :D
Mam podobnie od 3 tyg. Ostatnio rzadziej. Wydawało mi się że to wina przepięć elektrycznych w pracy. No ale nie wiem :p

Od 10 dni, czuje się bardzo dobrze tylko nie wiem czy to zasługa tabletek [emoji14] na początku ciąży byłam bardzo zmęczona i po tym wiedziałam, że coś jest na rzeczy :) A teraz jest już ok. A u Ciebie jak skutki?
Biore dop 2 dzien, wczesniej bralam ovulomed max niby tez ma witaminy kwas fol. Itp ale jednak nie znalazlam czy w ciazy mozna go brac i kupilam typowo dla ciezarnych. Siostra bierze pregna plus? Tak sie to nazywa ale cenowo jes drozszy a i sklad mam wrazenie ubozszy. Ja sie dzis dobrze czuje mam lekkie mdlosci ale nie wymiotuje, zdarzaja mi sie zawroty glowy. Smak lekko świeruje ulubione frytki maja dziwny smak [emoji52] kolaczyki z serem tez mi nie smakuja maja jakis dziwny smak inny njz zawsze... zupy tez nie potrafie doprawic [emoji23] taka lekka zgaga sie pojawia ale poza tym ok choc poce sie i mecze. Mam nadzieje ze to bd blizniacza ciaza wiec czekam na srode i wizyteeee a jak Ty sie czujesz kochana?

Ja biorę folik i witaminy z wellnessa z astaksantyne i Omega 3.

W pierwszej i drugiej ciąży brałam tylko folik przez 3 miesiące a potem już żadnych witamin nie bralalam.

reklama
Do góry