reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej Patrish,

Na wstèpie - witam.
Jesli chodzi o mojego maluszka to ma się dobrze i pozostałe informacje otrzymuje zawsze- typu ile waży mniej wiecej , ile mierzy, zoladek,pecherz i serduszko- wszystko w porzadku- niestety tak jak w poprzedniej ciąży z moja corka- maluch ułożył się niestety boczkiem i nic pokazać nie chciał.Ginekolog przypuszcza że to chłopak, ale to też może być pepowina- z jednej strony jestem zawiedziona bo nie wiem kto w moim brzuchu rośnie ,A z drugiej strony staram się rozumieć lekarza.
Następny termin 24 wrzesnia- wtedy będę wiedziała już na pewno:)

reklama
Asia to ja wspolczuje, u mnie synek byl wielka niespodzianka, ale nigdy nie uslyszalam ze jestem za stara
Milo wspominam czas ciazy, zadnych dolegliwosci, pracowalam do 5 mc, teraz w blizniaczej musialam troche szybciej zrezygnowac z pracy ale oprocz zmeczenia na poczatku ciaza przebiega dosc spokojnie
Ja pracuje, mimo ze kończymy 6 miesiąc, mimo 36 lat świetnie znoszę ciąże, nie wiem co to mdłości, jakieś skurcze, bole, skracanie szyjki etc o których piszą inne dziewczyny. Aczkolwiek wiem ze każdy organizm jest inny. Zawsze byłam aktywna i teraz jest dokładnie tak samo. Także jak widac, wiek niewiele zmienia ;)

No wstydliwe takie:)
A optymizm - No muszę pozytywnie myśleć bo inaczej bym zwariowala od tego leżenia.
A jak u was z wyprawką? Macie już wszystko czy czekacie jeszcze trochę?
Ja w sumie mam juz wszystko poza paroma ciuszkami dla maleństwa...

Ja pracuje, mimo ze kończymy 6 miesiąc, mimo 36 lat świetnie znoszę ciąże, nie wiem co to mdłości, jakieś skurcze, bole, skracanie szyjki etc o których piszą inne dziewczyny. Aczkolwiek wiem ze każdy organizm jest inny. Zawsze byłam aktywna i teraz jest dokładnie tak samo. Także jak widac, wiek niewiele zmienia ;)

no u mnie pierwsza ciaza wygladala podobnie, do 5 mc nikt nawet nie przypuszczal ze jestem w ciazy
tez mi obce mdlosci, zmeczenie opuchlizna etc teraz jest podobnie mimo ze ta szyjka skrocona ja funkcjonuje tak jak do tej pory
w pierwszej ciazy przytylam 8 kg i odrazu to ze mnie zeszlo po porodzie , teraz jestem na plus 6 kg i mam nadzieje ze nie przekrocze + 10 kg do rozwiazania

A optymizm - No muszę pozytywnie myśleć bo inaczej bym zwariowala od tego leżenia.
mi brakuje tylko wozka dla blizniaczek i paru szpargalow do szpitala - typu wielkie podpaski :-D:-D

Ja jeszcze nic nie mam i tak czytam wasze wypowiedzi i widzę że już chyba czas zacząć.

reklama
To moja 3 ciąża- całkiem inna niż te poprzednie i definitywnie ostatnia:). Brzuszek jest już tak duży że wszystko to co nosiłam w poprzednich ciążach- uwiera mnie po prostu Jest mi ciężko, ciągłe bóle, zgaga, nie mogę po schodach bez wejść. A jak jest u was?

Do góry