reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja w nocy nie jem. Jakos nie umiem. Ale w dzien.nadrabiam.ostatnio :D ale odzwyczailam sie.od.lakoci. dzis po pobraniu krwi.zjadlam.krowke.jedna zeby znowu slabo.nie bylo.i przezylam.:D
My pokoj mamy od zawsze dla.dzidzi. w neutralnych.kolorach. A kolezanka do.ktorej mam.isc na chrzest ma.dac ubranka.jakies.i zabawki przewijak i cos tam.jeszcze. na pewno bede.musiala.kupic wozek ale.kupie chyba uzywany no i lozeczko. Mojego.meza przyjaciel pol roku temu przywital.synka na swiecie i powiedzial ze dadza wszystko co beda mogli bo i tak.maja schowane a synek mial tylko raz czy dwa na sobie wiec bardzo milo z ich strony ❤ i tak na prawdę zobaczymy tez co bedziemy miec i co trzeb bedzie.dokupic. może nie bedzie tak.zle ale.wiaodmo ze tez sama chciala bym.pokupowac i miec z tego frajde :)

reklama
Co do zakupów.Ja zaczynałam od 56 przy pierwszym i tak z 5 kompletów żeby było.Body na długi rękaw i pajace.U mnie kaftaniki i spiochy się nie sprawdziły.Pajace rządzą.
poza tym jedyne co teraz potrzebuje kupić to chyba leżaczek bujsczek.Wszystko mam po synu W natłoku obowiązków i 3 latku w domu prawie w ogóle nie myślę o tej ciąży Czasem tylko w łóżku wieczorem przeczytam co tam się dzieje w danym tygodniu.

Co do wyprawki, dla mnie jest za wcześnie jeszcze. Większość rzeczy po dzieciach rozdałam, myślę że koło października sie za to zabiore.

Dziewczyny mnie w weekendy nie będzie. mamy w domu zasadę taką ze w dni wolne i weekendy nie uzywamy telefonow nie korzystamy z internetu. Czas spedzamy na maksa rodzinnie.

Fajna zasada :)
Dla mnie tez za wczesnie zdecydowanie na jakiekolwiek zakupy, pazdziernik optymalny :)
Choc z wozkiem chyba warto wczesniej, bo wiem, ze ja czekalam na swoj 8 tygodni od zamowienia.

Fajna zasada :)
Dla mnie tez za wczesnie zdecydowanie na jakiekolwiek zakupy, pazdziernik optymalny :)
Choc z wozkiem chyba warto wczesniej, bo wiem, ze ja czekalam na swoj 8 tygodni od zamowienia.
No.i trzeba brać pod uwage ze rodzic bedziemy zima i te ciuszki teraz sa typowo.letnie a dopirro chyba wrzesień/pazdziernik moze beda zimowki :p

To druga rzecz :)
Ale akurat pajace i body to takie caloroczne klimaty ;) Spiworek do wozka itp to wiadomo.
Ja mam syna z konca pazdziernika i szczerze pierwsze 4-5 miesiecy to glownie pajace byly grane :) no i jeszcze polspiochy i body (hm ma fajne). Najwazniejsza wygoda i aby szybko przebrac ;) Pamietam ze kupilam wtedy takie wydziwione ubranko - pajac wkladany przez glowe.... ;) Skorzystalam tego raz i powiedzialam nigdy wiecej ;) Ale ładny byl :) Ja licze na to, ze jako, ze dzieci mamy zimowe to do wiosny nie bede juz straszyc wygladem i sie ogarne z tusza :) Bo dzisiaj to sie czuje takaaa gruba, ze az mi smutno :)

Hej dziewczyny[emoji5]
Ciężko nadrobić te wszystkie wpisy [emoji86]
Co do wyprawki jeszcze nie mam nic kompletnie, w lipcu albo we wrześniu czeka nas remont w domu i dopiero po remoncie wyszukujemy pokoik. Na ubranka też się jeszcze żadne nie skusilam, chociaż korci bardzo, dlatego nie chodzę na miasto [emoji23] w niedziele jadę kupić sobie jakieś spodnie i biustonosze, bo trochę mam już przyciasnawe.
Jeśli chodzi o samopoczucie to jest dużo lepiej niż 2 tygodnie temu. U mnie dzisiaj 11+5
Mdłości i wymioty ustały jak ręka odjął, mam apetyt ale na owoce, zupy i chleb pieczony z czosnkiem [emoji28] mięso może nie istnieć [emoji39]
Jedyne co mi się nasiliło to ból pleców [emoji849] mam prace siedząca, staram się robić przerwy i wstawać od biurka, ale bolą mnie lędźwie [emoji849] znowu jutro cały dzień spędzę w swoim salonie fryzjerskim, mam 3 klientki na koloryzacje więc tez plecki będą boleć. No ale cóż takie uroki [emoji4]

reklama
Dziewczyny, miałam robione prenatalne z krwi beta HCG i PAPP-A w 10+2. Któraś z Was wie, jakie powinny być dobre wyniki? Bo ja nie umiem odczytać jakie powinny być poprawne, bo jest to w jakiś niezrozumiały dla mnie sposób napisane.

Do góry