reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Sprobuj zakwas z buraków naprawdę można uniknąć brania żelaza. I hebatka z pokrzywy tez dobra. Jak mi wyjdą złe wyniki to narobie zakwasu. Tylko jak narazie mam zachcianki na słodkie, właśnie wciągnęłam lody, a wcześniej arbuza
Będe próbowała wszystkiego, chociaz ja i tak jem na okrągło buraki, sok z nich robiony na świerzo, pietruszkę, wątrobę , sałaty, itd..,.ale mam tak od długiego czasu już, że mój ogranizm albo nie przyswaja albo coś jest ze mną nie tak. Jak biorę zelazo 2 razy na dobę z wit C to wchodze w normę, jak przestaje brać to po 1-2 miesiącach znowu spada odrazu na 9-10:-(. Te ostatnie zastrzyki co dostawałam podziałały aż prawie 3miesiące, musze dopytać lekarki czy mogę je dostać w ciąży.

Ja sie tak objadlam ze usnelam.na godzine i tak mnie glowa teraz boli eh jesli chodzi o objawy to ja tez nje wymiotowalam za to moj wech wszystko wyczuwal i od razu mi sie nie dobrze robilo. Trwalo to do 12 tc prawie. Teraz.mi sie nawet.tak.siku nie chce jak.na początku. A zachcianek mam.bardzo malutko. Prawie wcale.
A ktoras ma.juz pokoj naszykowany dla.dzidzi? Ja sie powstrzymuje z kupnem ubranek bo chcialam najpierw kupic jakas.komode i lozeczko i wtedy zebym.mogla.juz systematycznie ukladac.itp ale na pewno nie wytrzumam i zaczne zakupy za ok tydz :D i tez wezme.takie wymiary jak mowicie. Ej dziewczyny ale.ile ja mam.tych bodow czy pajacykow kupowac ? Ile takich ubranek.jest potrzebnych w 1 rozmiarze a jak.kupie za malo ? :D

Będe próbowała wszystkiego, chociaz ja i tak jem na okrągło buraki, sok z nich robiony na świerzo, pietruszkę, wątrobę , sałaty, itd..,.ale mam tak od długiego czasu już, że mój ogranizm albo nie przyswaja albo coś jest ze mną nie tak. Jak biorę zelazo 2 razy na dobę z wit C to wchodze w normę, jak przestaje brać to po 1-2 miesiącach znowu spada odrazu na 9-10:-(. Te ostatnie zastrzyki co dostawałam podziałały aż prawie 3miesiące, musze dopytać lekarki czy mogę je dostać w ciąży.
Ja znowu mam tak ze potas mi bardzo spada. Nie zaleznie ile bym go.nie brala to i tak po jakims czasie jest go malo. Teraz biore specjalne dla.kobiet w ciazy magnez z potasem i jem mnostwo owoców ktore je maja

Część Kobietki Kilka dni mnie nie było i 50 stron do nadrobienia Gratuluję chłopczyka!!Ktoś jeszcze poznał płeć czy tylko jedna osoba?Ja w pierwszej ciąży dowiedziałam się na USG połówkowym.Teraz nie mam żadnych preferencji co do plci.U mnie nic nie słychać szczególnego.Czuje się w miarę ok,tylko taka opuchnieta i ciasno mi w ciuchach...A to dopiero 10 tydzień....W poniedziałek idę pobrac krew a w środę wizyta.Planuje dopytać o te testy Harmony itd plus potrzebuje zgody na wyjazd wakacyjny aby go wykupic i już jakos zaplanować lipiec i sierpień.Co Wy planujecie w wakacje?

Ja jak co roku jadę na całe wakacje na wieś :) Uwielbiam wieś, las, rzeka, 1 sklepik i do większej miejscowości 30km :) Mogłabym tak cały czas. Pewnie w międzyczasie wyskoczymy z chłopakiem na jakieś wycieczki jedno lub dwudniowe. On będzie w Polsce od połowy lipca do połowy sierpnia, a tak to reszte czasu będę odpoczywać na łonie natury :D

Dziewczyny, jestem obecnie w 11 tyg ciazy (10+3). Od ponad miesiąca męczą mnie całodniowe nudności, a od kilku dni wymioty. Myślam ze juz mi lepiej, a jednak.. Nie mam apetytu, ani zachcianek. Odrzuca mnie na myśl o jedzeniu. Najbardziej chyba od pizzy i ogolnie zapachow kuchni wloskiej. Czasem mam wrażenie jakby to nigdy nie miało minąć. Jak jest u Was?

Ja dziś 10t4d i mam tak jak ty,z tym że pizzę mogę wciągać nosem hehe :D ale powstrzymuję się. Za to mój jadłospis to serki danio, bułka pszenna z serkiem typu puszysty, owoc, kasza manna z truskawkami, kluski leniwe z jogurtem i owocami i zupka amino(tylko ją mogę zjeść gdy wymioty męczą pół dnia lub cały). Także nie jest kolorowo. Nawet herbat już nie piję tylko woda z cytryną. coraz częściej zdarzają się dobre dni i wtedy jem te rzrczy co 2h , ale czasem wymiotuję cały dzień lub prawie i wtedy zupełnie nie mam sił. Mam nadzieję że minie z magicznym 12 tygodniem to i że nie zaszkodzę dziecku. Wszystko mi śmierdzi, więc też specjalnie nie mam zachcianek, chociaż akurat dziś zjadłam makrele z zalewy octowej i nawet na razie dobrzr się czuję.

Część Kobietki Kilka dni mnie nie było i 50 stron do nadrobienia Gratuluję chłopczyka!!Ktoś jeszcze poznał płeć czy tylko jedna osoba?Ja w pierwszej ciąży dowiedziałam się na USG połówkowym.Teraz nie mam żadnych preferencji co do plci.U mnie nic nie słychać szczególnego.Czuje się w miarę ok,tylko taka opuchnieta i ciasno mi w ciuchach...A to dopiero 10 tydzień....W poniedziałek idę pobrac krew a w środę wizyta.Planuje dopytać o te testy Harmony itd plus potrzebuje zgody na wyjazd wakacyjny aby go wykupic i już jakos zaplanować lipiec i sierpień.Co Wy planujecie w wakacje?
My już częściowo mamy plany wakacyjne za sobą [emoji14] byliśmy nad morzem. Koncem czerwca jedziemy na dwa tygodnie w góry. A początkiem sierpnia na łódkę na Mazury. O ile wszystko to jakoś tak odpowiednio sie poukłada.

Ja mam nadzieje ze w sierpniu uda mi sie jeszcze raz do Polski ale zobaczymy jak to bedzie.
Co do pokoiku to na razie dziecko nie będzie mialo swojego. Łóżeczko bedzie z nami a komoda na ciuszki w salonie bo az tyle miejsca nie ma. Za jakies 2 lata mam nadzieje ze sie przeprowadzimy do 3 pokojowego i wtedy urzadzimy ladnie pokoik . ;)

reklama
Ja sie tak objadlam ze usnelam.na godzine i tak mnie glowa teraz boli eh jesli chodzi o objawy to ja tez nje wymiotowalam za to moj wech wszystko wyczuwal i od razu mi sie nie dobrze robilo. Trwalo to do 12 tc prawie. Teraz.mi sie nawet.tak.siku nie chce jak.na początku. A zachcianek mam.bardzo malutko. Prawie wcale.
A ktoras ma.juz pokoj naszykowany dla.dzidzi? Ja sie powstrzymuje z kupnem ubranek bo chcialam najpierw kupic jakas.komode i lozeczko i wtedy zebym.mogla.juz systematycznie ukladac.itp ale na pewno nie wytrzumam i zaczne zakupy za ok tydz :D i tez wezme.takie wymiary jak mowicie. Ej dziewczyny ale.ile ja mam.tych bodow czy pajacykow kupowac ? Ile takich ubranek.jest potrzebnych w 1 rozmiarze a jak.kupie za malo ? :D

Mój mąż teraz robi łóżko piętrowe dla chłopców i zamieszkają razem w pokoju(chociaż jest jeszcze jeden pokój wolny na dole(cała reszta jest na górze)ale zdecydowali się na dana chwile być razem ;)) , a pokój najmłodszego przeznaczymy na trzeciego maluszka :) bo jest mniejszy .. Jak będzie chłopczyk to tylko odświeżymy kolorki, bo na jednej ścianie jest tapeta z rybkami „gdzie jest Nemo” a bardzo fajnie wyglada , a jak dziewczynka to przerobimy na troszeczkę bardziej dziewczynkowe kolory hi hi i może odnowimy tapetę na bardziej „girl” hi hi

Łóżeczko mamy po chłopcach i nie inwestujemy w nowe, bo moim zdaniem nie ma sensu ;) a komoda jest z ikei i naprawdę mi służy no j najważniejsze - jest pojemna ..

Do góry