reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
O tym jeszcze nie słyszałam :) muszę sprawdzić.
Ja mam zawsze żelazo na granicy normy, także udało mi się właśnie przed ciążą wypić 0,5l soku z pokrzywy. Żelaza miałam wtedy odrobinę za dużo, ale gdy powtórzyłam badania już w ciąży to spadło o jakieś 40 jednostek.
Moja teściowa miala hemoglobine fakt wykryto u niej wtedy raka jelita jest teraz na chemii gdzie chemia niszczy hemoglobine i pije caly czas te buraki w proszku o hemoglobine ma piękną nawet z naszych burakow zrobic sok burakowy bardzo dobry na heboglobine

Moja teściowa miala hemoglobine fakt wykryto u niej wtedy raka jelita jest teraz na chemii gdzie chemia niszczy hemoglobine i pije caly czas te buraki w proszku o hemoglobine ma piękną nawet z naszych burakow zrobic sok burakowy bardzo dobry na heboglobine

Tata mieszka z bratem, a bratowa mu raczej soku nie zrobi ;) ale dziękuję za dobry pomysł. Kupie ten proszek jeszcze i sok z buraków.

Ja dzwonilam.i pytalam.pani powiedziala ze sie wykonuje tylko przez brzuch w tym tc wiec dziwne w sumie ze ty bedziwsz miec dopochwowo ale moze zalezy gdzie sie robi.sama.nie wiem

Moja ginekolog powiedziała, że do końca ciąży będę miała USG dopochwowo :) chyba, że sobie tego nie życzę, to będzie wykonywać przez brzuch. Ale ja jej wierzę, ma nawet ten certyfikat do wykonywania badań prenatalnych więc ufam, że wie co robi :)

Ja już po usg. Krew na PAPPA oddana.
Ja miała dziś usg przez brzuch i dopochwowo. Wszystko dziewczyny zależy od ułożenia dziecka i tego jaki kto ma sprzęt w gabinecie. Czasami dzidzia jest tak ułożona, że trzeba zajrzeć na tym etapie od środka.
U nas wszystko ok. Przezierność karkowa w normie. Widziałam płuca, wątrobę, nerki, pęcherz i takie tam :)
Serduszko ładnie bije i dzidzia fikołki robi.
Zmniejszył się też dystans pomiędzy terminem z OM a z USG. (wcześniej miałam tydzień) Liczyłam sobie zgodnie z poprzednimi usg że dziś 11+5 a w usg wychodzi 12+2, a z OM 12+4 także ciesze się.
Krwiak nadal jest ale już tylko jeden i u ujścia szyjki macicy czyli chyba w dobrym położeniu. Zaraz spróbuję zdjęcie wstawić.
Proszę o dopisanie do watku priv Karolina, lat 34, termin porodu 2.12.

Załączniki

• 20190522_142528.jpg
    20190522_142528.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 90
Cześć dziewczyny. Byłam na początku tego forum w kwietniu. Moje puste jajo płodowe jednak okazało się ciąża . Aktualnie jestem w 11+3. Oczywiscie na drugi dzien po tej strasznej wiadomości pojechalam do innego lekarza, ktory widzial zarodek. Termin mam na 9.12. Takze witam sie powtórnie. Na imie mam Ilona, mam 32 i 5 letniego synka.

Cześć dziewczyny. Byłam na początku tego forum w kwietniu. Moje puste jajo płodowe jednak okazało się ciąża . Aktualnie jestem w 11+3. Oczywiscie na drugi dzien po tej strasznej wiadomości pojechalam do innego lekarza, ktory widzial zarodek. Termin mam na 9.12. Takze witam sie powtórnie. Na imie mam Ilona, mam 32 i 5 letniego synka.

Super [emoji173]️ gratulacje, mamy ten sam termin [emoji5]

Super [emoji173]️ gratulacje, mamy ten sam termin [emoji5]
A jak Twoje samopoczucie? U mnie 4 tygodnie były wyjęte z życia. Wymioty, mdłości przez Cały dzień. Ostatnie trzy dni miałam bez wymiotow, ale dziś się znów pojawiły. I oczywiście jestem tak wrażliwa na zapachy, że wyczuje to co jest niewyczuwalne.

reklama
Do góry