reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

To.co ja mam zrobić ? :( jak teraz odmowie to sie obrazi eh z drugiej strony juz sama nie wiem troche sie zaczynam bac.

reklama
Zestresowalam sie strasznie, bylam w wc a tam taka brazowa wydzielina.. i panikuje juz co mam robic:( brzuch nie boli nic innego nie dolega. Powinnam sie przejmowac jak myslicie? :(

Ja też o tym słyszałam. Tak samo jak o tym że się nie bierze par przed ślubem na chrzestnych bo się rozejda i się sprawdziło dwukrotnie w mojej rodzinie i raczej się nad tym nie skupiali bo jedni się rozeszli po 2 latach a drudzy chyba po 4 . Moja teściowa też mnie wkurzyla na ślubie i obecnie z nią nie gadam a mówią jak ślub tak i całe życie. Przed ślubem byłyśmy jak najlepsze przyjaciółki po ślubie się powalilo wszystko.
Moi rodzice są po ślubie 32 lata maja chrzesniaka który ma 25 lat i jakoś są że sobą szczesliwi:) to już człowiek sam się chyba nakręca

Hej.
Miałam dzisiaj wizytę i wreszcie mam założoną kartę ciąży. Termin poraz drugi z usg na 17.12, więc tak zostaje w karcie.
Oczywiście wyniki średnio... Przebyta różyczka i toxo, ale to dobrze, bo to bezpieczniejsze niż zachorować w ciąży. Ponadto wyszła mi nadczynność tarczycy. Nie wiem, czy któraś z Was miała w poprzednich ciążach... Muszę iść do endokrynologa na konsultacje.
Ja w sumie na zatkany nos i ból gardła, grapanie gardła gryzę korzeń imbiru, pali okropnie , ale wszystko puszcza i na to potem łagodzę łyżką miodu posypaną cymanonem.
Imbir dobry jest też na wymioty.
A czy któraś z Was nie robi wogole żadnych prenatalnych , genetycznych itp.?ja w poprzedniej ciazy nie robiłam. Macie jakies wskazania?
Ja nie robię, w żadnej ciąży nie robiłam. Wskazania są głównie jeśli w rodzinie są choroby genetyczne lub mamusia ma już swoje lata i jest to tzw ciąża podwyższonego ryzyka.
A ja mam pytanie z innej beczki. Mam taka sytuacje ze w grudniu 8 niby mam termin a kolezanka poprosila mnie o bycie mama chrzestna dla jej corci we wrzesniu. I teraz moje pytanie : czy to prawda ze nie wolno byc w ciazy mama.chrzestna ? Cala rodzina mnie nakreca ze to.pecha przynosi dla mamy i dzidzi czyli dla mnie i zebym.grzecznie odmówiła. Maz nawet mówi ze mnie nie pusci a ja nie wiem co zrobić. Pierwszy raz slysze taki zabobon. Z drugiej strony nawet moja babcia ktora juz po 80 jest tez mowi ze too pecha przynosi i zebym.kategorycznie odmowila ale jak ja mam teraz odmowic jak sie zgodizlam rok temu i nie wiedzialam w sumie ze bede w ciazy. Co myslicie slyszalyscie o, takim czyms ?
Ja byłam chrzestną w ciąży w 6 miesiącu, oboje z dzieckiem mamy się dobrze.
Dorzucam dzisiejszą fotkę fasolki

Załączniki

• IMG_20190514_140206.jpg
    IMG_20190514_140206.jpg
    343,6 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Straszna ze mnie panikara, dzwonilam do lekarza mam sie uspokoic i nie przejmowac sie jesli nie ma krwii to jest okej. Wybaczcie nagly atak z mojej strony.

Do góry