anieok
Fanka BB :)
Super. To będziemy razem wizytowacJa już po wizycie kochane kropek na swoim miejscu w macicykrwiaka nie ma uffprzepisał dupka z powodu poprzedniego poronienie wizyta kolejna 18.04
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super. To będziemy razem wizytowacJa już po wizycie kochane kropek na swoim miejscu w macicykrwiaka nie ma uffprzepisał dupka z powodu poprzedniego poronienie wizyta kolejna 18.04
GratulujęHej dziewczyny chyba dołączę do waszego grona chodź powiem szczerze strasznię się boję dzisiaj zrobiłam test jestem trochę w szoku bo to była pierwsza próba i jak widać chyba udana. To moja pierwsza ciąża mam nadzieję że pomożecie i dodacie otuchy
Teraz jak przeżyć te 2 tygodnie hahaSuper. To będziemy razem wizytowac
Ja też dostałam tą luteine dopochwowo więc zobaczymy co to zmieniAaa. I mam zmoeniona luteine z dowcipnej na podjezyk i dawke wieksza bo jak to dokyorek powiedział ze dowcipna nie pomaga jesli sa plamienia nie wchlania sie tak jak powinna
Ja robiłam bete 4 dni po okresie który powinnam dostać i miałam 1040 więc myśle że u ciebie po prostu jest wcześnie i może dlatego taki wynik.Im krócej po owulacji tym beta niższa.
No właśnieTeraz jak przeżyć te 2 tygodnie haha
Przykro mi ale nie ogarniam. A cenowo sie różniły? Wolna HCG to mi sie kojarzy z tym badaniem co sie robi w ciąży żeby costam sprawdzić przy usg prenatalnym.Dziewczyny, pomóżcie mi bo już szału dostaję.
W zeszłym tygodniu w ALAB robiłam dwukrotnie badanie o nazwie:
Gonadotropina kosmówkowa (HCG) w surowicy - Total (L47) , gdzie normy są podane takie jak w załaczniku nr 1.
Dzisiaj byłam w innym punkcie ALAB także zleciłam wykonanie badania i wybrałam badanie o nazwie "Beta HCG wolna podjednostka" (NIE - HCG całkowita). B-HCG Gonadotropina kosmówkowa (L47)
Dzowniłam do szpitala z pytaniem,dlaczego nie mam dzisiaj wyniku, a Pani tłumaczy ze to badanie jest wysyłane do Wasrzawy, a to drugie robią na miejscu...
Myślałam, ze robię jedno i to samo badanie, te ich opisy (zaznaczona na tłusto guzik mi mówią).
Kod jest ten sam (L47)a normy różne....
PS. Badanie z ujemną betą, to stare badanie z listopada, ale było to własnie Beta HCG wolna podjednostka.
Ja w diagnostyce 28zl płaciłamNo ja też wlasnie nie ogarniam :/
Cenowo nie wiem, bo pierwsze badanie w szpitalu powiedziałam tylko "beta hcg" i zapłaciłam 43zł, a drugi raz sama zaznaczylam Beta HCG wolna podjednotka (w ramach Lux-Med) - dopisałam sobie sama badanie
Tam są inne normy. Chore to jest i doprowadza mnie do szału ten cały ALAB i informacja zwrotna :/
Ale dzięki za chęci