reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny, pomóżcie mi bo już szału dostaję.
W zeszłym tygodniu w ALAB robiłam dwukrotnie badanie o nazwie:
Gonadotropina kosmówkowa (HCG) w surowicy - Total (L47) , gdzie normy są podane takie jak w załaczniku nr 1.

Dzisiaj byłam w innym punkcie ALAB także zleciłam wykonanie badania i wybrałam badanie o nazwie "Beta HCG wolna podjednostka" (NIE - HCG całkowita). B-HCG Gonadotropina kosmówkowa (L47)

Dzowniłam do szpitala z pytaniem,dlaczego nie mam dzisiaj wyniku, a Pani tłumaczy ze to badanie jest wysyłane do Wasrzawy, a to drugie robią na miejscu...
Myślałam, ze robię jedno i to samo badanie, te ich opisy (zaznaczona na tłusto guzik mi mówią).

Kod jest ten sam (L47)a normy różne....

PS. Badanie z ujemną betą, to stare badanie z listopada, ale było to własnie Beta HCG wolna podjednostka.
Przykro mi ale nie ogarniam. A cenowo sie różniły? Wolna HCG to mi sie kojarzy z tym badaniem co sie robi w ciąży żeby costam sprawdzić przy usg prenatalnym.
Ja zawsze mowie ze chcialam bete i tak mi daja. Ale ja w diagnostyce.

No ja też wlasnie nie ogarniam :/
Cenowo nie wiem, bo pierwsze badanie w szpitalu powiedziałam tylko "beta hcg" i zapłaciłam 43zł, a drugi raz sama zaznaczylam Beta HCG wolna podjednotka (w ramach Lux-Med) - dopisałam sobie sama badanie :p
Tam są inne normy. Chore to jest i doprowadza mnie do szału ten cały ALAB i informacja zwrotna :/

Ale dzięki za chęci ;)
Ja w diagnostyce 28zl płaciłam

Dobrze pamiętałam o tym wolnym hcg.
Screenshot_20190404-182729.jpeg

reklama
Do góry