martuśka0103
Fanka BB :)
To się nazywa ciążowa huśtawka nastrojówJeszcze nic nie czuję...z cyckami wszystko ok. Póki co - rycze z byle powodu. :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To się nazywa ciążowa huśtawka nastrojówJeszcze nic nie czuję...z cyckami wszystko ok. Póki co - rycze z byle powodu. :/
Trzeba to przetrwać. Rycze z byle powodu. Masakra!To się nazywa ciążowa huśtawka nastrojów
U mnie 5+5 idziemy równoA jak wam wychodzi w kalendarzach internetowych u mnie pokazuje 6tydzień(5+4) ciekawe czy się pokryje z usg
Damy radę kto jak ktoAle My kobiety dużo znosimyTrzeba to przetrwać. Rycze z byle powodu. Masakra!
Może też im się to opłaca. Ja mimo że pracuje na wyższym stanowisku w znanej sieci to zarabiam teraz jak kot napłakał.... Poza tym praca w weekendy dwie zmiany ... O ile w zeszłym roku miałyśmy ładne premie i opłacało by mi się wtedy dłużej pracować to od nowego roku jedziemy na łysej pensji i tak już będzie na pewno do końca roku.... Specjalnie nam wywalili taki plan żeby nie wyrabiaćW Anglii jest ciut inaczej dlatego tez kobiety starają się pracować jak najdłużej no chyba, ze zdrowie Ci na to nie pozwala ..
Za długie siedzenie na zwolnieniu może skończyć się wysłaniem na wcześniejszy macierzyński (9 miesięcy płatny / 3 nie ) i nie ma wychowawczego tzw, albo wracasz do pracy, albo rezygnujesz [emoji6]
Na tyle na ile media i ludzie mówią, ze w Pl tak ciężko to jeżeli chodzi o kobiety w ciąży macie naprawdę dobrze [emoji6]
Plus taki, ze jak pracujesz u porządnego pracodawcy(nawet niech to będzie magazyn) to po zgłoszeniu ciazy, najczęściej szuka Ci się lżejszego zajęcia, aby nie zaszkodzić Tobie i dziecku .
Ja osobiście nie żałuje, ze pracowałam tak długo i zdrowie mi na to pozwoliło,ale są kobiety które po prostu nie mogą i ja to rozumiem .
SuperU mnie 5+5 idziemy równo
Ja jestem sobie sterem żeglarzem okretemA gdzie pracujecie dziewczyny ? Kiedy planujecie brać zwolnienie ?
Ja bym odrazu złożyła wniosek o przerwanie urlopu wychowawczego i odrazu na l4 poszła dodatkowa kasa Ci się zapewne przyda w dodatku po miesiącu płaci zus A później rok macierzyńskiego ja bym z tego nie rezygnowała. Ja już się nauczyłam że jak o siebie nie zadbam to i tak po dupie dostanę A szefostwo mnie w ciula zrobiJa pracuję w biurze rachunkowym. Ale mam mega dylemat. Bo jestem na wychowawczym, który muszę zakończyć jak Młodsza córka pojdzie do przedszkola czyli we wrześniu. I wtedy poszłabym na zwolnienie, ale najpierw musze pogadać z szefowa bo od dobrych 4 lat mnie w pracy nie ma i może lepiej dla niej by było żebym złożyła wymowienie. Wiem że to mało korzystne dla mnie. Ale chce być w porządku wobec niej.