reklama
Dobrze myślałaś, od terminu miesiączki przy czym 6 tydz 5 dzień jest różnie nazywany, albo 6 tygodniem albo 7. Generalnie lepiej jest operować określeniami "skończony 6 tydzień" bo przynajmniej każdy wie o co chodziA ja mam do was głupie pytanie, ale się nie znam[emoji16] Jak liczy się tygodnie ciąży? Zawsze myślałam, że od terminu ostatniej miesiączki. Dlatego się zdziwiłam jak podano mi 4+5 tc, bo wypadłby już 7
Paulina97
Fanka BB :)
Czesc imienniczko i gratuluję [emoji5]ja podobnie jak ty 5 tydzien wizyta 6 maja [emoji23]Hej dziewczyny. Pozwolę sobie do Was dołączyć ostatni okres miałam 20.03 wiec wychodzi że to już 5 tydzień wizytę u lekarza mam dopiero 8 maja
Ogolnie licza od ostatniej miesiączki czyli u mnie teraz np 5t3d czyli mozna mowic ze 6 tydzien chociaz ja tego nie lubię bo jak dla mnie 5 tydzien to 5 [emoji28]. A moze podali ci od daty zaplodnienia? [emoji848]nie mam pojecia [emoji28]A ja mam do was głupie pytanie, ale się nie znam[emoji16] Jak liczy się tygodnie ciąży? Zawsze myślałam, że od terminu ostatniej miesiączki. Dlatego się zdziwiłam jak podano mi 4+5 tc, bo wypadłby już 7
Paulina97
@Paulina66 tez nic nie czuje( czasem piersi mnie lekko zabola). nie martw sie po prostu nalezymy do grona szczesciarzy. [emoji5]Lub zacznie sie za tydzien lub dwa, oby nie..[emoji120][emoji20]
anieok
A na jakiej podstawie ten tydzień lekarz wyliczyl? Robił Ci usg?Czyli jak ginekolog podał 4+5, a od miesiączki wypada tak, że dzisiaj jest 7+1 to którym się posługiwać? Tamten określa wiek powiedzmy od implantacji czy na czym to polega?
kin28
Tak, powiedziała że 4+5 i tak też pisze na zdjęciuA na jakiej podstawie ten tydzień lekarz wyliczyl? Robił Ci usg?
reklama
anieok
Tzn. Że według tego owulacja Ci sie przesunęła czy tam implantacja była później i bardziej wiarygodny jest termin z usg a nie ostatniej miesiączki. I powinnaś sie trzymać tego terminu z usg.Tak, powiedziała że 4+5 i tak też pisze na zdjęciu