reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja mam wizyte pierwsza w czwartek i też to jest mój 8my tydzień. Jak nic sie nie dzieje nie ma sensu żebyś szła wcześniej. 8tc to idealny termin żeby było widać coś na usg i żeby zdarzyć przed 10tc do becikowego :) ja bym czekała cierpliwie.
Dziekuje. Życzę powodzenia. Daj znać po wizycie :) a to termin na listopad bd miała?

reklama
Hej, jestem dzien pozniej od Ciebie;) było serduszko widać już? Wizyta za niecałe 2 tyg u mnie. A z tym sikaniem to w tej ciazy mam z większa częstotliwością od początku ale to może po porodzie taki wrażliwy pęcherz tez
Ja też OM 2.03. Byłam wczoraj na usg (6+3) i bijące serduszko już było widać. :)

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Pozytywny test ciążowy zobaczyłam 3.04. Wychodzi mi że jestem w 6 tygodniu (5+6) tyle że to obliczenia z kalkulatora. Byłam prywatnie u ginekologa tydzień temu w czwartek bo nie mogłam wytrzymać z ciekawości, na usg był widoczny pecherzyk ciązowy 7,1 mm. Zastanawiam się czy jutro nie iść do gina na nfz bo właściwy termin wizyt na fundusz mam dopiero na 15.05. Jak myślicie będzie już coś więcej widać?

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Pozytywny test ciążowy zobaczyłam 3.04. Wychodzi mi że jestem w 6 tygodniu (5+6) tyle że to obliczenia z kalkulatora. Byłam prywatnie u ginekologa tydzień temu w czwartek bo nie mogłam wytrzymać z ciekawości, na usg był widoczny pecherzyk ciązowy 7,1 mm. Zastanawiam się czy jutro nie iść do gina na nfz bo właściwy termin wizyt na fundusz mam dopiero na 15.05. Jak myślicie będzie już coś więcej widać?

Hej!Ja byłam u lekarza 10.04 dokładnie bylo 5t3d i było bardzo dobrze widać pęcherzyki ciążowe i żółtkowe. Nie zbliżał mi, żeby mierzyć zarodki, gdyż nie chciał tak długo mnie badać, żeby im nie przeszkadzać. Jednak jak się przyjrze to już je było widać :) także możesz śmiało iść. Serca możliwe że nie będzie widać, ale właściwie u niektórych kobiet było już widać w tak wczesnej ciąży :)

reklama
Hej!Ja byłam u lekarza 10.04 dokładnie bylo 5t3d i było bardzo dobrze widać pęcherzyki ciążowe i żółtkowe. Nie zbliżał mi, żeby mierzyć zarodki, gdyż nie chciał tak długo mnie badać, żeby im nie przeszkadzać. Jednak jak się przyjrze to już je było widać :) także możesz śmiało iść. Serca możliwe że nie będzie widać, ale właściwie u niektórych kobiet było już widać w tak wczesnej ciąży :)
W takim razie spróbuje się jutro dostać, jeśli mnie zechce dr poza numerkami przyjąć :) a mogę wiedzieć czy miałaś usg dopochwowe czy takie przez brzuch? Ja miałam prywatnie te pierwsze usg dopochwowe ale jutro gdybym się dostała to tylko było by przez brzuch i nie wiem właśnie czy to ma sens

Do góry