reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Chyba się pożegnam dziś mam @ test negatywny. Następny cykl może się uda.
Zycze pięknych ciąż bez stresu trzymajcie się dziewczyny
Trzymam kciuki za kolejne cykle :)

Witajcie poniedziałkowo. U mnie zmiana czasu na niewiele sie zdała. Wraz ze zmianą dzieci zaczęły wstawać przed 6 :( i choćbym chciała żyć bez kawy, nie da się.
Wczoraj robiłam syrop z cebuli, dziś go zlewałam do sloiczka, co mało nie skończyło sie zwracaniem... A wydawało mi sie ze nie jestem wrażliwa na zapachy.
Miłego dnia dziewczyny!

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi czy to prawda że test owulacyjny może wykryć ciążę wcześniej od testu ciążowego ?
Podobno czasem w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywne. Ja w którejś ciąży robiłam i był negatywny całkiem. Mam w domu testy owu moge sprawdzić raz jeszcze jak wyjdzie. Ile dni po owu masz i ile po plamieniu?

Test zrobiony przed chwilą... Na wynik czeka sie 10min mi pokazał odrazu grubą kreche testowa. Podobno alfa hcg i afla LH maja taka sama budowe a różnią sie beta dlatego testy hcg sa beta. Widać ten owulacyjny wykrywa alfa hcg mimo że jest do LH

Załączniki

• IMAG4202.jpg
    IMAG4202.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 131
Podobno czasem w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywne. Ja w którejś ciąży robiłam i był negatywny całkiem. Mam w domu testy owu moge sprawdzić raz jeszcze jak wyjdzie. Ile dni po owu masz i ile po plamieniu?
10 dni po owulacji a 3 dzień dzisiaj po plamieniu nie spodziewałam się że w tym cyklu się uda dlatego zamówiłam na allegro testy owulacyjne i gdzieś kiedyś przeczytałam że właśnie mogą wyjść pozytywne we wczesnej ciąży i z ciekawości zrobiłam i wyszedł pozytywny

10 dni po owulacji a 3 dzień dzisiaj po plamieniu nie spodziewałam się że w tym cyklu się uda dlatego zamówiłam na allegro testy owulacyjne i gdzieś kiedyś przeczytałam że właśnie mogą wyjść pozytywne we wczesnej ciąży i z ciekawości zrobiłam i wyszedł pozytywny
Powyżej masz zdjęcie tego który zrobiłam dzisiaj. Więc myślę że może rzeczywiście wyjść. Z tym że myślę że beta z krwi też już wyjdzie. Tyle tylko że przed terminem @ to jest takie umowne bo często beta wyjdzie czy test a @ przychodzi i okazuje sie że ciąża była biochemiczna

Ty jesteś na duphastonie? Dobrze pamiętam? Więc nie wolno Ci go odstawić jeśli test wyjdzie pozytywny wiesz o tym?

reklama
Do góry