reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny calosc, czyli zestaw do wozka ii muffka 60zl. Cala masa materialow do wyboru :)[/QUOTE]
Ja bym była chętna, możliwa wysyłka do UK?

reklama
Ja miałam u syna i ochraniacz na szczebelki i baldachim i jak przyszła srodowiskowa na pierwszą wizytę to mnie opieprzyła i kazała wszystko podciągać i właśnie tłumaczyła o śmierci łóżeczkowej tak że teraz nie będę zakładać na pewno
Wytłumaczcie mi proszę, co ma wspólnego smierć łóżeczkowa z ochraniaczami? Nic o tym nie wiem?
Jal bralam luteine mialam tak samo
emoji6.png

Z tym podmywaniem masz racje.
A w ogole uzywacie plynow do hig intymnej? Ja od zawsze tak, w ciazy specjalny dla kobiet w ciazy, ale czytalam u mamyginekolog zeby najlepiej samą wodą sie myc
Najlepsze, szare mydło ;). Ja nie używam płynów specjalnych. Kiedyś używałam i niestety częściej łapały mnie infekcje. Teraz nie pamietam kiedy coś miałam.
@Mika1983 Serdecznie Cię witamy;)
Dziś chyba szału dostanę.Pomyłam podłogi w tych pomieszczeniach co już gotowe mamy,czyli ok 160m2 ale jeszcze 30m2 mamy w remoncie więc wiadomo..kurz,pył..Narobiłam się jak głupia i zajęły mi te podłogi 1,5 godz bo tak starałam sie na luzie to zrobić żeby się nie przemęczyć a i tak pot mi po tyłku aż leciał. Nacieszyłam się ładnymi podłogami chyba przez godzinę...znów wszędzie syf.Nosi się to cholerstwo strasznie a najgorszy ten pył po szlifowaniu ścian..Non stop wychodzi.Już się popłakałam z nerwów:realmad:
Nie chce cię martwić, ale ten pył będzie jeszcze jak skończycie wszystko jakiś czas wyłaził :eek:. Tam gdzie robią, zamykaj drzwi i mokre szmaty na podłogę przed drzwi połóż, no chyba ze panele to nie bardzo.
Mamusie farmaceutki co jest najlepsze na ból zęba?? Slyszalam o jakims Solpadine tabletki do rozpuszczania, czy moze pyralgina?? Bo ketonal Active nie pomaga. Chodzi oczywiście o mojego mezusia biednego
emoji24.png
musi wyrwac ale dopiero idzie we wtorek
Coś nie tylko przeciwbólowego, ale koniecznie przeciwzapalnego! Coś z ibuprofenem pomoże. To jest ból od stanu zapalnego więc leki z paracetamolem uśmierzą ból ale na krótko.

Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(
Kochana, nie martw się na zapas. Pewnie nie unikniesz leżenia, ale dotrwasz do bezpiecznego porodu, zobaczysz! Synuś duży, to silny chłopak ci rośnie i wszystko dobrze się skończy, a ty musisz w to uwierzyć!
Będzie dobrze tylķo dużo odpoczywaj i nic nie dzwigaj ja mam szyjke 2,2cm a to dopiero 20tydz. jutro, u mnie też jak nic się nie zmieni to idę do szpitala w czwartek:(
Tez dasz radę! Wszystkie damy!

Eklerka bo jak zwykle, jak nie wiadomo skąd to powiemy że SIDS jest od ochraniacza, baldachimu i innych cudnosci. Kazdy ma prawo do swojego zdania ale dystans do tego też trzeba mieć.
Mam znajomych ich córeczka zmarla na SIDS, nie spała w lozeczkuł z ochraniaczem, baldachimem .... Za to oni powiazali to z czymś innym, ale nie będę wkladac przyslowiowego kija w mrowisko, bo to raczej temat mocno dzielący. Tabu! Biedna urodziła jeszcze jedno dziecko, ale jej psychika.... Dramat!

@Mika1983 Serdecznie Cię witamy;)
Dziś chyba szału dostanę.Pomyłam podłogi w tych pomieszczeniach co już gotowe mamy,czyli ok 160m2 ale jeszcze 30m2 mamy w remoncie więc wiadomo..kurz,pył..Narobiłam się jak głupia i zajęły mi te podłogi 1,5 godz bo tak starałam sie na luzie to zrobić żeby się nie przemęczyć a i tak pot mi po tyłku aż leciał. Nacieszyłam się ładnymi podłogami chyba przez godzinę...znów wszędzie syf.Nosi się to cholerstwo strasznie a najgorszy ten pył po szlifowaniu ścian..Non stop wychodzi.Już się popłakałam z nerwów:realmad:
Pociesze Cię,.że ten cholerny pył będzie jestem cholernie długo wisiał w powietrzu.. ile ja nerwów zjadłam.. wrrr
Mamusie farmaceutki co jest najlepsze na ból zęba?? Slyszalam o jakims Solpadine tabletki do rozpuszczania, czy moze pyralgina?? Bo ketonal Active nie pomaga. Chodzi oczywiście o mojego mezusia biednego [emoji24] musi wyrwac ale dopiero idzie we wtorek
U mnie solpedeine do rozpuszczenia dzialalo cuda przy bólu zęba!

@MamaXTrzy Solpadeine polecam z całego sercaz jedyny lek który działa na ból zębów mojego narzeczonego (mefacit, ketonal się chowają) i na moje bóle menstruacyjne a miewam takie, że bez tej magicznej tabletki leżę cały dzień w łóżku zwinięta w kłębek i rycze z bólu, szybko działa jedyne co to bardzo niesmaczne I proponuję nie na pusty żołądek bo potem boli :(

reklama
Do góry