reklama
motylkowelove
Fanka BB :)
No to faktycznie... sama bym była zła
Musa
Witam Piątkowo u mnie pracowicie bo zaczelismy przygotowywac dom na nowego lokatora, musimy przemeblowac sypialnie i postanowilismy na to przeznaczyć ostatnie dni urlopuWczoraj byłam na wizycie wszystko oki, Junior dalej dupka do dolu, rzeczywiście duży jak na ten moment ale ginka mówi żeby sie nie przejmować że to jedynie waga orientacyjna, zreszta pamiętam że że starszym też tak było a potem już tak szybko nie przybieral i urodzil się z waga 3300Co do ochraniaczy to ja nie bardzo, jestem alergiczka a przez to minimalistka wyznaje zasadę mniej gadżetów mniej kurzu, mniej kichaniaCo prawda przez chwile miałam taki na połowę łóżeczka bo przerazalo mnie jak Antonio uderza głowa w te szczebelki, ale jeszcze gorsze okazało się dla mnie to że nie mam go na oku i zdjelam
Musa
Będzie dobrze, jesteś pod ciągła obserwacja więc w razie czego pewnie założą pessar i donosisz szczesliwie ciaze tak jak poprzednia. Wiem że łatwo się nam pisze ze to napewno ogromny stres dla ciebie ale musisz być dobrej myśli.2.9 cm ale co wizyte krótsza
HappyElephant
Nie wiem, czy nie zdominuje Ci za mocno fotelika, ja miałam podobny fason do spacerówki i był wielki Jakbym ten mój upchnęła w foteliku Maxi Cosi, to dziecko ledwo by się zmieściło.Dziewczyny czy taki śpiworek to będzie ok żeby dzidzie przywieźć ze szpitala ?
Co wtedy ubrać na bobasa żeby było ciepło ale nie przegrzac?
Zobacz załącznik 881920
Jeśli jest niewielki, specjalnie do fotelików, to co innego. Ja bym pewnie wtedy ubrała dziecko w body na długi, na to ciepły dres, coś na szyjkę i głowę. Ewentualnie jak bardzo zimno, to kombinezon polarowy, ale tylko w dopasowanym rozmiarze, pod pasy absolutnie nie taki z luzami. Ale najlepiej ubrać lżej na tych parę sekund między wyjściem a samochodem, a potem nie przegrzewać w aucie.
Musa
Trzymam kciuki za szyjke, lez, wypoczywaj będzie dobrze☺Będzie dobrze tylķo dużo odpoczywaj i nic nie dzwigaj ja mam szyjke 2,2cm a to dopiero 20tydz. jutro, u mnie też jak nic się nie zmieni to idę do szpitala w czwartek
MamaXTrzy
Ja tez drugiego mialam nie donosic. Co trzy dni jezdzilam do doktorki i ona nie brala ani grosza ode mnie za to zeby sprawdzać moją szyjke bo kazala,mi,do szpitala isc lezec. Ale ze wzgledu ze mialam malusiego jeszcze nawet nie rocznego Sebusia w domu to ją ublagalam zebym mogla lezec w domu. Chyba 1 cm miałam szyjki. Dostalam duphaston i jak lezalam (oczywiście nie do konca tylko na siku wstawalam, bo frajer chlał a maluchem sie musialam zajac) to mi sie wydluzyla i w 37 odstawilam duphaston i już moglam rodzić ale tak szybko bo byl bardzo duzy Krystus juz w brzuchu. Także nie panikuj kochanaSyna urodziłam 38 tyg donosilam i tez nie dawali szans ze donosze ale to byla ciaza leżąca. I zowu to samo mnie czeka ale nie wazne . co sie nie zrobi zeby donosic.
Musa
Kciukasy mocno zacisnieteKochane o 8.20 mam polowkowe bardzo sie ciesze a z drugiej strony cala sie trzese ze strachu prosze trzymajcie za nas kciuki
MamaXTrzy
Faktycznie zapalenie ma. Bo dzisiaj juz nie boli, nawet tabletki nie musial brac ale za to spuchniete dziąsło. Ja pitole z facetami [emoji23]Wytłumaczcie mi proszę, co ma wspólnego smierć łóżeczkowa z ochraniaczami? Nic o tym nie wiem?
Najlepsze, szare mydło . Ja nie używam płynów specjalnych. Kiedyś używałam i niestety częściej łapały mnie infekcje. Teraz nie pamietam kiedy coś miałam.
Nie chce cię martwić, ale ten pył będzie jeszcze jak skończycie wszystko jakiś czas wyłaził . Tam gdzie robią, zamykaj drzwi i mokre szmaty na podłogę przed drzwi połóż, no chyba ze panele to nie bardzo.
Coś nie tylko przeciwbólowego, ale koniecznie przeciwzapalnego! Coś z ibuprofenem pomoże. To jest ból od stanu zapalnego więc leki z paracetamolem uśmierzą ból ale na krótko.
Kochana, nie martw się na zapas. Pewnie nie unikniesz leżenia, ale dotrwasz do bezpiecznego porodu, zobaczysz! Synuś duży, to silny chłopak ci rośnie i wszystko dobrze się skończy, a ty musisz w to uwierzyć!
Tez dasz radę! Wszystkie damy!
reklama
MamaXTrzy
Powodzenia[emoji8] daj znac po[emoji8]Kochane o 8.20 mam polowkowe bardzo sie ciesze a z drugiej strony cala sie trzese ze strachu prosze trzymajcie za nas kciuki