reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(

Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(
A ja wierzę , że donosisz ! Przynajmniej do bezpiecznego tygodnia i będzie wszystko dobrze . Maluch jest duży silny

Tzn ze jest dobrze ulozony, tak jak sie uklada dziecko do porodu :) kochana tu chyba byly i 500 g dzieciaczki, akurat jesli nie masz cukrzycy to waga dzidzia bym sie nie przejmowala. Ile ma twoja szyjka? Bedzie dobrze trzymam kciuki za Ciebie i dzidzia :)

Natka może masz ciaże starszą, ja swojego Kubusia urodziłam w 32 tc i ważył 2350g też tak jakby starszy ale ja wiem kiedy on Nam się udał więc to nie możliwe, dobrze że jest większy!
A co z Twoja szyjką ??

Tez tak macie ze nie jestescie glodne a jecie? :D niby sie tym bardzo nie przejmuje bo dopiero wrocilam do wagi sprzed ciazy ale dziwne to :D
Ja tak mialam . Do dzisiaj jak rano wage ujrzalam [emoji23] jak mam ochote oczami cos zjesc to pije wode
Dostalas duohaston albo luteine na podtrzymanie? Nie bedzie tak źle, bez paniki. Tylko musisz duzo odpoczywac i lezec. Szyjka moze sie wydłużyć. A ten zastrzyk na rozwoj pluc to na wszelki wypadek tylko pewnie, bo to tez potrzebuje czasu na dzialanie, dlatego tak wcześnie. Będzie dobrze[emoji8][emoji8][emoji8]

Mnie dzisiaj dopadla Kara Boska[emoji23] zjadlam Batona ktorego przywiozla mi koleżanka (glupio bylo nie zjesc jak ona jadła i mi tez przyniosła [emoji23] ) to zaraz po tym chyba mi skoczyl cukier ze malo nie zemdlalam [emoji33][emoji33][emoji33] tak mi sie slabo zrobilo ze az potem sie zalalam. Masarka. Rano mowilam ze juz.koniec ze slodyczami a one znow mnie probuja w swoje sidła złapać a ja jestem malo asertywna [emoji23] musze nad tym pracować hehehe
Milego wieczoru. Ja padam na twarz juz, dzisiaj trochę sie nalatalam

reklama
Natka może masz ciaże starszą, ja swojego Kubusia urodziłam w 32 tc i ważył 2350g też tak jakby starszy ale ja wiem kiedy on Nam się udał więc to nie możliwe, dobrze że jest większy!
A co z Twoja szyjką ??
Skraca sie ciagle . w poprzedniej ciazy bylo tak samo i rozwarcie sie robiło

Do góry