reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(

Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(
A ja wierzę , że donosisz ! Przynajmniej do bezpiecznego tygodnia i będzie wszystko dobrze . Maluch jest duży silny

Tzn ze jest dobrze ulozony, tak jak sie uklada dziecko do porodu :) kochana tu chyba byly i 500 g dzieciaczki, akurat jesli nie masz cukrzycy to waga dzidzia bym sie nie przejmowala. Ile ma twoja szyjka? Bedzie dobrze trzymam kciuki za Ciebie i dzidzia :)

Natka może masz ciaże starszą, ja swojego Kubusia urodziłam w 32 tc i ważył 2350g też tak jakby starszy ale ja wiem kiedy on Nam się udał więc to nie możliwe, dobrze że jest większy!
A co z Twoja szyjką ??

Tez tak macie ze nie jestescie glodne a jecie? :D niby sie tym bardzo nie przejmuje bo dopiero wrocilam do wagi sprzed ciazy ale dziwne to :D
Ja tak mialam . Do dzisiaj jak rano wage ujrzalam [emoji23] jak mam ochote oczami cos zjesc to pije wode
Dostalas duohaston albo luteine na podtrzymanie? Nie bedzie tak źle, bez paniki. Tylko musisz duzo odpoczywac i lezec. Szyjka moze sie wydłużyć. A ten zastrzyk na rozwoj pluc to na wszelki wypadek tylko pewnie, bo to tez potrzebuje czasu na dzialanie, dlatego tak wcześnie. Będzie dobrze[emoji8][emoji8][emoji8]

Mnie dzisiaj dopadla Kara Boska[emoji23] zjadlam Batona ktorego przywiozla mi koleżanka (glupio bylo nie zjesc jak ona jadła i mi tez przyniosła [emoji23] ) to zaraz po tym chyba mi skoczyl cukier ze malo nie zemdlalam [emoji33][emoji33][emoji33] tak mi sie slabo zrobilo ze az potem sie zalalam. Masarka. Rano mowilam ze juz.koniec ze slodyczami a one znow mnie probuja w swoje sidła złapać a ja jestem malo asertywna [emoji23] musze nad tym pracować hehehe
Milego wieczoru. Ja padam na twarz juz, dzisiaj trochę sie nalatalam

reklama
Natka może masz ciaże starszą, ja swojego Kubusia urodziłam w 32 tc i ważył 2350g też tak jakby starszy ale ja wiem kiedy on Nam się udał więc to nie możliwe, dobrze że jest większy!
A co z Twoja szyjką ??
Skraca sie ciagle . w poprzedniej ciazy bylo tak samo i rozwarcie sie robiło

Do góry