reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny calosc, czyli zestaw do wozka ii muffka 60zl. Cala masa materialow do wyboru :)[/QUOTE]
Ja bym była chętna, możliwa wysyłka do UK?

reklama
Ja miałam u syna i ochraniacz na szczebelki i baldachim i jak przyszła srodowiskowa na pierwszą wizytę to mnie opieprzyła i kazała wszystko podciągać i właśnie tłumaczyła o śmierci łóżeczkowej tak że teraz nie będę zakładać na pewno
Wytłumaczcie mi proszę, co ma wspólnego smierć łóżeczkowa z ochraniaczami? Nic o tym nie wiem?
Jal bralam luteine mialam tak samo
emoji6.png

Z tym podmywaniem masz racje.
A w ogole uzywacie plynow do hig intymnej? Ja od zawsze tak, w ciazy specjalny dla kobiet w ciazy, ale czytalam u mamyginekolog zeby najlepiej samą wodą sie myc
Najlepsze, szare mydło ;). Ja nie używam płynów specjalnych. Kiedyś używałam i niestety częściej łapały mnie infekcje. Teraz nie pamietam kiedy coś miałam.
@Mika1983 Serdecznie Cię witamy;)
Dziś chyba szału dostanę.Pomyłam podłogi w tych pomieszczeniach co już gotowe mamy,czyli ok 160m2 ale jeszcze 30m2 mamy w remoncie więc wiadomo..kurz,pył..Narobiłam się jak głupia i zajęły mi te podłogi 1,5 godz bo tak starałam sie na luzie to zrobić żeby się nie przemęczyć a i tak pot mi po tyłku aż leciał. Nacieszyłam się ładnymi podłogami chyba przez godzinę...znów wszędzie syf.Nosi się to cholerstwo strasznie a najgorszy ten pył po szlifowaniu ścian..Non stop wychodzi.Już się popłakałam z nerwów:realmad:
Nie chce cię martwić, ale ten pył będzie jeszcze jak skończycie wszystko jakiś czas wyłaził :eek:. Tam gdzie robią, zamykaj drzwi i mokre szmaty na podłogę przed drzwi połóż, no chyba ze panele to nie bardzo.
Mamusie farmaceutki co jest najlepsze na ból zęba?? Slyszalam o jakims Solpadine tabletki do rozpuszczania, czy moze pyralgina?? Bo ketonal Active nie pomaga. Chodzi oczywiście o mojego mezusia biednego
emoji24.png
musi wyrwac ale dopiero idzie we wtorek
Coś nie tylko przeciwbólowego, ale koniecznie przeciwzapalnego! Coś z ibuprofenem pomoże. To jest ból od stanu zapalnego więc leki z paracetamolem uśmierzą ból ale na krótko.

Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(
Kochana, nie martw się na zapas. Pewnie nie unikniesz leżenia, ale dotrwasz do bezpiecznego porodu, zobaczysz! Synuś duży, to silny chłopak ci rośnie i wszystko dobrze się skończy, a ty musisz w to uwierzyć!
Będzie dobrze tylķo dużo odpoczywaj i nic nie dzwigaj ja mam szyjke 2,2cm a to dopiero 20tydz. jutro, u mnie też jak nic się nie zmieni to idę do szpitala w czwartek:(
Tez dasz radę! Wszystkie damy!

Eklerka bo jak zwykle, jak nie wiadomo skąd to powiemy że SIDS jest od ochraniacza, baldachimu i innych cudnosci. Kazdy ma prawo do swojego zdania ale dystans do tego też trzeba mieć.
Mam znajomych ich córeczka zmarla na SIDS, nie spała w lozeczkuł z ochraniaczem, baldachimem .... Za to oni powiazali to z czymś innym, ale nie będę wkladac przyslowiowego kija w mrowisko, bo to raczej temat mocno dzielący. Tabu! Biedna urodziła jeszcze jedno dziecko, ale jej psychika.... Dramat!

@Mika1983 Serdecznie Cię witamy;)
Dziś chyba szału dostanę.Pomyłam podłogi w tych pomieszczeniach co już gotowe mamy,czyli ok 160m2 ale jeszcze 30m2 mamy w remoncie więc wiadomo..kurz,pył..Narobiłam się jak głupia i zajęły mi te podłogi 1,5 godz bo tak starałam sie na luzie to zrobić żeby się nie przemęczyć a i tak pot mi po tyłku aż leciał. Nacieszyłam się ładnymi podłogami chyba przez godzinę...znów wszędzie syf.Nosi się to cholerstwo strasznie a najgorszy ten pył po szlifowaniu ścian..Non stop wychodzi.Już się popłakałam z nerwów:realmad:
Pociesze Cię,.że ten cholerny pył będzie jestem cholernie długo wisiał w powietrzu.. ile ja nerwów zjadłam.. wrrr
Mamusie farmaceutki co jest najlepsze na ból zęba?? Slyszalam o jakims Solpadine tabletki do rozpuszczania, czy moze pyralgina?? Bo ketonal Active nie pomaga. Chodzi oczywiście o mojego mezusia biednego [emoji24] musi wyrwac ale dopiero idzie we wtorek
U mnie solpedeine do rozpuszczenia dzialalo cuda przy bólu zęba!

@MamaXTrzy Solpadeine polecam z całego sercaz jedyny lek który działa na ból zębów mojego narzeczonego (mefacit, ketonal się chowają) i na moje bóle menstruacyjne a miewam takie, że bez tej magicznej tabletki leżę cały dzień w łóżku zwinięta w kłębek i rycze z bólu, szybko działa jedyne co to bardzo niesmaczne I proponuję nie na pusty żołądek bo potem boli :(

reklama
Do góry