reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej mamusie :).
@Aguu..la kciuki za wizytę! Za resztę wizytujących również trzymam mocno!
@Dagaa11 na mnie mleko tylko działa jeśli chodzi o zaparcia. I woda przegotowana letnia na czczo.
@MatiMar ty masz Joggera czy pomyliłam? Mam prośbę jeśli masz go pod ręką podeslij mi fotki jak montowane są pasy. Wyjęłam jak Dominik był już duży i nie umiem ich teraz zamontować. W necie nie mogę znaleźć wyraźnych zdjęć. :(

Miłego i spokojnego dnia dziewczynki życzę!

reklama
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale mój syn od poniedziałku zasypia bez karmienia :p Zwykle muszę zniknąć mu z pola widzenia na jakiś czas, zasypia z tatą. Zasypia późno, ale jestem dobrej myśli. W poniedziałek w nocy dostał jeszcze cyca, bo obudził się i nie uspokoił się, dopóki nie wzięliśmy go do łóżka. Ale jak obudził się w środę, to dał się tacie utulić na samej wodzie i wrócił do łóżeczka :)
W dzień jest już dawno odstawiony. Początkowo myślałam, żeby zacząć go całkowicie odstawiać po powrocie z Polski we wrześniu, ale jakoś spontanicznie postanowiliśmy i idziemy za ciosem. Jestem już naprawdę zmęczona KP od prawie szesnastu miesięcy, a od grudnia znowu czeka mnie to przecież całymi dniami. Chcę chociaż kilka miesięcy odpocząć :dry: I żeby Olek zdążył zapomnieć i nie był zazdrosny o karmienie malucha.

Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale mój syn od poniedziałku zasypia bez karmienia :p Zwykle muszę zniknąć mu z pola widzenia na jakiś czas, zasypia z tatą. Zasypia późno, ale jestem dobrej myśli. W poniedziałek w nocy dostał jeszcze cyca, bo obudził się i nie uspokoił się, dopóki nie wzięliśmy go do łóżka. Ale jak obudził się w środę, to dał się tacie utulić na samej wodzie i wrócił do łóżeczka :)
W dzień jest już dawno odstawiony. Początkowo myślałam, żeby zacząć go całkowicie odstawiać po powrocie z Polski we wrześniu, ale jakoś spontanicznie postanowiliśmy i idziemy za ciosem. Jestem już naprawdę zmęczona KP od prawie szesnastu miesięcy, a od grudnia znowu czeka mnie to przecież całymi dniami. Chcę chociaż kilka miesięcy odpocząć :dry: I żeby Olek zdążył zapomnieć i nie był zazdrosny o karmienie malucha.
A nie rozwazalas aby po prostu przestac karmic? Ja karmilam kazde kilka miesiecy i bez wyrzutow sumienia przeszlam na mm...teraz tez zamierzam. Moze jestem inna ale ja nie lubie karmic :/ na poczatku owszem, ale na dluzsza mete nie ma opcji.

Czytam i czytam opinie ... i już mam mętlik w głowie.
Myślę jeszcze o tym zamiast bebetto ... ale nie wiem jak w praktyce te 3 koła...
Screenshot_20180720-120210.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180720-120210.jpg
    Screenshot_20180720-120210.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 291
Czytam i czytam opinie ... i już mam mętlik w głowie.
Myślę jeszcze o tym zamiast bebetto ... ale nie wiem jak w praktyce te 3 koła...
Zobacz załącznik 879413
Ja miałam przy córce Quinny buzz.
Byłam zadowolona. Są podwójne kółka do przodu. Można dokupić. Do tego modelu wyżej na pewno, a do tego nie mam pewności, bo ja nie kupowałam.

A nie rozwazalas aby po prostu przestac karmic? Ja karmilam kazde kilka miesiecy i bez wyrzutow sumienia przeszlam na mm...teraz tez zamierzam. Moze jestem inna ale ja nie lubie karmic :/ na poczatku owszem, ale na dluzsza mete nie ma opcji.
Trochę mnie kosztowało, żeby w ogóle zacząć karmić. W pierwszym tygodniu byłam tak sfrustrowana, że niemal marzyłam, żeby się nie udało i żebym została przy MM :D Ale udało się wyjść na prostą i dobrze, bo pomijając wszelkie zalety mleka matki (bo to już kwestia własnych decyzji i co kto woli), KP było zwyczajnie znacznie wygodniejsze. Czy to na grupie zabawowej, czy na lotnisku, gotowe mleko zawsze przy sobie. A ile kasy zaoszczędzone na mleku i butelkach ;)
Od początku zakładałam karmienie do roczku i potem powoli zwalniać. Ciąża tylko mnie zmobilizowała. Też nie jestem wielką fanką karmienia jako takiego, do roku spoko, ale potem nie. I nie wyobrażam sobie karmienia dziecka, które ma 2-3 lata, to nie dla mnie. Albo tandem :eek: Bratowa męża karmi syna, który ma 3.5 roku. Zawsze sobie z mężem żartowaliśmy, że Olek odstawi się pierwszy, ale nie myśleliśmy, że te żarty okażą się prawdą :D

reklama
Do góry