reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Mamusia96 w razie czego wez to na przeczekanie. Dzidzia na poczatku bedzie potrzebowac lozeczka, troche miejsca w szafie na swoje ciuszki i duuuuzo milosci:) moze bez pospiechu a w koncu znajdziecie mieszkanko a teraz jakos dacie rade:) nie bedzie lepiej bo zaraz studenciaki beda naplywac na rynek mieszkan i hurtowo najmowac, wiec na spokojnie, nie stresuj sie, cos sie znajdzie w koncu:)

Dobranoc mamuśki [emoji173][emoji173] milej, przespanej nocy Wam życzę [emoji8][emoji8]
Dobranoc :) ja czekam na M, wraca zadowolony ;) ja tez, bo chlopaki maja jutro.jechac ze znajomym na ryby, Jula.u babci, M robi wolne i mam plan go zgwalcic a potem isc na rower..juz pisalam czy jedzie tez, stwierdzil, ze nie..wiec jak.kurde rano wypali, ze jedzie na te ryby tez to grzmijcie narody..bedzie morderstwo :) pisalam, ze bedziemy sami z podtekstem...no zobaczymy, trzymajcie kciuki, zeby piatek byl udany :p

Hejka :)
Ja dzis po połówkowych. Ogólnei wszyskto ok, dzidzia prawie 300 gram:D
I lekarz powiedział ze mam łożysko dwupłatowe, ze dla płodu to nawet lepiej, ale po porodzie musze pilnowac sama by jedno nie zostało w środku. W necie ogólnie mało inf na ten temat,spotkała sie któraś z czymś takim?

Ja teraz zjadlam kolacje i mala tancuje w brzuchu ;) M nie wrocil z pracy, tylko prosto do mamy, bo ich znajomy z Warszawki wpadl na pare dni, wiec pojechal posiedziec. Ja będę ogladac " na wspolnej" zaraz ;)
Glowa mnie cos boli i zgaga meczy po bigosie, bleee :/
Ostatnio na fb wyswietlil mi sie jakis sklep "bobasek" ? Cos takiego i super ceny mieli i fajne ciuszki. Jak znajde to podlinkuje.

@martakratka tragedia :( nie wyobrazam sobie tego bólu..teraz ogladalam uwage, tez minsie wyc chcialo :/ lekarze to jednak czasami konowaly konkretne :(
Sabi mój aniele dzięki Tobie nie przeoczyłam odcinka, prawie o nim zapomniałam :D

Właśnie dziewczyny jak jest u was z praniem nowych ciuszków? Wszystko na 90 stopni? Na metkach producenci podają temp. 40 ale nie wyobrażam sobie tak prać ciuszków dla noworodka, czy przesadzam?

A dlaczego nie? Ja koloryi ciemne piore w 40, a biale w 50 lub 60 :)

@lucalew @Dagaa11 ale czad..ale moze jakas inna chorobka wasza jeszcze przekonala gina? No nic w kazdym razie super. W takim razie @aga6 walcz o darmoszke :)
A pytanie chyba do @lucalew i ogolnie do mam kochana to Ty mialas dodatkowe echo serca? Ja mam, wiec bardziej chodzi mi o ktg pod koniec ciazy, bodajze poltora miesiące przed terminem? Jak czesto sie je robi w szpitalu? Jest jakis pakiet darmowych? Jakie sa standardy?Za inne sie placi np czy w ogole tak nie ma, moze w gabinetach lekarskich robia za oplata? A mozna miec jakies skierowanie zeby czesciej je robic w szpitalu? Ktos sie z czyms takim spotkal?

Ja z druga ciaza nie mialam zadnych problemow i ktg mialam chyba od 36 tyg w przychodni dp ktorej chodzilam i to chyba tak co tydzien mialam a po terminie juz co 3 dni ale nie pamietam dokladnie, z tym ze ja chodzilam na nfz.

Wystarczyło jedno poronienie, że tak powiem. Z tym, że nie pamietam.czy @aga6 poroniła samoistnie? Bo zeby dostac refundacje musiałam mieć wypis ze szpitala, z potwierdzeniem, że miałam łyżeczkowanie... Co wiecej, połówkowe tez mam refundowane ;)

Ja chodze na nfz, poronilam w 2013 i na poczatku 2018, mialam prenatalne i polowkowe na nfz i nie dawalam zadnych papierow ze szpitala, lekarz sam mi dal oba skierowania na te usg :)

reklama
Do góry