reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

To faktycznie taniutko w porównaniu z cenami w Pl. Taki zestaw w Smyku 2razy drozszy. A wiem ze one fajne sa gatunkowo, na tym co mialam od kuzynki kilkoro dzieci się wychowało.
Czasami z F&F w Tesco maja przeceny tych zestawów i też można za 30-40pln kupić aaa i w Auchan też mają promocję to też. Pepco też polecam - bodziaki np po 5 PLN.

reklama
Dziewczyny a może jest jakiś np. zagraniczny sklep internetowy gdzie ceny ubranek byłyby tańsze? W Polsce nawet w wyprzedaży nie są wcale tanie a przecież trzeba ich kupić sporo. Drugie pytanie po ile kupujecie bodziaków i pajacy z różnych rozmiarów? Nie wiem ile kupić 56 a ile 62..
20,50,100szt.? Nie znam się, to moje pierwsze dziecko i nie wiem ile tego idzie.
Po kilka na rozmiar serio. Ja miałam trochę a i tak synek niektórych nawet nie miał okazji ubrać. Koleżanki z UK na ebayu kupowały ubranka.

Możliwe że normalnie nie czuje dzidzi a jak mocniej przykładam dłoń do brzucha i czuje takie pulsowanie pod ręką to jest to bobas?
Pod pepkiem? To tetnica maciczna i kazda z Nas powinna to czuc, odczucie jak puls na nadgarstku. Dzidzia kopie raczej zroznicowanie, nie pulsacyjnie, chyba, ze ma czkawke :D

My też już po usg :)
Mały dalej jest chłopcem, bez najmniejszej szansy na pomyłkę :)
Wymiary ma idealne, ale nikt nie podał mi przybliżonej wagi lub wielkości maluszka, mam tylko wymiary poszczególnych części ciała ale już sobie wygooglalam I wszystko się mieści idealnie w 50centylu :D

Niestety choć mam łożysko tylne to jest bardzo nisko, ponoć norma to 2.5cm od ujścia szyjki, u mnie jest 1.5cm.
Nic z tym się zrobić nie da, ale będę miała dodatkowe usg w 34tc żeby skontrolować. Nie wiem czy ma to wpływ na todzaj porodu. Poczytam Jeszcze.

Mały dość ruchliwy na usg, cały czas glasial się po buzi I wciska kciuka w usta, odkopywal głowice jak lekarka za mocno docisnela żeby coś pomierzyć :)

Sprawdzili mi przepływy w pepowinie - trojnaczyniowa I wszystkie przepływy w normie.
Sprawdzili blizne po cc, też nie wpływa na obecną ciąże. Lekarka robiąc usg duuuuzo mówiła, wszystko wyjaśniła, każdy pomiar, każdy organ. Pokazała stopki, policzyla wszystkie palce u rąk i nóg, sprawdziła ramiona, biodra, kręgosłup, dokładnie sprawdziła serduszko, organy wewnętrzne, mózg :)

Poza lozyskiem nie miała nic do dodania :)

Jutro z wynikami idę do położnej.
Chce mieć 100% pewności że mogę lecieć do Polski. Zobacz załącznik 878092Zobacz załącznik 878093
Ja mam 2 cm od ujścia ale ginka mówiła że zapewne za 2 czy 3 tyg pójdzie do góry. Jestem pod kontrolą więc jest ok.

Kurcze przestraszyłam sie. Wrocilam z toalety i na papierze zauwzylam duza ilosc sluzu takiego typowego jak plodny- rozciągliwy jak białko jajka. Bezbarwny, bezwonny. Miała tak któraś teraz bedac a ciąży?
Duża ilość śluzu jest normalna w ciąży. Obecnie u mnie jest standardowa ilość ale synkiem ciągle czułam mokro i nosiłam podpaski.

reklama
Mam takie pytanie. Jak to jest z tymi rożkami? Długo maluszki w nich śpią? Przy synu używałam to tylko w szpitalu, bo taki byl wymóg. Ale on urodził się na początku upalnego lata, więc w domu spał przykryty tylko bambusową poduszką, a od jesieni to już śpiworek, bo kołderką zawsze skopywał.
Oj u nas bardzo długo i może nie jako sam rożek ale np podkład np spał na tym bo mamy dwa jeden z tzw minki a drugi taki bardziej sztywniejszy. W okresie jesieni czy zimy przykrywalismy zamiast kocyka. Służył też nam do przenoszenia go do łóżeczka jeśli zasnął np na kanapie.

Do góry