reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzien dobry :D
Alez pogoda...a chcialam sie do tesco przespacerowac:cool: leje od rana.
W zwiazku z pogoda, zrobie sobie druga kawke i odpale maszyne ;)

Napisalam mamie, zeby zestawila materialy jakie ma ze soba, to bede na zakupowym wrzucac fotki, sowki, poduszki motylki jesli bedziecie chetne, to takze jakies powstawiam. Ja sie ciesze, bo mama sytuacje ma srednia finansowa, to choc troszke dorobi sobie :)

Dziewczyny jak jest oznaczona dlugosc dzidzi? Dostalam wydrukowane zdjecie z pomiarami i niebwien gdzie szukac :/ wage znalazlam ale dlugosci jakos nie potrafie..

Wstawiaj te śliczności :). Czekamy :).
To Ty kochana po mamie talent odziedziczyłaś?

Ja potrzebuje napewno nowy rozek do szpitala i pościel czy śpiworek do wózka, bo wydalam :(.

I daj znac czy coś fajnego w Tesco jest ;).

reklama
Nie mam tego CRL, wszystko mam lacznie z głową, a dlugosci nie mam :D swoja droga mala ma obwod glowy 15 cm :D a udko az 3cm ;)

Jeszcze mam jedno pytanie, skierowanie na badania wszelkie od prywatnych lelarzy dostajecie na recepcie? Bo poprzednia lekarka tylko mi na kartce pozaznaczala co mam zrobic, a tu dostalam skierowanie normalne. Pytam, bo On przyjmuje takze wszpitalu i na nfz, wiec moze mi wypisal normalne skierowanie. Cytologie mi takze za darno wczoraj pobral...a ja nie dopytalam, zauroczona córka :rofl:

Ja skierowan nie dostaje. Gin zaznacza mi na takich jego karteczkach co mam zrobic. Zapytaj w labo albo zadzwon od jakiego lekarza i ze na recepcje, to Ci powiedza czy na fundusz.

Wstawiaj te śliczności :). Czekamy :).
To Ty kochana po mamie talent odziedziczyłaś?

Ja potrzebuje napewno nowy rozek do szpitala i pościel czy śpiworek do wózka, bo wydalam :(.

I daj znac czy coś fajnego w Tesco jest ;).
Z tym szyciem to bylo tak, ja zaczelam pierwsza, z biegiem czasu kiedy sie podszkolilam, zaczelam wystawiac na sprzedaz komplety czapa z kominem. Wtedy byl taki szal na to, ze miesiecznie zarabialam wielkie pieniadze, a ze mojej mamie sie nie przelewa, to namowilam jabtakze dodo szycia, no i tak sobie razem szyjemy :)

Najlepiej jak zaloze nowy temat odnosnie rzeczy uszytych na dniach, to dam znac i bedziecie sobie zagladac :)

No wlasnie ja poprzednio takze dostalam pozaznaczane na karteczce, przejde sie do labolatorium i zapytam i tak isc musze.
@Julianna_Szcz a na zdjeciach z usg nie masz tych wymiarow? Ja wlasnie tam mam wage, dl udka, obwod brzucha, glowy itd.

Dziewczyny a jak Wasze piersi i siara? U mnie przezroczysty płyn się zmienił w żółty, na szczęście leci dopiero po naciśnięciu na pierś ale zastanawiam się czy zaraz nie zacznie samo lecieć i czy nie kupić już wkładek, słabo by było gdybym "przeciekła" w pracy, jak to u Was z tym?

Z tym szyciem to bylo tak, ja zaczelam pierwsza, z biegiem czasu kiedy sie podszkolilam, zaczelam wystawiac na sprzedaz komplety czapa z kominem. Wtedy byl taki szal na to, ze miesiecznie zarabialam wielkie pieniadze, a ze mojej mamie sie nie przelewa, to namowilam jabtakze dodo szycia, no i tak sobie razem szyjemy :)

Najlepiej jak zaloze nowy temat odnosnie rzeczy uszytych na dniach, to dam znac i bedziecie sobie zagladac :)

Byłoby super :).

A ciuszku tez dasz rade? Jakies dresiki np?

Nie ma, nie sprawdzali, a wręcz prosiłam to mi babeczka powiedziała że dopiero w 3 trymestrze sprawdzają.... :( Anglia :(:(:(
Taaa, w trzecim trymestrze to mogą co najwyżej wywróżyć wymiary z fusów, bo USG przecież nie ma :p

Byłam dziś u pielęgniarki, zrobiłam szczepienie na krztusiec. Trochę mnie teraz pobolewa ramię, ale to normalne.
Musiałam się upomnieć o receptę na żelazo. Położna wpisała do mojej książki ciąży, że powinnam zacząć brać, ale w system nie wprowadziła, i gdybym nie pokazała bazgrołów gdzieś w książce, to by mi pewnie w przychodni nie dali recepty. Zawsze się z mężem śmiejemy, że „takie rzeczy to tylko w Polsce” :dry: Nawet nie wiem, jaki mam poziom, a sprawdziłabym z ciekawości, bo w zeszłym roku miałam transfuzję po porodzie.

reklama
Dziewczyny a jak Wasze piersi i siara? U mnie przezroczysty płyn się zmienił w żółty, na szczęście leci dopiero po naciśnięciu na pierś ale zastanawiam się czy zaraz nie zacznie samo lecieć i czy nie kupić już wkładek, słabo by było gdybym "przeciekła" w pracy, jak to u Was z tym?

Patka mnie nic nie wycieka, nic poza rozmiarem się nie zmienilo.

Do góry