reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

To faktycznie taniutko w porównaniu z cenami w Pl. Taki zestaw w Smyku 2razy drozszy. A wiem ze one fajne sa gatunkowo, na tym co mialam od kuzynki kilkoro dzieci się wychowało.
Czasami z F&F w Tesco maja przeceny tych zestawów i też można za 30-40pln kupić aaa i w Auchan też mają promocję to też. Pepco też polecam - bodziaki np po 5 PLN.

reklama
Dziewczyny a może jest jakiś np. zagraniczny sklep internetowy gdzie ceny ubranek byłyby tańsze? W Polsce nawet w wyprzedaży nie są wcale tanie a przecież trzeba ich kupić sporo. Drugie pytanie po ile kupujecie bodziaków i pajacy z różnych rozmiarów? Nie wiem ile kupić 56 a ile 62..
20,50,100szt.? Nie znam się, to moje pierwsze dziecko i nie wiem ile tego idzie.
Po kilka na rozmiar serio. Ja miałam trochę a i tak synek niektórych nawet nie miał okazji ubrać. Koleżanki z UK na ebayu kupowały ubranka.

Możliwe że normalnie nie czuje dzidzi a jak mocniej przykładam dłoń do brzucha i czuje takie pulsowanie pod ręką to jest to bobas?
Pod pepkiem? To tetnica maciczna i kazda z Nas powinna to czuc, odczucie jak puls na nadgarstku. Dzidzia kopie raczej zroznicowanie, nie pulsacyjnie, chyba, ze ma czkawke :D

My też już po usg :)
Mały dalej jest chłopcem, bez najmniejszej szansy na pomyłkę :)
Wymiary ma idealne, ale nikt nie podał mi przybliżonej wagi lub wielkości maluszka, mam tylko wymiary poszczególnych części ciała ale już sobie wygooglalam I wszystko się mieści idealnie w 50centylu :D

Niestety choć mam łożysko tylne to jest bardzo nisko, ponoć norma to 2.5cm od ujścia szyjki, u mnie jest 1.5cm.
Nic z tym się zrobić nie da, ale będę miała dodatkowe usg w 34tc żeby skontrolować. Nie wiem czy ma to wpływ na todzaj porodu. Poczytam Jeszcze.

Mały dość ruchliwy na usg, cały czas glasial się po buzi I wciska kciuka w usta, odkopywal głowice jak lekarka za mocno docisnela żeby coś pomierzyć :)

Sprawdzili mi przepływy w pepowinie - trojnaczyniowa I wszystkie przepływy w normie.
Sprawdzili blizne po cc, też nie wpływa na obecną ciąże. Lekarka robiąc usg duuuuzo mówiła, wszystko wyjaśniła, każdy pomiar, każdy organ. Pokazała stopki, policzyla wszystkie palce u rąk i nóg, sprawdziła ramiona, biodra, kręgosłup, dokładnie sprawdziła serduszko, organy wewnętrzne, mózg :)

Poza lozyskiem nie miała nic do dodania :)

Jutro z wynikami idę do położnej.
Chce mieć 100% pewności że mogę lecieć do Polski. Zobacz załącznik 878092Zobacz załącznik 878093
Ja mam 2 cm od ujścia ale ginka mówiła że zapewne za 2 czy 3 tyg pójdzie do góry. Jestem pod kontrolą więc jest ok.

Kurcze przestraszyłam sie. Wrocilam z toalety i na papierze zauwzylam duza ilosc sluzu takiego typowego jak plodny- rozciągliwy jak białko jajka. Bezbarwny, bezwonny. Miała tak któraś teraz bedac a ciąży?
Duża ilość śluzu jest normalna w ciąży. Obecnie u mnie jest standardowa ilość ale synkiem ciągle czułam mokro i nosiłam podpaski.

reklama
Mam takie pytanie. Jak to jest z tymi rożkami? Długo maluszki w nich śpią? Przy synu używałam to tylko w szpitalu, bo taki byl wymóg. Ale on urodził się na początku upalnego lata, więc w domu spał przykryty tylko bambusową poduszką, a od jesieni to już śpiworek, bo kołderką zawsze skopywał.
Oj u nas bardzo długo i może nie jako sam rożek ale np podkład np spał na tym bo mamy dwa jeden z tzw minki a drugi taki bardziej sztywniejszy. W okresie jesieni czy zimy przykrywalismy zamiast kocyka. Służył też nam do przenoszenia go do łóżeczka jeśli zasnął np na kanapie.

Do góry