reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Nie mam tego CRL, wszystko mam lacznie z głową, a dlugosci nie mam :D swoja droga mala ma obwod glowy 15 cm :D a udko az 3cm ;)

Jeszcze mam jedno pytanie, skierowanie na badania wszelkie od prywatnych lelarzy dostajecie na recepcie? Bo poprzednia lekarka tylko mi na kartce pozaznaczala co mam zrobic, a tu dostalam skierowanie normalne. Pytam, bo On przyjmuje takze wszpitalu i na nfz, wiec moze mi wypisal normalne skierowanie. Cytologie mi takze za darno wczoraj pobral...a ja nie dopytalam, zauroczona córka :rofl:
Ale duża już[emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Taaa, w trzecim trymestrze to mogą co najwyżej wywróżyć wymiary z fusów, bo USG przecież nie ma [emoji14]

Byłam dziś u pielęgniarki, zrobiłam szczepienie na krztusiec. Trochę mnie teraz pobolewa ramię, ale to normalne.
Musiałam się upomnieć o receptę na żelazo. Położna wpisała do mojej książki ciąży, że powinnam zacząć brać, ale w system nie wprowadziła, i gdybym nie pokazała bazgrołów gdzieś w książce, to by mi pewnie w przychodni nie dali recepty. Zawsze się z mężem śmiejemy, że „takie rzeczy to tylko w Polsce” :dry: Nawet nie wiem, jaki mam poziom, a sprawdziłabym z ciekawości, bo w zeszłym roku miałam transfuzję po porodzie.
Ja mam dod usg w 34tc ale wtedy też raczej skupia się nie na pomiarach a na łożysk czy się unióslo.
No nic, pójdę na usg prywatnie po Polsce albo w Polsce i się dowiem wszystkiego. I też, jeśli się nie podniesie to poród naturalny odpada, ale okaże się dopiero w 34tc więc jak do cholery ja mam się nastawić na poród siłami natury skoro nie wiem czy będę miała szansę spróbować? Lub jak mam planować kolejne dzidzi za rok skoro przy cc trzeba conajmniej 2 lata odczekać? Eeeeech .....

Dzien dobry :D
Alez pogoda...a chcialam sie do tesco przespacerowac:cool: leje od rana.
W zwiazku z pogoda, zrobie sobie druga kawke i odpale maszyne ;)

Napisalam mamie, zeby zestawila materialy jakie ma ze soba, to bede na zakupowym wrzucac fotki, sowki, poduszki motylki jesli bedziecie chetne, to takze jakies powstawiam. Ja sie ciesze, bo mama sytuacje ma srednia finansowa, to choc troszke dorobi sobie :)

Dziewczyny jak jest oznaczona dlugosc dzidzi? Dostalam wydrukowane zdjecie z pomiarami i niebwien gdzie szukac :/ wage znalazlam ale dlugosci jakos nie potrafie..

Z tego co kiedyś czytałam to długość mierzy się tylko na początku później ponoć nie ma sensu i ważniejsza jest waga (dzidzia jak jest duża to te pomiary już są chyba nie miarodajne).

Hejj :) u nas deszczowo! Ja już zaliczylam kolejną wizyte u dentystki, jestem z siebie dumna,że wziełam sie za te zeby i do porobu bede miec wszystkie wyleczone. A zostały jeszcze 3 małe ubytki :)
Córka wlasnie pojechała z babcią do pradziadka, wiec ja korzystam i sie wyleguję :D jak M. wstanie po nocce to czeka nas "wycieczka" a poszukiwaniu farb i tapet...no i od soboty zaczynamy remont pokoju i sypialni. Z planu na mały remoncik zrobił sie plan na całkowity remont razem z wymianą mebli hahah :D upatrzyłam już meble do pokoju dziennego i komode do pokoju dzieciątka :)

Ja mam to samo ze swoimi, też jestem z siebie dumna ale u mnie dopiero ogarnęła górę a jeszcze parę zębów do podleczenia na dole. Na szczęście bez wielkich tragedii, same drobiazgi ale dobrze mieć i to z głowy :)

Możliwe że normalnie nie czuje dzidzi a jak mocniej przykładam dłoń do brzucha i czuje takie pulsowanie pod ręką to jest to bobas?

Zastanawiam się czy to widać na usg bo koleżanki córeczka też urodziła się z taką wadą stopek a koleżanka chodziła do naprawdę dobrego lekarza. Wydaje mi się że patrzą tylko czy paluszki ma wszystkie w początkowych badaniach usg a potem już nie sprawdzają albo tego nie widać.
Widać, widac. Ale nie kazdy lekarz zauważy.

Ja mam to samo ze swoimi, też jestem z siebie dumna ale u mnie dopiero ogarnęła górę a jeszcze parę zębów do podleczenia na dole. Na szczęście bez wielkich tragedii, same drobiazgi ale dobrze mieć i to z głowy :)
Dokładnie, u mnie też małe pierdołki, ale wole zrobić teraz, bo jak karmiłam corke to mi zab jeden po drugim leciał...

Z tym szyciem to bylo tak, ja zaczelam pierwsza, z biegiem czasu kiedy sie podszkolilam, zaczelam wystawiac na sprzedaz komplety czapa z kominem. Wtedy byl taki szal na to, ze miesiecznie zarabialam wielkie pieniadze, a ze mojej mamie sie nie przelewa, to namowilam jabtakze dodo szycia, no i tak sobie razem szyjemy :)

Najlepiej jak zaloze nowy temat odnosnie rzeczy uszytych na dniach, to dam znac i bedziecie sobie zagladac :)

Sabi napisałam na priv :) pieniążki wysłałam już o 7ej :)

37196183_1842694282455843_931959559080116224_n.jpg
Dziewczyny tylko ja widzę z lewej to wybrzuszenie czy rzeczywiście ulokował się tam dzidź? :D
Ps. wiem, że prawie 13 a ja w piżamie.. ciii.. uroki wolnego :D

Załączniki

• 37196183_1842694282455843_931959559080116224_n.jpg
    37196183_1842694282455843_931959559080116224_n.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 372
reklama

Załączniki

• C4C87E9F-1925-4C7A-96E1-F5E4A55A5AD9.jpeg
    C4C87E9F-1925-4C7A-96E1-F5E4A55A5AD9.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 126
Do góry