reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

W niedziele jedziemy do aquaparku, chuba odpuszcze sobie tankini na ten rok :eek: brzuch, to mi sie cofa..moze wyjdzie plecami. A tak serio to zaczynam sie martwic, bo byl wiekszy, a tu wygladam jakbym sie nieco przejadla :huh:
Wchodzimy w 19 tydzień, to prawie polmetek! A ja plaska...Zobacz załącznik 877156

Sabi Ty modelko. Nic brzusia niemasz. Poco Tobie tankini? Figura boska. Niczym na pokazy bikini ;).

Cześć piatkowo. Ja czekam wlasnie na mame, ktora ma do nas dzis przyjechac, a jutro Mlodego zabieraja z rana do Polanicy. Dzis ostatnie zakupy i chyba się porycze jutro :(...
Dzis dla "oslody" sobie kupiłam lawendy i śliczne doniczucie na okno do kuchni... Przecudnie wyglaja. Jakies wicie gniazdka i upiększanie domku mi się właczylo :wink:.

reklama
Tak przemiana materi blyskawiczna, zawsze sie smialam, ze aby przytyc, to musialabym w ciaze zajsc ;) ani kilograma nie moge normalnie. Ale tez bylam chuda, dlatego zaczelam cwiczyc, aby troche miesni nabrac i jakos wygladac :D
No mi też było ciężko utyc ... a co przytylam to spaliłam wiec ćwiczenia to już wgl odpadly nie chciało mi się xD

Sabi Ty modelko. Nic brzusia niemasz. Poco Tobie tankini? Figura boska. Niczym na pokazy bikini ;).

Cześć piatkowo. Ja czekam wlasnie na mame, ktora ma do nas dzis przyjechac, a jutro Mlodego zabieraja z rana do Polanicy. Dzis ostatnie zakupy i chyba się porycze jutro :(...
Dzis dla "oslody" sobie kupiłam lawendy i śliczne doniczucie na okno do kuchni... Przecudnie wyglaja. Jakies wicie gniazdka i upiększanie domku mi się właczylo :wink:.
No wlasnie chcialam tankini bo brzuszek rósł i sie schowal :D

Tez cos mam z tym wiciem gniazdka, caly czas mysle gdzie kacik dla malucha zrobić, moglibysmy zrezygnowac z sypialni,ale...no wlasnie, mamy meble w zabudowie swoja droga ochydne ciemne, brazowe :D no i wielkie łóżko..tak juz dzis kminilam, zeby to lozko wywalic i zrobic niuni pokój. Trudno meble brazowe zostawie bo je kocham tylko za to, ze zmieszcze tam cala rodzine lacznie z Nami samymi ;) aczkolwiek bym pomalowala na bialo sciany i ozdobila ladnie nana dziewczeco :)tylko lozka tez mi szkoda, bo na wygodniejszym nie spalam w zyciu..no ale cos za cos. Nie wiem jak ostatecznie to rozwiążemy, ale wiem, ze przy obecnym ukladzie w sypialni, to ciezko mi bedzie nawet wstawic łóżeczko...

Siedzę na Mazurach i nawet nie próbuje jeszcze nadrabiać zaległości , tylko chciałam się zapytać ile z was tak jak ja nie zna jeszcze płci maluszka? :)
Ja poznam na połówkowych 3 sierpnia, i to jeśli dobrze pójdzie. Jak dziecko nie pokaże, to nie będą przedłużać, żeby szukać.

Mam wrażenie, że jeszcze kilka lat temu mało kto znał płeć przed połową ciąży, a teraz sprzęt tak poszedł do przodu, że więcej osób zna, niż nie zna :D

No wlasnie chcialam tankini bo brzuszek rósł i sie schowal :D

Tez cos mam z tym wiciem gniazdka, caly czas mysle gdzie kacik dla malucha zrobić, moglibysmy zrezygnowac z sypialni,ale...no wlasnie, mamy meble w zabudowie swoja droga ochydne ciemne, brazowe :D no i wielkie łóżko..tak juz dzis kminilam, zeby to lozko wywalic i zrobic niuni pokój. Trudno meble brazowe zostawie bo je kocham tylko za to, ze zmieszcze tam cala rodzine lacznie z Nami samymi ;) aczkolwiek bym pomalowala na bialo sciany i ozdobila ladnie nana dziewczeco :)tylko lozka tez mi szkoda, bo na wygodniejszym nie spalam w zyciu..no ale cos za cos. Nie wiem jak ostatecznie to rozwiążemy, ale wiem, ze przy obecnym ukladzie w sypialni, to ciezko mi bedzie nawet wstawic łóżeczko...

Sabi tez mojemu P juz mówiłam zeby jakaś farbe z atestem kupil i łóżeczko po synu na bialo przemalowal bo ma nijaki kolor i komode musimy kupic. Na szczeście w sypialni miejsce mamy bo na 16m tylki duzo łózko i szafa :).

A poki co takie wicie gnazda "domowe" mi się wlaczylo. A to nowe poduszki a to kwiatuszki a to coś do kuchni... Ta lawenda mi tak dzis cudnie pachniala... A w pepco dziś tez zaszalałam ;) i za ponad 60zl ubranek dla brzusia nakupowałam :).

Aleksanda wiem na 100procent ze syn ale tylko dzięki, lub raczej przez amniopunkcje...

Hej Od rana stoję na żelazku bo przez malowanie córki pokoju strasznie się nazbierało. My też właśnie musimy zlikwidować sypialnię trochę mi szkoda ale.wszystko dla.maluszka. Aktualnie szukam mebli. Stradznie mnie dzisiaj boli glowa na dodatek przez miesiac mam wylaczona winde wejscie to jakas masakra

Ja mam sypialnie ok 13-14m, na pokoj dla dzidzi bylaby idealna. Tez mi szkoda, bo to jednak taka nasza prywatnosc...gdyby nie fakt, ze nie ma miejsca na lozeczko, to nie kombinowalabym narazie, ale nie wiem jak to rozwiazac..

Ja troche polezalam, cos sie kiepsko czuje, od rana mnie biegunka meczy i glowa, po obiedzie oslablam calkowicie..teraz wcale nie jest lepiej, do tego szaro sie zrobilo i leje :crazy:

no u nas też mały pokój. Teraz jest szafa na całej ścianie i łóżko sypialniane i nic już nie wejdzie. Moje dziecko jest na koloniach tak pusto bez niej mąż.pracuje za granicą i przez ta pogoda też smutno. Ja na razie obkupilam starsza poszalalam okrutnie.

Tylko te szafy mam tak pojemne, ze szkoda mi z tego zrezygnowac generalnie.
A wlasciwie nawet finansowo narazienie moge sobie pozwolic na zmiane mebli. Musimy troche przeorganizowac mieszkanie, jak chcemy spac w sypialni, to czeka nas wydatek na łóżko, bo mamy taki naroznik w salonie ktory sie nie rozklada do spania..to raz, a dwa to telewizor do pokoju dzieci, bo jak spimy w sypialni, to nie ma problemu jak ktores chce ogladac tv czy pograc, ale jak bedzie dzidzia i my w salonie, to odpada. Wiec juz na star troche kasy potrzeba..

reklama
Do góry