reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

O to super. Będziemy mogli do końca skorzystać z wakacji. Na USG bym poszła pomiędzy 21 a 22 tygodniem. Jeszcze podpytam ginekolog w poniedziałek czy tak może być.
Dziewczyny będące na L4, zgłaszacie do ZUS, że zmieniacie miejsce pobytu jadąc na wakacje? Słyszałam ostatnio o czymś takim i się zastanawiam, bo w pierwszej ciąży tego nie zrobiłam. Fartnęło mi się czy może nikt tego nie kontroluje. A może chodzi tu tylko o dziewczyny, które mają zwolnienie leżące?
Kontrole są i to nie tylko na l4 leżącym... My chcemy w sierpniu na 4 dni jechac w gory i tez sie zastanawiam czy zgłaszać. W internecie rozne opinie krąŻą na ten temat. I ogolnie na temat tego, czy na l4 mozna wyjechac na wakacje czy nie mozna...

reklama
Mam nadciśnienie od 3lat. Biore Bisocard 5. Dzięku czemu i waga mi skacze, rośnie bo woda się zatrzymuje w organizmie, ale dla mojego lekarza to nie problem. Z tym ze u mnie to czysta genetyka. Oboje rodziców tak mialo od młodych lat. Mam codziennie kontrolować, brac leki i absolutnie nie NIE ODSTAWIAC. Kto kazal Ci przed zajściem odstawic? Dziwne wg mnie...
W razie skokow szpital i tam unormuja. Mialam tak w ciazy z synem. I wierz mi nie bylam tam sama. Dużo kobiet w ciazy mialo taki problem.
A lekarz opowiadajacy takie historie... Hmm nie na miejscu... TROCHĘ :realmad:!

Dzięki za odpowiedź :) leki oczywiście kazali mi odstawić moi lekarze, i to jednogłośnie - tego co brałam nie wolno brać ani w ciąży ani przed nią. Ale już mam umówionego kardiologa i będę mieć robione echo serca i holtera ciśnieniowego, może nie będzie tak źle :)

Kontrole są i to nie tylko na l4 leżącym... My chcemy w sierpniu na 4 dni jechac w gory i tez sie zastanawiam czy zgłaszać. W internecie rozne opinie krąŻą na ten temat. I ogolnie na temat tego, czy na l4 mozna wyjechac na wakacje czy nie mozna...
A ja mam to gdzieś. Skontrolują mnie, powiem że byłam w odwiedzinach u rodziny czy nawet na wakacjach i co? Nie mogą zabrać mi zasiłku jeśli jestem w ciąży...

Czyli płaciła za fish... Mnie tylko zastanawia czy pełna hodowla amnio potwierdza fisha?
Za skomplikowane to dla mnie :(...

Rapid-FISH jest podobno potwierdzany wynikiem amniopunkcji w 90% przypadków. Wynik może być już po 24 godzinach - pewnie warto sobie w ten sposób kupić spokój na miesiąc oczekiwania na wynik amniopunkcji, w sumie nic się nie traci wykonując to badanie przy okazji więc czemu nie - na pewno będzie wszystko dobrze, ale po co masz się stresować cały miesiąc? Trzymam kciuki za Was!!!

Rapid-FISH jest podobno potwierdzany wynikiem amniopunkcji w 90% przypadków. Wynik może być już po 24 godzinach - pewnie warto sobie w ten sposób kupić spokój na miesiąc oczekiwania na wynik amniopunkcji, w sumie nic się nie traci wykonując to badanie przy okazji więc czemu nie - na pewno będzie wszystko dobrze, ale po co masz się stresować cały miesiąc? Trzymam kciuki za Was!!!

Ten spokoj kosztuje 900zł ale i tak rozwazam taka obcje. Dzięki :).

Dobrze,ze masz wizyte u kardio. No niestety na leki jestesmy juz skazane... do grobowej... Mnie teraz przez stres troche skacze ale do max 140/90. Caly 1trymest mialam w granicach 110/70.

reklama
Do góry