reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hehe widocznie tak ma byc hormony działają :)

Ja sie nie stresuje tylko jakas taka jestem podekscytowana hehe tym czy Julka jest Julką nadal ... XD

reklama
Hejo!!! Mamusie!!! Dzis sporo wizyt Ale się posypią wiadomości:) ja też już czekam na swoją nie cierpliwie, muszę przeżyć w weekend:D I w poniedziałek wizyta:p no właśnie jak to jest z tą kontrola ZUS, czy miała któraś z Was taką w ciąży? W sierpniu na jakieś 2 tygodnie muszę wyprowadzić się do tesciowej bo u mnie będzie mały remont I nie wiem właśnie czy zgłaszać to ze zmieniam miejsce pobytu.?

Hejo kochane.
Ale napisalyscie :-D
AGULA trzymam mocno kciuki. Ja gdybym miala taka sytuacje i możliwość jednak wydania tych 900 to dla własnego spokoju bym robila to badanie. .
Sabi Ty zdolniacho ♥ sukienka sliczna. Tez po Nią polecę bo sie czaje na taką★

Chyba Zus nie ma prawa kontrolowwc jak na L4 w rubryce jest ze CHORY MOZE CHODZIC
Jak chory może chodzić to oznacza to tyle że może iść do lekarza, po niezbędne zakupy i do apteki, jechać na wakacje niestety nie może.. dlatego ja nie idę jeszcze na l4, wybiorę urlop, pojadę ze spokojnym sumieniem na wakacje żeby żaden ZUS do mnie się nie doczepił i po powrocie dopiero na l4.

A u mnie od rana młodzież się kręci w brzuszku, szkoda, że zaczął brykać już jak muszę iść się szykować do pracy i nie mogę w spokoju się nacieszyć.. :( jeszcze 12 dni i zobaczę w końcu szkrabika <3

Wczoraj miałam wizytę :) serduszko bije jak szalone, kręgosłup pięknie widoczny, zarys narządów ale tak się skulil w kłębek ze płci nie udało się ocenić...
Za 3 tyg mam kolejną wizytę przed urlopem ginekologa więc może w tedy coś zobaczymy jak nie w tedy to 2 tyg później polowkowe. Więc jeszcze się naczekam a ciekawość zżera :(

reklama
A ja mam to gdzieś. Skontrolują mnie, powiem że byłam w odwiedzinach u rodziny czy nawet na wakacjach i co? Nie mogą zabrać mi zasiłku jeśli jestem w ciąży...
Jasne, ze mogą. Jesli tylko ubzdura im sie, ze wykorzystujesz l4 w inny sposob niz do tego przeznaczony to jak najbardziej mogą zawiesić lub odebrać prawo do zasiłku. Niby mozna jechac do rodziny, masz obowiązek zglosic, ze od wtedy do wtedy bedziesz pod innym adrese. Ale fakt, male prawdopodobiwnstwo, zw skontrolują :) Nawet na twj grupie na fb "grudniowe mamy" jedna dziewczyna wstawiła post, że jej ZUS wstrzymał zasiłek i coś tam kontroluje :/
Jak chory może chodzić to oznacza to tyle że może iść do lekarza, po niezbędne zakupy i do apteki, jechać na wakacje niestety nie może.. dlatego ja nie idę jeszcze na l4, wybiorę urlop, pojadę ze spokojnym sumieniem na wakacje żeby żaden ZUS do mnie się nie doczepił i po powrocie dopiero na l4.
Link do: Kontrola ZUS w ciąży
Tu jakas prawniczka opisuje. Niby wynika, ze mozesz wyjechac na kilka dni do rodziny, ale trzeba to zglosic. W necie znowu sa historie babeczek, ktore byly ba wczasach, mialy kontrole w tym czasie i im zawiesili zasilek. Sama juz nie wiem :/

Do góry