reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

O to super. Będziemy mogli do końca skorzystać z wakacji. Na USG bym poszła pomiędzy 21 a 22 tygodniem. Jeszcze podpytam ginekolog w poniedziałek czy tak może być.
Dziewczyny będące na L4, zgłaszacie do ZUS, że zmieniacie miejsce pobytu jadąc na wakacje? Słyszałam ostatnio o czymś takim i się zastanawiam, bo w pierwszej ciąży tego nie zrobiłam. Fartnęło mi się czy może nikt tego nie kontroluje. A może chodzi tu tylko o dziewczyny, które mają zwolnienie leżące?
Kontrole są i to nie tylko na l4 leżącym... My chcemy w sierpniu na 4 dni jechac w gory i tez sie zastanawiam czy zgłaszać. W internecie rozne opinie krąŻą na ten temat. I ogolnie na temat tego, czy na l4 mozna wyjechac na wakacje czy nie mozna...

reklama
Mam nadciśnienie od 3lat. Biore Bisocard 5. Dzięku czemu i waga mi skacze, rośnie bo woda się zatrzymuje w organizmie, ale dla mojego lekarza to nie problem. Z tym ze u mnie to czysta genetyka. Oboje rodziców tak mialo od młodych lat. Mam codziennie kontrolować, brac leki i absolutnie nie NIE ODSTAWIAC. Kto kazal Ci przed zajściem odstawic? Dziwne wg mnie...
W razie skokow szpital i tam unormuja. Mialam tak w ciazy z synem. I wierz mi nie bylam tam sama. Dużo kobiet w ciazy mialo taki problem.
A lekarz opowiadajacy takie historie... Hmm nie na miejscu... TROCHĘ :realmad:!

Dzięki za odpowiedź :) leki oczywiście kazali mi odstawić moi lekarze, i to jednogłośnie - tego co brałam nie wolno brać ani w ciąży ani przed nią. Ale już mam umówionego kardiologa i będę mieć robione echo serca i holtera ciśnieniowego, może nie będzie tak źle :)

Kontrole są i to nie tylko na l4 leżącym... My chcemy w sierpniu na 4 dni jechac w gory i tez sie zastanawiam czy zgłaszać. W internecie rozne opinie krąŻą na ten temat. I ogolnie na temat tego, czy na l4 mozna wyjechac na wakacje czy nie mozna...
A ja mam to gdzieś. Skontrolują mnie, powiem że byłam w odwiedzinach u rodziny czy nawet na wakacjach i co? Nie mogą zabrać mi zasiłku jeśli jestem w ciąży...

Czyli płaciła za fish... Mnie tylko zastanawia czy pełna hodowla amnio potwierdza fisha?
Za skomplikowane to dla mnie :(...

Rapid-FISH jest podobno potwierdzany wynikiem amniopunkcji w 90% przypadków. Wynik może być już po 24 godzinach - pewnie warto sobie w ten sposób kupić spokój na miesiąc oczekiwania na wynik amniopunkcji, w sumie nic się nie traci wykonując to badanie przy okazji więc czemu nie - na pewno będzie wszystko dobrze, ale po co masz się stresować cały miesiąc? Trzymam kciuki za Was!!!

Rapid-FISH jest podobno potwierdzany wynikiem amniopunkcji w 90% przypadków. Wynik może być już po 24 godzinach - pewnie warto sobie w ten sposób kupić spokój na miesiąc oczekiwania na wynik amniopunkcji, w sumie nic się nie traci wykonując to badanie przy okazji więc czemu nie - na pewno będzie wszystko dobrze, ale po co masz się stresować cały miesiąc? Trzymam kciuki za Was!!!

Ten spokoj kosztuje 900zł ale i tak rozwazam taka obcje. Dzięki :).

Dobrze,ze masz wizyte u kardio. No niestety na leki jestesmy juz skazane... do grobowej... Mnie teraz przez stres troche skacze ale do max 140/90. Caly 1trymest mialam w granicach 110/70.

reklama
Do góry